top of page
In English

Miksi venyttely pitää nuorekkaana?Tunsin, kuinka lihakseni kiristyivät ja liikkuminen oli jäykkää kuin sahapukilla. Venyttelin ja kuitenkin aina kiristi. Olo oli nuhruinen, vaikka harjoittelin. Tunsin olevani kertakaikkiaan jumissa enkä tiennyt, miten voin parantaa liikkuvuuttani. Kokeilin kaikkea, mitä tarjolla oli, mutta mikään ei tuntunut istuvan kehooni. Kaukana oli haavekuvani tanssija, mielikuvieni joogaaja ja salainen urheilijaminäni. Näinkö tässä kävi?  

Method Putkisto on syntynyt oivalluksesta, että lihakseni ovat kireät ja estävät minua liikkumasta. Ymmärsin, että lihasten pidentyminen mahdollistaa lisää tilaa luiden väliin ja tämä vapauttaa minut liikkumaan.

Kehonhallinta on hieno sana ja se laittaa miettimään, mitä siinä hallitaan. Sielumme silmin kiidämme juoksupoluilla, taivutamme vartaloa, mutta miten Pekka Perusmies ja Pirkko Perusnainen löytävät kehonhallinnan ytimen ja oppivat jatkuvan kehonhuollon taidon.

Mitä siis lupaamme: venyttelyä, syvävenyttelyä, dynaamista syvävenyttelyä. Kuka näistä ottaa selvää?


Eikö riitä, että olen hengissä ja hengitän? Täytyykö minun opetella syvähengitystä? Miksi tavallinen jumppa ei riitä vaan tarvitaan syväjumppaa? Mitkä ovat syvät lihakset ja miten niitä hermotetaan? ”Kauanko täytyy odottaa, että hermot kasvavat”, kysyi ihastuttava asiakkaani. No varmaa on, että niitä ei kasvateta kuin vihanneksia!  

Otin askeleen taaksepäin ja päätin keskittyä perusasioihin. Tajusin, että jos liike lähtee väärästä paikasta, väärään suuntaan tai väärällä dynamiikalla, harjoituksen vaikutus on heikko. 

Heidänkin, jotka jo ovat hyvässä kuosissa, kannattaa parantaa kehonsa tuntemusta ja sen kautta syventää kehonhallintaansa. Kyse on venyttelytekniikasta, methodista, jonka kautta tekeminen muuttuu tiedosta taidoksi, tiede siirtyy käytäntöön ja ihmisestä tulee oman itsensä ohjaaja. Tästä alkaa taide: sinä voit kehittää oman kehosi ohjaustaitoja ja siksi dynaaminen syvävenyttely on ainakin minun mielestäni taiteenlaji, joka voi siirtyä kaikkialle elämään. 

Suurin haaste onkin kehon sokeus. On totta, että lihaksia ei juuri tunne ja se ei ole vika vaan tosiasia. Ne kyllä tuntee, kun ne ovat kipeät mutta niiden aktivointi onkin jo toinen juttu. Tämä on yhä Method Putkiston perusta, joka ei ole kolmessakymmenessä vuodessa muuttunut. Nyt käsitteet ovat ammattimaisempia ja tänään Method Putkistossa puhumme linjauksesta ja siitä, miten luiden asentoa voi korjata. Ryhdistä tässäkin on kysymys. Vahvistamme ja ylläpidämme jokaisen kehon optimaalista asentoa ja siksi keskitymme ryhtiä ylläpitäviin lihaksiin. Menetelmä on todellista kehonrakennusta, mutta eroaa monesta muusta siinä, että se kohotta vartalon kuosiin ’in shape’ kehon sisältä päin.

Menetelmä  myös oikeasti solakoittaa. Muut puhuvat painonhallinnasta kiloissa, me siitä, miten painopisteet siirtyvät siten, että jokainen vartalo näyttää hyvältä. Kaikki koot, vartalotyypit, kuosit ja muodot siis kunniaan!


Koe laji ja sen vaikutukset kehossasi elokuun kursseillani. Tai tule asian ammattilaiseksi.

Kauniin vartalon ja itsenäisyyden puolesta,

Marja

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page