Kevytohjelma -ohjaajakoulutus 2020-2021

Päivitetty: 20. tammi 2020

Kouluttaudu palautumisen ja rentoutumisen Method Putkisto Kevytohjelma -erikoisohjaajaksi.


Seuraava koulutus alkaa

02.08.2020 - orientaatio

23.08.2020 - opetuspäivä nro 1

Koulutus antaa valmiudet Method Putkisto Kevytohjelma -menetelmän ohjaukseen eritasoisille ryhmille ja asiakkaille.


Koulutuksemme keskittyy palautumisen perusteisiin sekä palautumismekanismin palauttavaan harjoittelun ohjaukseen.


Koulutus syventää Method Putkiston taidollista hallintaa, käsittelee Method Putkistoa kuntouttavana menetelmänä ja luo Method Putkisto -harjoitteluun uuden ulottuvuuden.

Tapamme kouluttaa on käytännönläheistä ja kehon merkkejä tunnistavaa. Opit sisäistetään oman kehon kautta.


Kenelle koulutus sopii?


Koulutus sopii sinulle, joka haluat kehittyä palauttavan Method Putkisto -harjoittelun asiantuntijaksi, tunnistat palautumisen tärkeyden, näet stressin vaikutuksia ja olet valmis auttamaan ihmisiä selviytymään niistä. Tietotaidon voi liittää osaksi kuntoutusta tai se voi olla sen ydinosa, se sopii painonpudotuksen tai raskaiden urheilusuoritusten ohjeisharjoitteluksi.


Koulutusohjelman kuvaus


Method Putkisto Kevytohjelma -ohjaajakoulutuksen tavoitteena on tarjota syvällinen ymmärrys kehoa palauttavasta harjoittelusta.

Koulutuksen perustana on tietotaito ja toiminnallisen kehon ja fysiologian lainalaisuudet.

Method Putkisto Kevytohjelma on erikoisohjelma ja harjoitustekninen kokonaisuus, joka käynnistää kehon luonnollisen moottorin jatkuvaan palautumisen terveeseen mekanismiin ja säätelyyn sekä samalla vahvempaan immuniteettiin.

Ohjaustaitoa harjoitellaan läpi koulutuksen. Opimme, kuinka ohjata keho pois kroonisen stressin tilasta, vahvistaa imunestekiertoa, poistaa tulehdusta ja parantaa unen laatua.


MP Kevytohjelma -koulutus on ollut minulle tuloksellinen sekä sisällöllisesti että liiketoiminnallisesti. Palautuminen on yksi tämän ajan isoimmista haasteista - mikä toisaalta tarkoittaa, että palautumisen osaaminen voi vapauttaa suuren määrän potentiaalia. 
MP Kevytohjelma on asiakkailleni normaaliviikkotunteihin saumattomasti integroituva erikoisohjelma, joka tarjoaa heille osaamista ja työkaluja yhä herkemmin tunnistaa omaa vireystilaa, kehon tarpeita ja ymmärtää palautumisen lainalaisuuksia. Palautuminen on kaiken hyvinvoinnin ja treenin perusta. Kevyt on usein kehon kannalta tarkoituksenmukaisinta ja sitä kautta tehokkainta! 
Itselleni ohjaajana koulutuksen vaikutukset ovat olleet vielä paljon laajemmat: sen myötä olen oppinut tunnistamaan ja tehostamaan omaa palautumistani ja viretilaani, minkä kautta työtehoni on kasvanut. Palautumisessakin on kyse rytmittämisestä. Ulla Pesola

Koulutus alkaa aina orientaatio-osuudella. Koulutus on jaettu kahteen osaan:


Osa 1 - Method Putkisto Kevytohjelma - palautuminen


Tutkimme ja koemme käytännössä, kuinka tunteja ohjataan progressiivisesti ja yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden pohjalta ja sitä, kuinka hyvällä ohjauksella saavutetaan mitattavia tuloksia.


