top of page
In English

Jos aineenvaihduntasi on tukossa, syy voikin olla aistijärjestelmässäsi.


Tutkimukset kertovat, kuinka stressaantuneen ihmisen näläntunne lisääntyy.


Mitä tehdä, jos mieltäsi stimuloidaan digilaitteilla aamusta iltaan? Stressistä voi tulla elämäntapa. Kiukuttaa, kun aikaa ei tunnu riittävän juuri mihinkään ja mustat ruudut ovat kavereina. Maailmantilanteen myötä yleinen epävarmuus tulevaisuudesta vaikuttaa jo omaankin mieleen, mutta huomaamattomasti lisääntyvä stressi vaikuttaa aineenvaihduntaan.


Positiivisuus laihduttaa, aistit tasapainottavat kehoa, mutta liike muuttaa ihmisen.

Miten tätä kaikkea voi sitten jumpata?



Normaalisti ihmisen stressihormonin, kortisolin, taso on aamulla korkeimmillaan ja laskee yötä kohti. Stressin jatkuessa kortisolin määrä ei välttämättä enää vaihtele säännöllisesti, mikä vaikuttaa aineenvaihduntaan ja jos tämä alkaa häiritä unta, on viimeistään aika tehdä asialle jotain. Jos stressistä tulee krooninen tapa elää, se alkaa muuttaa elimistön hormonitoimintaa ja rasva-aineenvaihduntaa. Kun tuo raja ylittyy, hormonien haittavaikutukset alkavat näkyä rasvan kertymisenä niin ihon alle kuin vatsaonteloon ja (voi ei!) meille naisille reisiin, pakaroihin ja lantion alueelle. Kun pikku välipalat alkavat ilmaantua työpöydälle tavallista useammin, on syytä laittaa kellot kilisemään ja varoa lihottavaa kierrettä. Kyllä, ruokahalun kasvaminen lisää sitä entisestään. Jatkuva popsiminen puolestaan kiihdyttää insuliinin eritystä ja näin näläntunne entisestään kasvaa.


Löytyykö ihmekonstia stressin myötä häiriintyneen hormonitoiminnan korjaamiseen?


Hyvin suunniteltu kehotyöskentely on varmuudella yksi niistä. Meillä kaikilla on sisäsyntyinen tarve ohjata toimintaamme tasapainoon. Juuri tämän säätelymekanismin herkkyyttä ja toimintakykyisyyttä kannattaakin ylläpitää. Tässä onkin se uusi ajatus. Tapa, jolla käytämme kehoamme, vaikuttaa koko elämäämme ja sen laatuun.


On rauhoittavaa tietää, kuinka mielialoja voi tasapainottaa ja säätää harjoittelun ja myös yksittäisen hyvin suunnitellun liikkeen avulla. Suosittelen, että stressiä poistetaan ihan sillä, että kireyksiä ja kankeutta vähennetään päivittäin, jolloin voimat lisääntyvät välittömästi. Kun hengittää oikein, alkaa ihmeitä tapahtua.


Tasapaino on yksi Method Putkiston tärkeimmistä tavoitteista ja sen ylläpito vaatii jatkuvaa huoltoa. Tämä vaatii kuitenkin kaikkea muuta kuin paikallaan oloa. Se vaatii aistien tasapainottamista, kykyä tuntea omaan kehoaan ja aistia elämää ja olemassaoloaan. Kasvoista ja vapautuneesta olemuksesta näkee tasapainon tuottaman kannatuksen keveyden ja rentouden.


Tasapainon ylläpitäminen vaatii sen horjuttamista, ihan totta! Paikallaan ei kannata tököttää, vaan siitä vain kokeilemaan erilaisia pintoja, ja väsymys on tiessään. Hyvinvointi lisääntyy liikkuvuuden myötä, ja ketteryys tukee aistien herkkyyttä.


Tarjoan LIIKETTÄ lääkkeen korvikkeeksi. Haluan osoittaa, että hyvin valitulla yksittäisellä liikkeelläkin voi lievittää, hoitaa, palauttaa, vahvistaa, keventää, vapauttaa, tasapainottaa, rauhoittaa ja kohottaa oloa. Liikettä pitää vain osata käyttää oikeassa kohdassa, oikeaan suuntaan ja arvioida voimien sopiva kohdennus (ja toki toistojen määrä) tavoitteeseen nähden ja mikä haastavinta: osata ohjata mieltä oikeilla mielikuvilla. Kaikki tämä vaikuttaa ratkaisevasti tuloksiin.


Vuodet omien stressijaksojeni kanssa opettivat minulle, että liike on minussa itsessäni ja että tie rauhalliseen oloon tapahtuu ymmärryksen kautta. Eiköhän heitetä mollit nurkkaan ja virittäydytä duurisointuun. Opitaan, kuinka mieltä voi tasapainottaa tietoisesti ja ryhtiä tulee korjata pitkin päivää. Keho, joka on linjassa, on toimintakykyinen ja kaunista katsottavaa. Kehonhallinta on viime kädessä elämänhallintaa.


VINKIT

  • Positiivisuus laihduttaa ja myös kaunistaa.

  • Jos haluat tehdä asioita, älä keksi miljoona syytä sille, miksi asiat lykkääntyvät.

  • Tee hyvää muille. Hyvän tekeminen tuo merkitystä elämään ja tekee hyvää myös sinulle.

  • Mieti omaa suhdettasi työhösi. Jos työ tuntuu jostain syystä alituisesti raskaalta, on se jo isompi asia. Mitäs jos sillekin voisi tehdä jotain?

  • Älä unohda huumoria!


Marja




Marja Klubin Aistien tasapainoon ja syvävenytellen solakaksi -jakso alkaa ma 15.4.2024.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page