Muutos, jonka Method Putkisto Ratsastustunnit saivat aikaan kehossani ja ratsastuksessani.

Olen aikuinen aktiiviratsastaja, ratsastanut varsin aktiivisesti lapsesta lähtien eri ratsastuskouluissa, kilpaillut nuorena helpoissa luokissa ja omistanut sekä vuokrannut hevosia. Minulla on jo vuosia ollut tunne, että iän karttumisen, kehon muuttumisen ja vuosikymmeniä jatkuneen istumatyön myötä sen kaksikymppisen, reippaan ratsastajan kehosta ikään kuin puuttuu palasia. Usein tiukan koulutunnin jälkeen olo on ollut ennemmin kipeä ja kankea kuin vertynyt. Työssä ja vapaalla keho on ollut usein jumissa ahkerasta liikkumisesta huolimatta, mikä on näkynyt ikävästi myös hevosenselässä.

Merkittävä muutos kehossa ja ratsastuksessa on tapahtunut, kun aloitin Sannan johdolla Method Putkisto-harjoittelun ja siihen perustuvat ratsastustunnit. Sannan opetustyyli on saanut minut ymmärtämään, miten tärkeää koko kehon huoltaminen, tasapaino ja liikkeen hahmottaminen on ratsastajan kehittymiselle ja hyvinvoinnille. Iän myötä väistämättä kehittyvät jäykkyydet, toispuoleisuudet ja liikeratojen vajaukset heijastuvat hevoseen ja yhteistyöhön sen kanssa. Itselleni on tärkeä tulla tietoiseksi omasta kehostani sellaisena kuin se juuri nyt on ja pyrkiä muuttamaan tapaani liikkua tasapainoisemmaksi. Samalla haluan oppia ratsastamaan tavalla, jolla kuormittaisi mahdollisimman vähän paitsi minua myös hevosta.

Sannan opetuksessa ratsastajan ja hevosen yksilöllinen keho on opetuksen lähtökohta. Liikkeeseen ja sen lainalaisuuksiin paneudutaan pintaa syvemmältä. Ratsastajaa autetaan tekemään oivalluksia omasta kehostaan ja sen vaikutuksesta hevoseen. Sanna toimii vuoropuhelussa oppilaidensa kanssa, hän kysyy ratsastajalta tämän omia huomioita, ja antaa aikaa ymmärtää, työskennellä ja oivaltaa itse. Opettajana hän tietää, että vuosikymmeniä harjoiteltujen haitallisten liikemallien muuttaminen vaatii kärsivällistä asennetta ja huumoriakin. 

Sannan tunneilla on ilo käydä myös siksi, että kaikki Equstomin hevoset ovat tehtäväänsä koulutettuja, ystävällisiä, herkkiä ja työskentelevät mielellään meidän kanssamme. Tallin ilmapiiristä puuttuu kiire ja häly. Sinne on rentouttavaa mennä kuormittavan työpäivän jälkeen.

Anna-Kaisa Pitkänen

Haluatko sinä kokea saman? Tutustu Method Putkisto Lajistudio Ratsastuksen palveluihin, täältä.

192 katselukertaa0 kommenttia

Toimisto: 

Anne-Marie Keituri

Laura Helisten

Helka Riihimäki

+358 50 520 9712
+358 50 575 4776 

toimisto@methodputkisto.com
 

Rekisteriseloste

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2021 by Method Putkisto Finland Oy 

Kuinka voimme palvella?

Tällä lomakkeella saat helposti yhteyden toimistoomme