Koulutuksessa keskitymme erityisesti palautumisen fysiologiaan ja siihen liittyviin syy- seurausketjuihin. Tutkimme MP Kevytharjoittelua lymfakiertoa tukevana ja lihaskalvoja tasapainottava harjoitteluna. Tutkimme tekijöitä, jotka välittömästi helpottavat tulehdusten ja kipujen aiheuttamaa stressiä. Opimme käytännössä, oman kehon kautta, miten tasapainotetaan sympaattisen ja parasympaattisen hermoston toimintaa. Sovellamme fysiologian lainalaisuuksia ja muunnamme tiedon taidoksi.

Koulutus käsittelee myös adrenaliinin ylituotantoa (joka voi pumpata kehossa tunti-, viikko- tai jopa vuosikausia) ja taitoa ohjauksen kautta kääntää sympaattisen hermoston toimintaa parasympaattiseksi.


Koulutuksen ytimenä on Method Putkisto Kevytohjelma -harjoitteluun kuuluva MP Kevytpumppaus -tekniikka ja sen taidon hallinta. Opit koska ja miten harjoitusmuotoa käytetään palauttavana, kuntouttavana, rentouttavana tai/ja virkistävänä harjoittelumuotona.


Koulutukseen kuuluu

Opintomateriaali, opintojen tukiverkko, henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS), opiskelijasivuston käyttö ja todistustenjakotilaisuus.

 • Oma harjoittelu asiakkaana Marja Putkiston ja kouluttajien tunneilla.

 • On-line työnohjaus/tuutorointi.

 • Observointi- ja avustustunnit koulutettujen ohjaajien tunneilla läpi Suomen.

 • Harjoitustehtäviä, käytännön ohjausta, joilla käynnistetään omat ohjaustunnit.

 • Käytännön ohjausnäytöt.

Osa 1 sisältää

Opit MP Kevytharjoittelu -tekniikan perusteet ja kuinka sitä voi käyttää lymfakiertoa tukevana ja lihaskalvoja tasapainottava harjoitteluna.

 • Method Putkisto Kevytpumppaus -harjoittelun tekniikka

 • MP Kevytpalleahengitys -tekniikka

 • MP Kevytohjelma -harjoitusrepertuaari

 • Kudosten kimmovoimaa lisäävät tukitoimet

 • MP -ravintosuositukset

 • lymfakierron perusteet ja toiminnan tärkeys hyvinvoivan kehon perustana

 • aivojen kuormittumisen vaikutukset

Käsittelemme myös kysymystä ’mistä tunnistaa, koska tarvitaan Method Putkisto Kevytohjelma – harjoittelua?’, Method Putkisto -käsitteitä ja -terminologiaa, jotka liittyvät MP Kevytohjelma -harjoitteluun.


Osa 2  Method Putkisto Lumo ja Voima


Iskuvoimaa, laatua ja hyvinvointia arkeen! Lisää luovuutta elämään, ulottuvuuksia ajatteluun ja ilmaisua liikkeenhallintaan. Viritä keho ja mieli tilaan, jossa toimit parhaimmillasi.


Opit, kuinka liikkeillä nostetaan valmiustilaa, selkeytetään ja helpotetaan oloa. Opit löytämään arjen vahvistajat, keventäjät ja lievittäjät. Opit, kuinka käyttää liikettä lisäämään rohkeutta.


“Se, miten kohtelemme kehoamme, kertoo siitä, miten kohtelemme elämäämme.” Marja Putkisto

Osa 2 sisältää

 • Method Putkisto Liike lievittää - virittäydy energiseksi Omaa oloa voi parantaa joskus hämmästyttävän yksinkertaisin keinoin. Tässä jaksossa nostamme esiin toimintaamme heikentäviä asioita. Niitä hetkiä, kun keskittyminen lipsuu tai kivut nakertavat elämäniloa. Kohdennetut täsmäliikkeet tietyille oireille: parantaa, vahvistaa, poistaa, lievittää, keventää, vapauttaa, tasapainottaa, rauhoittaa ja kohottaa.

 • Method Putkisto Lumo -ohjelma, aistijärjestelmän tasapainottamiseen Kirkastaa ja tasapainottaa aistiherkkyyttä motoristen taitojen pohjaksi. Hyödynnämme hyvinvointiin pohjoisen sijaintimme ja vuodenaikojen kierron tarjoamaa viisautta.  Digitaalisten välineiden käyttö - joka on myös antoisaa - kulkee eri ajassa kuin luonnon syklit. Aivot on tällöin kytketty pois kehomotoriikasta, tämä jos mikä vaikuttaa myös luovuuteen ja loppukädessä oppimiseen. Vuodenajat tasapainottavat aistiherkkyyttä motoristen taitojen pohjaksi.

