Koulutuksemme uudistuu vuonna 2022

Koulutusten rakenne uudistuu ja nyt sinulla on entistä helpompi ja joustavampi aloittaa opiskelu. Tule kuulolle Method Putkisto Instituutin avoimien ovien online-tuokioon la 20.11. klo 11. Ilmoittaudu mukaan ja saat Zoom-linkin sähköpostiisi. Ilmoittaudu,  vaikket pääsisi live-hetkeen mukaan, lähetämme sinulle tilaisuuden tallenteen. Tervetuloa!

Method Putkisto -ohjaajakoulutuksissa sinulla on ensi vuonna 4 eri mahdollista aloitusajankohtaa.

  • La 15. tammikuuta 2022

  • La 26. maaliskuuta 2022

  • La 10. syyskuuta 2022

  • La 12.  marraskuuta 2022

Metodin synty

"Päätin opettaa kehoni pois vääristä tottumuksista: rikoin rajoja, heitin pois asiantuntijoiden lausuntoja ja kieltoja. Hengitin, heittäydyin, ylitin itseni moneen kertaan. Tajusin, että minun oli todellakin jumpattava aivojani ja sen kautta kehoani, luita ja ytimiä myöten. Tämä on yhä tänään Method Putkiston ydin."

Marja

Method Putkisto ohjaajakunta

Vuosien työstä kehittyi Method Putkisto, sen ympärille koulu ja kentällä toimiva osaava ammattikunta, joka vannoo metodini ja oikean linjauksen nimeen ja on avannut jopa asiaan erikoistuneita Method Putkisto -studioita.

Method Putkisto ohjaajakoulutus opettaa hyvinvoinnin perusteet

Olemme kehonhallintaan&-huoltoon ja sen ohjaukseen erikoistunut koulu. Method Putkiston tavoitteena on kehon kokonaisvaltainen tasapaino, itsenäisyys ja liikkumisen vapaus.  Koulutuksen perustana on kehon tasapainon yhteys hyvinvointiin. Koulutus on prosessi oman kehonhallinnan kautta rakentuvaan hyvinvointiin.

Koulutus sisältää

  • kehonhallinnan perusteet, oman kehosi hallinnallisten taitojen kautta sisäistettyä tietoa. 

  • Method Putkisto ohjaamisen valmiudet - eri asiakkaiden ja ryhmien ohjaamiseen perustuen MP opetusmenetelmään.

  • Method Putkisto -ohjelma kokonaisuuksien hallinnan sekä varioinnin yksilöiden ja eri kohderyhmien tarpeisiin, online&live muodossa.

Koulutuksen keskiössä on ryhti, venyttelytekniikan ja keskivartalon hallinta, hengityksen taito.

Mihin se perustuu?

Kehonhallinnan perusteiden taitotasot 1-6

MP ohjaajavalmiuksien taitotasot 1-4

Miten koulutus etenee?

Opinnot jaettu kahteen taitoalueeseen.

Opit kehonhallintaa  taitotaso kerrallaan.

Koulutus etenee rauhallisesti, systemaattisesti ja loogisesti. Oman kehon tuntemus jää käyttöösi loppuelämäksi. Jokaisella tasolla palautetaan liikkuvuus niveliin, voimistetaan palleahengitystä ja tasapainoitetaan hermostoa venyttelyharjoituksilla, parannetaan eri kudosten joustavuutta.

 

Kehon kokonaisvaltainen tasapaino rakentuu kolmen perustan, keskivartalon, lonkka-lantion sekä ylävartalon/hartiarenkaan väliseen linjaukseen. Kaikki yhdistyy selkärankaan ja sen hallinta onkin haastavin osa kehonhallintaa.

Tieto ja tiede muuttuu taidoksi oman kehosi kautta. 

Hengitys kokoaa kehon toimivaksi kokonaisuudeksi. Ryhdin kruunaa pään kannatus. Kehonhallintaa oppii keskittymistä  kohdentamalla ja siksi kehonhallinta on mielenhallintaa. Kukin jakso keskittyy eri taitotasoon, joista yhdessä koostuu perusohjaajuuden taso.

 

Tämä on alustana erikoisohjauksen kokonaisuuksiin, kuten Kasvoklinikka-ohjaajakoulutuksen tai palautumisen ohjauksen erikoistekniikkaan, jossa opit rauhoittamaan hermostoa ja saattamaan keho syvään rentoutumisen tilaan. Voit myös halutessasi edetä diplomitason koulutukseen.

Opinnot tähtäävät ohjaajavalmiuksiin.

 

Voit suorittaa ohjaajakoulutuksen kokonaisuudessaan tai osissa.

Method Putkisto eroaa muusta kehonhallinnan harjoittelusta opetusmetodin kautta, jonka avulla saavutat itsenäisyyttä ja autonomiaa omaan kehoosi. Kehonhallinnan perusteet tukevat kehoasi elämän kestävään liikkumisen vapauteen.

Millaiset ihmiset hakevat koulutukseemme?

Opiskelijoitamme yhdistää arvostus kehon ja mielen terveyteen. He ovat valmiit työskentelemään oman kehityksensä ja myös identiteettinsä eteen.  Se, mikä tekee kaikista opiskelijoitamme ainutlaatuisia, on halu auttaa muita ja samalla he ovat valmiita tarttumaan liiketoimintaan. Emme pelkää menestyä

Ohjaajuus sopii uraksi, päätulonlähteeksi tai toisen työn oheen.

 

Koulutuksesta on hyötyä monessa ammatissa ja on aina  osaamista täydentävää ja kokemus on osoittanut, että toimii usealle sysäyksenä nykyisessä ammatissaan etenemiseen. 

Kaikki opiskelijamme ovat valmiustilassa uusiutumaan ja valmiit tekemään työtä oman kehityksensä eteen. Koulutus sopii myös sinulle, joka etsit tietä siihen, miten voit hyödyntää nykyistä elämän-/työkokemustasi uudessa muodossa.

 

Hakijoitamme yhdistää se, miten he näkevät staattisuuden elämää kaventavana ja vastaavasti liikkumisen vapauden elämänlaatua parantavana elementtinä.

Opiskelu sopii myös jo valmiille alan ohjaajille ja liikunnan/terveydenalan ammattilaisille, jotka haluavat syventää osaamistaan.

Oletko sinä yksi heistä?

Ohjaajia tarvitaan

Kysyntä ja tarve hyvinvoinnin uusiin palveluihin on voimakkaassa kasvussa. Digitaalisuuden lisääntyessä osaamistamme tarvitaan nyt enemmän koskaan.

Koulutus on kombinaatio sekä onlinessa että livenä paikan päällä. Method Putkisto koulutuspaikkoja ovat MP Studiomme ja Vanajanlinna ja opintoneuvontaa annetaan myös Helsingissä.

Koulutuspaikka

Parasta ohjaajan työssä

Ohjaajuus on työtä, jossa itse kehityt, voit hyvin ja jossa jaat hyvinvointia muille.