top of page
In English

Method Putkisto, suomalainen ja kansainvälisesti arvostettu kehonhallinnan menetelmä


Method Putkiston kehittäjä Marja Putkisto

Method Putkisto on suomalainen kehonhallintamenetelmä, klassikko, jonka ytimessä  on itsenäisyys ja koko elämän ajan kestävä liikkumisen vapaus. 

Paljon on tietoa, mutta intohimoni on nähdä, että tieto  siirtyy sinun kehoosi. Jokaiselle kuuluva kauneus, energisyys, liikkumisen vapaus on ollut kokopäiväinen urani jo 35 vuoden ajan.

Method Putkiston tavoite on kehon kokonaisvaltainen tasapaino. Menetelmän avulla voit kohentaa ryhtiäsi, saavuttaa liikkeisiin kauneutta ja uljautta sekä samalla vahvistaa ja hoitaa kehoasi. Kun lihakset kiristyvät, ne lyhentyvät. Kun lyhyet ja kireät lihakset pidennetään, keho vapautuu takaisin sen neutraaliin keskiasentoon.


Jatkuvan staattisen elämän tai huonosti painotetun harjoittelun seurauksena lihastasapaino häiriintyy usein niin, että lihakset, joiden tulisi liikuttaa ja tukea kehoa, voivat estää meitä liikkumasta.


Lyhyet ja kireät lihakset vetävät luut väärään asentoon ja lopulta vaikeuttavat liikkumista. Tämän voi havaita paitsi vartalon muodosta myös siitä, että kivut ja säryt lisääntyvät, aineenvaihdunta heikkenee ja ihminen myös loukkaantuu helpommin. Tällöin viikoittainen perusliikunta ei enää riitä korjaamaan lihastasapainoa, vaan sen korjaaminen vaatii systemaattista työtä. 


Metodi opettaa käyttäjälleen oman kehon tuntemusta. Se ohjaa sinua oikeaan hengitystekniikkaan, lihasten pidentämisen taitoon, tärkeimpien ryhtiä ylläpitävien lihasten vahvistamisen tarkkaan tekniikkaan. 


Metodi jäsentää kehotietoisuutta ja sillä on mahdollista parantaa lihastasapainoa ja hengitystekniikkaa. Muutokset ilmenevät notkeudesta ja siitä että olo parantuu mutta tulokset näkyvät myös vartalon ääriviivojen paranemisesta.  


Syvävenytyksellä vartalon malli kohenee, aineenvaihdunta paranee ja keho hoikistuu. Syväjumpalla vahvistetaan kehoa “sisältä ulospäin”, kunnes ryhtiä tukevat syvät syvät lihakset toimivat automaattisesti. Nämä lihakset eivät väsy. Sen sijaan pinnalliset lihakset väsyvät nopeasti. Syvävenytysliikkeiden avulla pidennetään lyhyitä, kireitä ja jännittyneitä lihaksia, jotka rajoittavat kehon liikkuvuutta. Syväjumppaliikkeillä voi vahvistaa vartalon syviä lihaksia, jotka luovat pohjan ryhdille ja tuen kehon liikkeille. Syvähengitysliikkeillä palautetaan pallean kimmovoima ja opitaan vaikuttamaan koko kehon hyvinvointiin ja toiminnallisuuteen. 


Method Putkisto ei ole pelkästään kunto-ohjelma vaan ennen kaikkea lihas- ja hermotoiminnan tietoista kehittämistä. Tulokset muuttuvat ratkaisevasti kun mieli ja keho yhdistyvät. Parantuneen ryhdin ja lihastasapainon myötä vapaudutaan lopullisesti niskan kiristyksistä, selkäkivuista ja epämukavasta olosta.


Elämämme ja kehityksemme kautta olemme oppineet käyttämään kehoamme tietyllä tavalla. Metodin avulla tätä voi parantaa ja huonoihin tapoihin voi vaikuttaa, ensin tietoisesti ja harjoittelun kautta uusien tapaa käyttää omaa kehoaan - kunnes siinä on hyvä olla ja elää.


Copyright Marja Putkisto 


 

Katso myös Method Putkisto kirjat.
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page