top of page
In English

Ohjaajakoulutukseen hakijan usein esittämät kysymykset

Mitä koulutus maksaa? Kuinka pitkä on koulutus? Voinko opiskella etänä? Kannattaako sijoitus? Tuleeko tällä toimeen?

Nämä kysymykset askarruttavat monia hakijoitamme. Alta löydät vastauksia.

Ota yhteyttä, jos keksit uuden kysymyksen. Vastaamme mielellämme.1. Mitä koulutus maksaa?

Method Putkisto ohjaajakoulutus kerralla maksettuna on 4885€, osissa 5400 € ja kun sitä maksaa sitä mukaa kuin etenee, tulee summaksi 5975€. Näet aina koulutuksen hinnan koulutuksesta kertovalta sivulta. Kaikki hinnat sisältävät alv 24%


2. Voiko koulutuksen maksaa osissa?

Teemme rakenneuudistusta koulussamme vuonna 2022 ja koulutuksemme on nyt jaettu pienempiin osiin. Voit siis edetä osa kerrallaan ja maksaa etenemisesi tahdissa. Oman kehityksen kurssit maksavat 250€-450€ ja ohjaajan taitoja opettavat koulutusjaksot maksavat 350 € - 975€.


3. Saako opintoihin valtion opintotukea?

Koulumme on yksityiskoulu. Valtion opintotukea ei saa.


4. Kuinka pitkä on koulutus?

Ohjaajakoulutus kestää 1-1,5 vuotta riippuen omasta opiskelutahdista.


5. Kuinka usein on koulutuspäiviä?

Koulutuspäiviä on 1-3 päivää kuukaudessa ja ne ne ovat pääsääntöisesti viikonloppuisin.


6. Minulla on kalenterissani päällekkäinen meno juuri yhdelle koulutusviikonlopulle. Voinko osallistua silti koulutukseen?

Voit osallistua. Opintopäiväistä otamme tallenteen, jonka avulla voit opiskella läpikäytyä asiaa.


7. Mitä jos sairastun?

Poissaolot lääkärintodistuksella voit korvata seuraavina aikataulussa mainittuina päivinä. Jos poissaoloja tulee yli 3 päivää, juttele opintoneuvojamme kanssa ja teemme jatkosta uuden opintosuunnitelman (HOPS).


8. Mitä muuta opintoihin kuuluu opintopäivien lisäksi?

Koulutukseen kuuluu itsenäisesti tai yhdessä opiskelijakollegoiden kanssa tehtäviä harjoitustöitä ja käytännön harjoittelua, jotka tukevat oppimista.


9. Missä koulutus tapahtuu? 

Koulutamme Method Putkisto Studioissa läpi Suomen, Vanajanlinnassa ja online Zoom videoalvelulla.


10. Asun näin kaukana. Voinko opiskella etänä?

Kyllä voit. Meillä on ollut opiskelijoita joka puolelta Suomea, Euroopasta ja ympäri maapalloa.


11. Sisältyykö koulutusmaksuun majoitus ja ruokailu?

Majoitus ja ruokailu ovat omakustanteisia.


12. Kuinka suuri on opintoryhmä?

Opintoryhmämme ovat pieniä, koot vaihtelevat 8-12 hlö välillä. Jos hyviä hakijoita on paljon, perustamme rinnakkaisen opintoryhmän.


13. Ketkä ovat kouluttajia?

Marja Putkisto ja hänen osaava tiiminsä. Kouluttajat >


14. Pääsenkö tapaamaan Marjaa?

Kyllä, Marja haluaa tavata ja tutustua kaikkiin opiskelijoihimme.


15. En osaa päättää, mitä haluaisin opiskella. Valitsenko Method Putkistoa, MP Pilatesta vai MP Kasvoklinikka vai MP Kevytohjelmaa?

Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja. Valitse se, joka sinua enemmän puhuttelee. Autamme valinnassa, juttele opintoneuvojan kanssa ja rakenna itsellesi sopiva kokonaisuus.


