top of page
In English

Mietitkö ulkonäköä tai jaksamista ? - Marja Tour koskettaa!


Marja Putkiston legendaariset kesäkurssit Stockmannilla!

Eipä ihme, että ulkonäkö mietityttää. Me muutumme ja mihin suuntaan, se on aina valintojemme summa. Kun tekee oikeita asioita, jaksaa paremmin ja se näkyy! Nuori tanssijaystäväni Jenni huokaisi: ‘’Tunnistan, että kehossani on tukoksia, mutta minulla ei ole aikaa niiden syitä selvittää.’’  Vaikka emme kaikki ole tanssijoita, juuri tätä varten kesäkurssini ovat. Kun kehossa on ‘’tukoksia’’, ne harvoin itsestään ilmaan haihtuvat, ja siksi ne muistuttavat olemassaolostaan. Kun olet väsynyt, niiden vaikutus tulee esiin ja jos niiden syihin ei tartuta, ne alkavat nakertaa hyvinvointia ja vaikuttaa ulkonäköön.  


Elokuun lämpiminä iltoina keskitymme sinun kehoosi. Nostamme esiin kaksi toisiinsa kiinteästi liittyvää asiaa, jotka koskettavat meitä kaikkia: ulkonäkömme ja sen miten palaudumme. Kun ihminen rentoutuu ja tasapainottuu, silloin hän myös kaunistuu. 


‘’On ihanaa jos joku näkee minusta jotain jota itse en näe’’, jatkoi Jenni.  Juuri näin! Kehon tukokset kyllä tunnistaa kun yritämme venyä liikkeeseen jota harvoin arjessa tarvitsemme - eikä venyminen onnistu, yrityksestä huolimatta. Tukoksia on kuitenkin vaikea korjata! Keho jäykistyy nopeasti ja tämä puolestaan vaikuttaa jaksamiseen. Siksipä niihin on syytä tarttua.


Keho  on kykenevä uusiutumaan ja kun se käyttöä uusii, palautuu.  


Tämä on sitä, jota kesäkurssi sinulle antaa. Pääset oivaltamaan tapaa miten kehoasi kehoasi käytät. Minä puolestani laitan päähäni “haukan silmälasit” sinua auttamaan. Siksi, että tiedän miten sokea keho on. Tiedän miten hyvältä tuntuu kun ulkopuoliset silmät kykenevät näkemään jotain, jota itse ei hahmota. Eikä siinä kaikki: tartuntaan ja korjataan asiaa yhdessä! 


Harjoittelun tuloksiin tarvitaan ensisijaisesti - ei määrää vaan - tarkkuutta. Ja jos ohjauksen rinnalla kehoosi osuus kosketus, jossa on selkeä viesti, silloin jokaisen liikkeen lähtöpiste siirtyy oikeaan paikkaan, liike jatkuu oikeaan suuntaan ja oikealla voimalla. Kesäkurssillani mukanani ovat upeat ohjaajani assistentteina. Yhdessä varmistamme myös, että ohjauksen sanat kosketuksen siivittämänä osuvat kehoosi. Silloin oppi siirtyy syvään lihasmuistiin. “Kohota niskan takaosaa’’, alkaa elää kun käden kosketus pehmeästi sinua otellaan kannustaa. Kun vielä ojentaudut ja ponnistat oikeassa kohdassa, on helppo ylläpitää jännitettä kehossa ja kuinka ollakaan, olo kevenee. ‘’Momentum’’ tarkoittaa samaa kuin ‘’flow’’, sitä kun liike virtaa, samoin energia, ja silloin ihminen palautuu rasituksista.  Tähän tunteeseen voit palata myös kurssin jälkeen.


Palautumisen tuntee, kun - hetkellisestikin - osaa käyttää kehoaan oikein. Se on fyysinen kokemus, jonka aistii jokaisessa solussaan. Sitä mukaa kun kurssin tunnelma tiivistyy ja keskittyminen syvenee, rauhoitumme. Tästä saa voimaa ja rohkeutta upota syvemmälle kehon ja mielen eheytymiseen. Kun kesäillan pehmeä valo siilautuu ikkunasta, hengitys syvenee, musiikki siivittää ja avaa ajatuksia (se on Method Putkisto -juttu ja minulle yksi tärkeimpiä asioita). Tämä hetki on käsin kosketeltavissa.  


Kesäkurssit ovat kuin tyyneyden hetki, jossa lataat itseesi voimaa ja sanot hyvästit kesälle - juuri ennen syksyn haasteita. Olemme nauttineet kesäkursseista jo yli kolme vuosikymmentä. Tänä vuonna ne pidetään Helsingin ja Tampereen sydämessä, Stockmannin kauniissa, valoisassa ja rauhallisessa Loungessa!


Ihana tulla Suomeen ja nähdä sinut!


 

Tervetuloa mukaan Marja Putkiston ohjaukseen Helsinkiin 15.8. - 29.8. ja Tampereelle 3.9. - 5.9. Tule lievittämään stressiä, parantamaan  ryhtiäsi ja kaunistumaan! Marjan kurssit ovat nyt myynnissä early bird -hintaan, joten toimi nopeasti ja älä ohita tätä ainutlaatuista tilaisuutta. Lisäksi ennen kursseja pidetään avoin ja maksuton tilaisuus, jossa on mukana muun muassa näyttelijä Satu Silvo. Lue lisää täältä.
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page