 • Method Putkisto Voima -ohjelma, virittäydy virkeäksi Opi kuinka liikkeillä nostetaan valmiustilaa. Selkeytä ja helpota oloa. Löydä arjen vahvistajat, keventäjät, lievittäjät. Opi, kuinka käyttää liikettä lisäämään rohkeutta. Me kaikki haluamme iskuvoimaa arkeen. Jokaisen onnistuneen suorituksen perustana on valmiustila ja oikein mitoitettu vireystila. Kun on ”pois vireestä”, on todellakin vaikea toimia.  Kehontuntemus on jokaisen saatavilla ja opeteltavissa iästä tai fyysisestä elämäntilanteesta riippumatta. Voima-osuus auttaa näkemään, kuinka jo tietyillä valituilla liikkeillä voidaan vaikuttaa valmiustilaan ja virittämään itseään sopivaan ”moodiin”, jotta arjesta selviydytään mukavammin.

“Minulta sinulle, liikkumisen vapauden ja onnellisen elämän puolesta!” Marja Putkisto

Kesto


Osa 1: Method Putkisto Kevytohjelma ohjaajakoulutus

 • 10 opintopäivää; tämän osuuden jälkeen voit suorittaa osan 2

Osa 2: Method Putkisto Lumo ja Voima ohjaajakoulutus

 • 5 opintopäivää

Osat 1 ja 2 yhteensä 15 opintopäivää (n. 2 opintopäivää kuukaudessa) n. 1 vuoden ajan.


Koulutuspaikka


Kisakallion Urheiluopisto, Vanajanlinna/Sportness, Oulu/Hailuoto, Lontoo ja Method Putkisto Studiot läpi Suomen.


Kouluttajat


 • Marja Putkisto - Method Putkisto menetelmän kehittäjä ja pääkouluttaja.

 • Elina Heinisuo - arkkitehti, MP, MPP, MPHL, MPKK, MPKO, Body Up, MP ITR -ohjaaja, kouluttaja

 • Ulla Pesola - FM, KK, MP, MPP, MPKO -ohjaaja

 • Satu Suominen - fysioterapeutti, MP, MPHL, MPKK, MPP, MPKO -ohjaaja, anatomian asiantuntija

 • Matti Vartiainen - fysioterapeutti, TtM, aivotutkija ja -kliinikko

 • Tarja Kokkonen - lymfaterapeutti ja kouluttaja


Hinta


sis. alv 24%

Osa 1: 4450 €  - Method Putkisto Kevytohjelma -ohjaajakoulutus

Osa 2 : 2250 € - Method Putkisto Lumo ja Voima -ohjaajakoulutus

Yhteishinta 6450€ - säästä 250€


Lue lisää kaksoiskoulutuksesta, jolla saat kaksi pätevyyttä.  Samalla lisäät yrittäjyyden valmiuksia, saat sparrausta oman henkilökohtaisen yritystoimintasi rakentamiseen ja laajennat tarjontaasi. Säästät 3960€.


Kysy myös lisää Liiketoimintaa luovasti paketeista, jotka osaksi kuuluvat koulutukseen.


Kysy lisää


Soita Laura Helisten p. 050 5209712 tai sähköpostitse toimisto@methodputkisto.com


Hae mukaan


Hae mukaan koulutukseen täyttämällä lomake täällä.

Otamme sinuun yhteyttä.


Copyright Method Putkisto

236 katselukertaa0 kommenttia

Toimisto: 

Anne-Marie Keituri

Laura Helisten

Helka Riihimäki

+358 50 520 9712
+358 50 575 4776 

toimisto@methodputkisto.com
 

Rekisteriseloste

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black LinkedIn Icon

© 2021 by Method Putkisto Finland Oy 

Kuinka voimme palvella?

Tällä lomakkeella saat helposti yhteyden toimistoomme