16. Mitä tarkoittaa kaksoiskoulutus?

Kaksoiskoulutuksessa nimensä mukaisesti opiskellaan kahta ohjaajapätevyyttä rinnakkain. Suosittelemme yhdistelmiä Method Putkisto ja MP Pilates sekä Method Putkisto ja MP 3D Kasvoklinikka. Yli 80% opiskelijoistamme valitsee tämän vaihtoehdon, koska koulutusmaksuissa säästää 2100€.


17. Mitä tarkoittaa klassikkokoulutus?

Silloin opiskellaan tavoitteellisesti ohjaajaksi ja koulutus maksetaan joko kerralla tai maksuerissä.


18. Mitä tarkoittaa joustokoulutus?

Silloin opiskellaan ensin vaiheen 1 perusteet oman kehon kautta harjoitellen ja valitan ohjaajaksi asti opiskelusta ei tarvitse vielä aloituksessa olla vahvistettu. Joustokoulutusta maksetaan sitä mukaan kuin siinä edetään.


19. Tuottaako koulutukseen sijoittamani raha?

Koulutus on sijoitus, joka tuottaa sinulle ja asiakkaillesi parempaa ryhtiä, terveyttä ja hyvinvointia. Oppimasi tietotaidon voit kääntää liiketoiminnaksi, joka tuottaa siihen sijoittamasi rahan takaisin jopa koulutuksen aikana.


20. Koska voin aloittaa omat tunnit?

Omat tunnit voit aloittaa heti ohjaajan taitoja opettavien jaksojen alettua. Kutsumme näitä harjoitusohjaustunteja minitunteinneiksi.


21. Voinko ohjata online?

Voit ohjata online ja koulutuksessa opetamme siihen tarvittavia taitoja. Metodi sopii hyvin ohjattavaksi onlinessa.


22. Riittääkö tunneille asiakkaita?

Huonosta ryhdistä ja sen oireista kärsiviä ihmisiä on paljon. Voimme tarjota heille hyvinvoinnin avaimet. Method Putkisto on tunnettu ja luotettu brändi. Hyvinvointi jatkaa edelleen nk. megatrendinä.


23. Mitkä ovat työllistymismahdollisuudet? Elääkö tällä työllä?

Kysyntä ja tarve hyvinvoinnin uusiin palveluihin on voimakkaassa kasvussa. Digitaalisuuden lisääntyessä osaamistamme tarvitaan nyt enemmän koskaan.

Voit rakentaa liiketoimintasi itsellesi sopivan kokoiseksi. Voit luoda itsellesi kokonaan uuden uran ja tehdä ohjaajan työtä toisen toimen ohessa ja saada lisätuloja esim. kevytyrittäjänä.


24. En ole aiemmin toiminut yrittäjänä, miten pärjään?

Osana koulutusta tarjoamme liiketoimintakoulutuksen, jossa käymme läpi yrittämisen perusasiat. Tarjoamme yritystoiminnalle alustan, palvelutuotteet ja -mallit, joiden varaan voit rakentaa tuottavan liiketoiminnan. Koulutukseen kuuluu henkilökohtaista liiketoimintasparrausta.


Et ole yksin, myös kollegoista saat pohdinnoillesi rinnakkaistukea. Saatat jopa opiskeluaikana löytää yhteistyökumppanin ohjaajayhteisöstämme.


Digiluotsimme tarjoaa mahdollisuuden online-ohjauksen tiimityöhön


25. Minulla on jo yritys. Tarvitsenko toisen yrityksen Method Putkisto liiketoimintaa varten?

Et tarvitse, yksi yritys riittää.


26. Mikä on Digiluotsi?

Digiluotsi on koulutus Method Putkisto liiketoiminnan digimarkkinointiin. Se opettaa mm. somestrategiaa, uusasiakashankintaa ja toimivien asiakaspolkujen luomista.


Sen puitteissa teemme yhteiskampanjoita ja se toimii yhteisen online-ohjauksen alustana. Tästä hyvänä esimerkkinä on 30 pv Teho-ohjelman tiimitoteutus.


