Marja-Kaarinan muutosmatka Metodin parissa

Vuoden 2020 Method Putkisto -ohjaajan, Anu Pääkön asiakas Marja-Kaarina kertoo omasta muutosmatkastaan Metodin parissa.


"Noin viisi vuotta sitten Anu aloitti Nilsiässä MP opintoihinsa kuuluvat ohjaukset. Kehonhuolto kiinnosti minua monesta syystä. Synnynnäinen valuvika selkärangassani oli vaivannut minua aikuisiällä ja estänyt aiemmat harrastukseni, kuten aerobicin, tanssin ja ratsastuksen selkään kohdistuvan rasituksen vuoksi. Kaipasin myös rauhallista ja keskittymistä parantavaa harjoittelua, joka olisi vastapainona stressaavalle työelämälle. Method Putkisto -harjoittelun myötä kehossani ja ajattelussani on tapahtunut paljon myönteisiä muutoksia.


Alkuvaiheessa en malttanut pysähtyä kuuntelemaan kehoni viestejä sekä rauhoittumaan harjoitteiden äärelle. Mieleni vaati tuloksia ja tehokkuutta, vaikka kehoni pyysi päinvastaista. Vähitellen opin kuitenkin kuuntelemaan kehoani ja antamaan muutoksille aikaa. Ymmärsin, että kehoni ei toimi parhaiten hoputtamalla ja pakottamalla. Aloin nauttia harjoittelusta, enkä olisi halunnut jättää yhtäkään viikkotuntia väliin. Oma harjoitteluhetkeni oli kuin keidas arjen aavikolla. Tämän jälkeen avautui mahdollisuus muutokseen.


Aikaisemmin tapani liikkua oli hyvin suorituskeskeinen. Mitä teinkin, sen täytyi tuntua tehokkaalta. Hien piti virrata ja lihasten tulla kipeiksi. Hammasta purren harpoin ylämäkiä, poljin pyörää tai nyhdin kuntosalin laitteita. Olin kohdellut kaltoin kehoani, luullen toimivani sen parhaaksi. Niinpä yritin jatkaa samaa rataa myös MP tunneilla tehden harjoitteita voimalla ja huiskeella. Anun ohjauksessa sain huomata, että vähemmän on enemmän. Kun kehoni ja mieleni oppi rauhoittumaan ja keskittymään hetkeen, syntyi otollinen maaperä kehitykselle. Kehoni alkoi linjautua keskuslinjalle, opin aktivoimaan ja vahvistamaan syviä ryhtilihaksia ja käyttämään keholleni parempia liikeratoja. Tasapaino, lihasvoima ja liikkuvuus alkoivat parantua. Opin tuntemaan ja tunnistamaan harjoitteiden vaikutuksia kehossani. Opin hengittämään oikein ja ymmärtämään pallean toimintaa.


Kehoni toiminnallisuuden parantumisen olen havainnut monessa asiassa. Selkäkivut ovat vähentyneet huomattavasti. Olen voinut harrastaa monipuolisesti eri liikuntalajeja. Arjen touhuissa tulen ajatelleeksi enemmän ergonomiaa ja taukoliikuntaa ja tällä on suuri merkitys hyvinvointiini. Ryhtini on parantunut ja kiinnitän siihen aiempaa enemmän huomiota. Nautin olostani omassa kehossani, tunnen sen ominaisuuksia paremmin kuin ennen ja arvostan sitä. Olen lempeämpi kehoani kohtaan. MP harjoittelu ei ole pelkästään viikkotunnin varassa, vaan siitä on tullut osa arkeani. Olen hankkinut muutamia välineitä kotiharjoitteluun, kuten voimistelu ja -nystyräpallon, putken sekä nauhan. Niiden avulla harjoittelu on mukavaa ja monipuolista. Olen osallistunut Marja Putkiston kursseille ja kiinnostunut yhä enemmän tästä taidokkaasti rakennetusta kehonhallinta ja -huoltomenetelmästä.


Olen oppinut kysymään itseltäni mikä on päivän tilanne kehollisesti, miltä minusta tässä kohtaa tuntuu, miten voin auttaa kehoani palautumaan tai vahvistumaan ja millaisia tavoitteita voisin itselleni asettaa. Yksi niistä on pyrkimys säilyttää oman kehon toiminnallisuus koko eliniän. Olen oppinut luottamaan siihen, että kehoni on viisas. Se tietää, mitä milloinkin tarvitsen, kun vain pysähdyn kuuntelemaan sitä. Mielen ja kehon yhteistoiminta on herkkä kokonaisuus, jota olen oppinut vaalimaan MP -harjoittelun myötä."


Teksti: Marja-Kaarina Väänänen

195 katselukertaa0 kommenttia

Toimisto: 

Anne-Marie Keituri

Laura Helisten

Helka Riihimäki

+358 50 520 9712
+358 50 575 4776 

toimisto@methodputkisto.com
 

Rekisteriseloste

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2021 by Method Putkisto Finland Oy 

Kuinka voimme palvella?

Tällä lomakkeella saat helposti yhteyden toimistoomme