top of page
In English

Jäykistääkö some kasvoja?‘’Apua, mitä ihmettä teen, kun suupieleni ovat valahtaneet? Minä en ole näin kiukkuinen ihminen.’’ Näitä pohti asiakkaani peiliin katsoessaan. Mitä siis tehdä kun kasvot ja luonne eivät vastaa toisiaan tai silmänalukset ovat aina tummat? Yleensä ajatellaan tämän liittyvän väsymykseen, unen puutteeseen tai vatsan ongelmiin. Asia on kuitenkin kokonaisvaltaisempi.


Puhutaan muutama sana kauneudesta. Mitä on kauneus ja miten ihminen sen kokee tai mistä sen näkee? Tunteita koskettava kysymys, joka siirtää ajatuksen heti syvemmille vesille.


Kasvoja voi nuorentaa. Kasvojen piirteitä voi muuttaa samoin kuin vartalon mallia ja muotoa. Viivahuulia voi jumpata täyteläisemmiksi ilman täyteaineita, huoliryppy voi silottautua ja harmaa ihokin hehkua, kun innostus astuu elämään. Naururypyt ovat aina ihastuttavia.


Äänen ei tarvitse väsyä tai puheäänen kiristyä. SIlmät voivat tukkia ja kyllä, niitä voi ja pitää virkistää.


Yksi kasvojen viehättävyyttä syövä aktiviteetti on kiistämättä tietokoneruudun katsominen. Osa omista ilmeistämme saattaa käyttämättömyyttään sammua ja samalla tarve ilmaista itseämme vähenee. Ihmisten välinen vuorovaikutus kapenee, jos tarve toisen ihmisen kohtaamiseen vähenee. llmelihaksia liikuttavat tunteet tuottavat elämää rikastuttavaa liike- ja ilmekieltä. Liikkumattomat ilmelihakset vaikuttavat peilisolujen välityksellä toisiimme. Puhumme siis ihmisyydestä!


Herää kysymys, miten ilmelihasten käyttö tai käyttämättömyys paljastaa ihmisen elämän asenteen, luonteen ja myös sen miten paljon elämän tapahtumat ovat piirtyneet kasvoille. Kaikki tämä yhdessä luo jokaiselle ominaisen perusilmeen. Piirteet syventyvät juonteiden myötä jolloin jokaisen luonteen ydin kuoriutuu selkeämmin esille. Perusilmettä ei voi peittää meikeillä eikä hoidoilla - se puskee aina läpi.


On ymmärrettävää, että nyt ollaan kiinnostuneita siitä, miten some -karisma kohoaa. Suosittelen kuitenkin keskittymään aidon perusilmeen rakentamiseen. Se näkyy, kuuluu, puhuttelee ja luo koko persoonallisuutesi.


Itse näen Method Putkisto 3D Kasvoklinikan olevan kuin elämän teatterikoulu.

Se, miten ilmaiset itseäsi ilmeillä ja äänen käytöllä, vaikuttaa kaikkeen elämässäsi. Kasvojen juonteet kertovat eletystä elämästä, jonka tekee jännittäväksi juuri kohtaamiset, tapahtumat, yllätykset ja sen eri seikkailut. Karaktääri, karisma muodostuu elämän mukanaan tuomista juonteista. Niiden muodostumiseen vaikuttaa elämänasenne ja empaattisuus. Elämätön elämä, jossa ihminen ei kohtaa ihmistä, on toki surullisen laulun arvoinen. Sitä emme kukaan halua.


Positiivisuus varmasti kaunistaa jokaista: ihastuminen nostaa poskipäät ja kaulan kohotessa pienenee kaksoisleuka. Kun opit itse itseäsi ohjaamaan, hartioita ei tarvitse nostaa eikä emännän kyhmyä kasvattaa. Siksipä suosittelen, että kaulan kannatusta, pään linjausta, niskan tukea ts. koko ylävartalon asentoa tulee huoltaa koko loppuelämän.

Siispä rohkeasti mukaan elämän virtaan, virittämään ääntä ja opettelemaan pehmeä ja läsnäoleva katsekontakti. Alat hehkua puhtaasti sillä, että päivittäisen vuorovaikutuksesi tyyli muuttuu ja käytät kasvojasi uudella tavalla. Kannustan virittämään ääntä ja opettelemaan pehmeää ja läsnäolevaa katsekontaktia. Mitä muuta sitten tapahtuukaan - jää sitten koettavaksi!


Lovea sisulla,

Marja
Comments