27. Mikä on Pulpetti?

Pulpetti on sähköinen oppimisalustamme. Sieltä avautuu opintomateriaalia käyttöösi jaksoittain ja Pulpettia on helppo käyttää. Voit katsoa uudelleen ja kerrata opintopäivissä käytyä asiaa niin monta kertaa, kun haluat. Materiaali on käytössäsi koulutuksen ajan ja sen jälkeenkin Method Putkisto -ohjaajana jatkuvasti. Näin pysyt aina ajantasalla.


28. Mikä on hakijan lounge?

Se on sivu, josta löytyy kaikki informaatio, mitä hakija tarvitsee. Siellä on mm. aikataulut, opinto-opas ja maksut&tuloarviot infopaketti. Sieltä voi varata ajan opinstoneuvojalle.


28. Mikä on opiskelijan lounge?

Se on sivu, johon on kerätty ajankohtainen informaatio opiskelijaa varten mm. tiedot uusimmista koulutuksista ja koulun tapahtumista sekä tarpeelliset yhteystiedot ja ohjeet.


29. Mistä löydän hakulomakkeen?

Hakulomakkeen löydät täältä>>


30. Miksi Method Putkisto on rekisteröity tavaramerkki?

Method Putkisto rekisteröity tavaramerkki antaa suojan, takaa laadun ja tarjoaa toiminta-alustan. Sen varaan on voitu rakentaan kansainvälisesti tunnettu Method Putkisto brändi.


31. Miksi maksetaan lisenssimaksua? Paljonko se on?

Lisenssiä maksetaan tavaramerkin käytöstä. Method Putkisto tunteja ja kursseja saavat tarjota ainoastaan rekisteröidyt ja lisensoidut Method Putkisto -ohjaajat. Lisenssimaksua maksetaan 12 kk vuodessa ja se on 107,42 €/kk sis. alv 24 %. Ensimmäiset 12 kuukauden maksut sisältyvät koulutuksen hintaan.


32. Rajoittaako Method Putkisto ohjaajuus nykyistä yritystoimintaani?

Voit jatkaa nykyistä yritystoimintaasi rajoituksetta. Meillä on valmiit mallit, miten Method Putkisto liiketoiminta voidaan integroida nykyiseen toimintaasi tai päinvastoin.


33. Minulla ei ole aiempaa kokemusta Method Putkistosta. Voinko hakea ohjaajakoulutukseen?

Kyllä voit. Koulutus on nimensä mukaisesti ohjaajakoulutus, josta valmistuu Method Putkisto -ohjaajia. Koulutamme sinulle kaikki tässä työssä tarvitsemasi tiedot ja taidot.


34. Minulla ei ole liikuntataustaa. Voinko hakea ohjaajakoulutukseen?

Kyllä voit.


35. Olen tämän ikäinen. Voinko hakea ohjaajakoulutukseen?

Kyllä voit. Meidän aktiiviohjaajien iät jakautuvat välillä 20 v. - yli 70 v. ja kaikkia tarvitaan.


36. Saako innostua?

Meillä saa innostua!


37. Mitä tarkoittaa Method Putkisto? Mikä on metodi?

Method Putkisto on Marja Putkiston kehittämä kehon- ja liikkeenhallinnan ja -huollon menetelmä. Se kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu metodi ja Marja on palkittu Isossa-Britanniassa parhaiden kehonhallinnan ammattilaisten joukkoon useampana vuotena.


Metodi on lyhyesti sanottuna oppi omasta kehosta. Sen ydin on ainutlaatuinen opetusmenetelmä, joka takaa tulokset.


Samalla se kokonaisvaltainen hyvinvoinnin konsepti ja elämäntapa.


Method Putkisto on kansainvälinen hyvinvoinnin brändi, joka tarjoaa Method Putkisto yrittäjille kasvualustan, laadukkaat palvelutuotteet ja toimintamallit.


Method Putkisto on kuin synonyymi hyvinvoivalle keholle ja mielelle.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page