top of page
In English

Kunnon syvävenyttelyllä vartalo ja elämä kuosiin, asiakaskokemus Marja Klubista

Keho tulee venyttää ja pidentää täyteen pituuteensa päivittäin. Miksi tämä on tärkeää? Marja kertoo.


Liian lyhyet lihakset kiristyvät ja lyhenevät ja estävät meitä liikkumasta. Kun ne pidentää nuoruus palaa jäseniin ja liikkuminen on helppoa.


Oma rakenteeni vaati, että huollan kehoani päivittäin. Mietin miten voin toteuttaa tämän parhaalla mahdollisella tavalla ja kun rakensin ratkaisumallin mietin, miksi en voisi tarjota tätä mahdollisuutena myös muille.


Venyttely on koko Method Putkiston ydin. Tärkeintä kuitenkin on se, miten usein ja minkälaisina annoksina sitä tarvitsen. Tästä syntyi uusi Marja Klubi -malli.


Huomasin, että kun harjoittelusta tulee päivittäinen rutiini, kivut liukenevat pois ja voin huomattavasti paremmin. Uskallan väittää, että alati kasvavassa digiajassa ihminen ei tule selviytymään ilman päivittäistä venyttelyä ja palautumista. Siksipä Marjan Klubissa toteutuu seuraavan sukupolven tapa harjoitella. Tässä on se Marjan klubi -malli, joka on ainutlaatuista monestakin syystä.


Kuunnellaan, kun klubilainen Pirjo kertoo, kuinka tämä harjoittelumalli herätti aluksi kysymyksiä, mutta osoittautuikin yllättävän kevyeksi.Pirjon sanoin: ’’Jatkuva, jokapäiväisen elämäni rytmiin istuva harjoittelu olikin virkistävää ja paljon tehokkaampaa kuin innolla aloitettu pari kuukautta kestävä intensiivinen harjoittelu, joka helposti lopahtaa ja josta ei itselle jää juuri mitään pysyvää.


Aikaisemmin, vaikka olinkin sitoutunut, en syvällisesti ymmärtänyt, miten venyttely ja muut liikkeet liittyivät toisiinsa. Koska vuosien kuluessa iso kuva ei avautunut, jäljelle jäi puurtaminen, joka ajanoloon salli inspiraation hiipua. Itse asiassa en ollut enää omista mahdollisuuksistanikaan kovin kiinnostunut.


Ymmärrän nyt, että venyttely venyttelyn vuoksi voi johtaa myös siihen, että saan itseni pois tasapainosta, kun en samalla osaa vahvistaa kokonaisvaltaisesti kehoni kannatusta.


Mikä on parasta Marja Klubissa?

Olen alkanut sisäistää myös sitä, miten harjoittelu todellakin vahvistaa ja tukee omaa persoonaa ja ilmaisua.


Runsas päivittäinen tarjonta, kohtuulliset kerta-annokset ja tallenteet mahdollistavat sen, että harjoittelu mahtuu hyvin jokapäiväiseen elämääni.


Digitaalisuus säästää aikaa ja voin olla Marjan kanssa vuorovaikutuksessa lähes päivittäin. Kokonaisuus rakentuu loogisesti ja tehokkaasti oman kehoni ehdoilla, vaikka olemme onlinessa. Haluan kuitenkin käydä kerran viikossa livetunnillakin oman Method Putkisto -ohjaajani luona. Ihan täydellinen yhteistyö!


Klubissa syntyy aitoa vuorovaikutusta. Kun klubilaisten kanssa saa vaihtaa ajatuksia, innostus nousee ja freestyle -tunneilla opimme tuntemaan toisiamme vielä paremmin. Marja kyky alleviivata juuri sitä tärkeintä on klubin koossapitävä voima.


Elämänlaatuni on hypännyt aimo annoksen ylöspäin ja nyt olen notkeampi ja vahvempi. Näen, että kun tällä mallilla harjoittelen, perinteisen ’vanhuus’-käsitteen luomaan ikääntymisen kuvaan ei todellakaan tarvitse alistua. Opin kuuntelemaan kehoni pieniä ja suuriakin viestejä ja tiedän, mihin voin itse vaikuttaa.


Suosittelen!


 

Marjukka Laine on yksi Klubilaisista. Hän kertoo videolla, miten Marja Klubi eroaa yksittäisestä kurssista ja kuinka Klubissa asetetaan pidemmän tähtäimen tavoitteet.


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page