top of page
In English

Kauniit ihmiset vetävät puoleensa, pitääkö kauneuttakin sitten jumpata?


Kauneus on haluttua. Kauniit ihmiset vetävät puoleensa, pitääkö kauneuttakin sitten jumpata?

Odotan jännittyneenä uuden kirjani julkaisua syyskuun alussa. Tärkeintä on, että aihe ei jää vain kirjan sivuille. Sen lukeminen ei siis riitä, vaan opit tulee siirtää elävään elämään ja käytäntöön sinun kasvojesi kautta. Olen niin tosissani, että julistin syksyllä 2021 Kauneuden kansalaishaun ja kokosin innokkaana pioneeriryhmän matkalle oman kauneutensa ytimeen.

Ennen kuin polkaistaan pohditaan kuitenkin hetki, mitä on se kauneus, jota niin kovasti jumpataan?

Suoraa vastausta tähän tuskin löytyy, mutta varmaa on, että sillä, miltä näytämme, on merkitystä ja se vaikuttaa siihen, miten kohtaamme kanssaihmiset. Hoidetut ja terveet kasvot tekevät oman olon mukavaksi ja kohtaamisen helpommaksi.

Persoonallinen tyylinsä löytänyt ihminen on aina hauskan näköinen.

Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä.

Estetiikka liittyy kaikkiin aisteihin ja kauneus on aistillinen kokemus ja siksi niin usein hetkellinen elämys eikä vakiotila. Nuoruus on aina kaunista ja sen tekee erityisen ihastuttavaksi se, että sen omistaja harvoin on tietoinen siitä, kuinka ohi kiitävä tämä aika onkaan. Nuoruuteen kuuluu paljon huolia ja elämän epävarmuutta. Siksipä me vanhemmat yritämme kannustaa siitä nauttimaan, sillä ”kauneus on katoavaista” - ja sekin on totta, vai onko?

Miksi haluan saada aikaan keskustelua kauneudesta ja nostaa aiheen esille?

Tiedän, että kaikki, mikä liittyy ulkonäköön ja kasvoihin, koskettaa jokaista syvältä ja tekee meistä haavoittuvia. Uskon, että tämä on perimmäinen syy siihen, että ulkonäkö ja siihen liitettävä kauneus ovat vaikeita keskustelun aiheita.

Meillä on liian vähän keinoja oman ulkonäkömme käsittelyyn. Vaikka kauneudenhoito on tuttua, sitä kuinka meidän tulisi kantaa omaa ulkonäköämme, ei opeteta.

Olen nähnyt, miten ihmisen karisma haurastuu ellei suorastaan haperoidu, jos usko omaan ulkonäköön pettää. Olen nähnyt, miten vanhentumisen myötä ulkonäköä pyydellään anteeksi ja miten nuori välttää ”kohtaamasta maailmaa” hetkellä, jolloin se olisi tärkeää. Olen myös nähnyt, miten epävarmuutta peitetään kovuuden alle ja miten kiinnostus muita kohtaan kapenee, kun oma minä kasvaa liian tärkeäksi.

Minua kiehtoo se kauneus, joka löytyy jokaisesta ja joka esille tullessaan ilahduttaa ja nostattaa. Siitä nauttiminen vaatii myös katsojalta kykyä nähdä ja tunnistaa ”se jonkin”, joka tekee ihmisestä kauniin. Yhtälailla se vaatii jokaiselta meiltä rohkeutta olla ”paras itsesi”. Loppukädessä se kuuluisa ALLURE (mm. Chanel parfyymi kantaa tätä nimeä) on sitä, että sinun läsnäolosi kohottaa muita. Annetaan siis kauneuden palata kasvoillesi ja elämään. Kipinä silmissäsi luo vetovoimaa.

Kauneuteen kuuluu päätös olla itselleen läsnä ja siihen vaikuttaa oman kehon tuntemuksen syventyminen. Kun annat sympaattisella tavalla itsevarmuutesi vahvistua, teet sitä myös muille.


Tule treenaamaan yhdessä karismaattisuutta, virittämään ääntä ja lisäämään ihon hehkua. Lue lisää verkkovalmennuksesta tästä.

Lämmöllä (ja pilke silmäkulmassa)


Sinun Marja

TIETO BOXI

Aihe on minulle niin tärkeä, että olen koonnut sen ympärille kokonaisen konseptin. Nuorekkuuden ja kauneuden käsittelyyn tarvitaan uusia keinoja.

  • 2004 - Lanseerasin Method Putkisto Kasvokoulun vuonna 2004, kun Oopperassa ohjatessaan tajusin, miten kauniina laulajien kasvot pysyivätkään, myös heidän vanhetessaan.

Huomasin myös, että kun äänii säilyy nuorena, se lataa voimaa koko olemukseen. Nuorekas ääni vaatii ylävartalon kannatusta ja äänen sijoittaminen ja muodostaminen kasvojen lihasten aktiviteettia. Wow! Harpers & Bazaar puhui siitä, kuinka nuorentaa kasvoja äänen kautta. Jos haluat äänesi kantavan, sinun tulee kannattaa kaulaa ja samalla itseäsi ja näin kaunistut. Tämä oppi on yhä mukanamme.

  • 2008 - Päätin keskittyä sellaiseen kasvoja muokkaavaan harjoitteluun, joka liittää kasvolihasten käytön koko olemukseen.

Silloin syntyi 3D Kasvoklinikka, jonka kolmiulotteinen systeemi siirsi harjoittelun aivan eri tasolle. Innostuksemme myötä ohjaajakoulutuksemme Kasvoklinikka-ohjaajien määrä alkoi lisääntyä. Koulutus sai uuden vakavuuden ja pidentyi vuoden pituiseksi. Koulutus on Method Putkisto Instituutin hitti ja tunnit asiakaskuntamme ‘favourite’.

  • 2021 – Vuoden 2008 jälkeen seuraavat 12 vuotta vaikuttivat asian kehittymiseen. Kaikki nämä vuodet olen ohjannut uskollisia asiakkaitani systemaattisesti eteenpäin ja silmäni aukesivat tajutessani, kuinka paljon aivoja jumppaamalla ja uudelleen hermottamalla voikaan vaikuttaa kasvoihin.

  • Katso FACE UP 6 viikon Superohjelma.

  • Syyskuussa 2021 julkaistiin Kasvojumpalla Kauniiksi -kirja.

  • Kasvoklinikka-ohjaajakoulutuksen haku on auki….koulutus avattu niille, jotka asiaa haluavat jakaa eteenpäin.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page