Muuramen Studio - aina matkalla tulevaisuuteen

Tammikuussa 2015 Muuramessa satoi räntää. Ulla kiersi lähiympäristössä jakamassa Method Putkisto -tuntiensa mainoksia. Osa esitteistä oli varmaankin jo postilaatikkoon päätyessään hieman kärsineitä. Into oli kuitenkin kova. Myöhemmin on tullut mieleen, voivatko palo, energia ja tulevaisuuden toiveet välittyä vähän muhjuuntuneenkin paperin kautta.

Muuramessa oli alkamassa kaksi viikkotuntia. Suunnitelmana oli, että ryhmä aloitetaan, jos siihen tulee kaksi henkeä. Kun tunnit lähipäiväkodissa alkoivat, molemmat ryhmät olivat täynnä. Nopeasti kävi selväksi, että tarvetta uudelle palvelulle oli. Kokonaisuudessa loksahti kaikki paikalleen: laadukasta, yksilöllistä kehonhuoltoa, pilatesta ja syvävenyttelyä lähellä kotia arkielämään sopivina aikoina.


Näin lähdettiin liikkeelle, päiväkodin turvallisten seinien sisältä. Kasvanut kysyntä vakiinnutti toimintaa ja edessä oli muutto uuteen tilaan Muuramen keskustaan. Toiminta nousi uudelle tasolle, kun tuosta kotipesästä tuli Method Putkisto Studio. Method Putkisto laatubrändin tuki saatiin yhä vahvemmin käyttöön.


Tammikuun räntäsateesta on jo aikaa, mutta iso osa Muuramen Studion asiakkaista on ollut mukanamme koko tämän matkan. He ovat seuranneet meitä tilasta ja vaiheesta toiseen ja ottaneet paikkansa Studion hengen luojina. Se että voimme auttaa jokaista asiakastamme kohti elämän kestävää hyvinvointia, tekee työstämme merkityksellistä. Yhdessä iloitsemme onnistumisista ja kehittymisestä. Yhdessä pohdimme turhautumisia ja takapakkeja, mutta emme juutu niihin. Yhdessä menemme eteenpäin.


Itse metodi on ihmeellinen. Se voi todella seurata mukana läpi eri elämänvaiheiden. Tämän ansiosta olemme saaneet kulkea myös asiakkaidemme kanssa monenlaisten kokemusten läpi. Uskon, että koronan mukanaan tuomat haasteet olivat meille jokaiselle helpompia kohdata, kun saimme yhdessä jatkaa harjoittelua - vain sen väylä muuttui. Kiitokset koronakeväältä olivat koskettavia: ”Kiitos kun painoitte meille jalat maahan. Olisin muuten ollut tässä tilanteessa ihan hukassa.”


Joskus joku asiakkaistamme uppoutuu metodiin vielä vahvemmin. Suuri ilo on aina, kun joku intoutuu jatkamaan ohjaajakoulutukseen, ja siitä meille kollegaksi. Tällainen yhteinen matka on aina arvokas ja ainutlaatuinen. Erityinen on ollut myös Sarin matka ohjaajaksi - ja siitä eteenpäin. Asiakkaasta, joka toi koko perheensä tunneille, tulikin ohjaajakollega ja yhtiökumppani. Sarin perhe taitaa edelleen olla ainoa koko perheen voimin asiakkaina ollut. Sen sijaan kolmen sukupolven harjoittelijoita on useampiakin.

Sarin mukaantulo avasi Muuramen Studiolla uuden vaiheen. Koko Method Putkisto -yhteisö ja brändin tuki ovat tietysti toimintamme pohja ja siivet. Työhön tuo uutta draivia, kun saa jakaa arkea paikallistasolla toisen kanssa.


Sarin aloitteesta toimintaamme tuli mukaan sittemmin merkitykselliseksi kasvanut yhteistyö Muuramen lukion kanssa. Method Putkisto -ohjaajuuden yhtenä kulmakivenä on halu auttaa, halu jakaa hyvinvointia. Uutiset nuorten uupumisesta herättivät meidät jo muutama vuosi sitten. Tiesimme, että meillä voisi olla avaimia auttaa. Ojensimme kätemme lukion suuntaan, ja miten hienon kumppanin tässä saimmekaan!

Jo ensimmäinen palaverimme koulun mäellä vakuutti meidät nuorten halusta ja motivaatiosta vaikuttaa omaan ja opiskelukavereiden hyvinvointiin. Fiksut nuoret osasivat itse sanoittaa arkensa haasteita ja tarpeitaan. Sellaiset sanat kuin palautuminen ja jaksaminen nousivat esiin. Yhteinen toiminta esim. ryhtiviikkojen ja Studio-vierailujen muodossa käynnistyi kepeästi.


Lukion ja Studion yhteinen tavoite on nuorten hyvinvoinnin tukeminen. Se on ollut yhteistyömme johtotähti niin Liikkuva opiskelu -hankkeessa kuin kummiyrittäjyydessä. Koronavuosi heitti päälaelleen sekä Studion että lukionkin toimintaa, mutta mitä todennäköisemmin näiden kahden ennakkoluulottoman toimijan yhteistyö tulee vain löytämään vielä uusia muotoja. Jo varhain totesimme, että ei taida tulla ideaa, jota ei yhdessä voisi toteuttaa.


Studio on muutakin kuin seinät, joiden suojissa harjoittelemme. Se on mielentila ja ajattelutapa, se on kohtaamispaikka. Studio on ihmiset, joita se koskettaa. Studio on hyvän olon henkeä, yhteishenkeä ja yhteisvastuuta. Studio on viesti, jota välitämme kun kuljemme ihmisten kanssa arjessa, juhlassa, eri elämänvaiheissa. Online-aika on todistanut tämän aivan konkreettisesti, kun kanssamme harjoittelee ystäviä ympäri Suomen.


Emme jää suljetun oven taakse odottamaan että joku löytäisi meidät, vaan yhdessä muiden Method Putkisto Studioiden ja -ohjaajien kanssa haluamme avata sen oven ja ojentaa kätemme.


Olemme iloisia että uudessa, nyt aloittavassa ohjaajaopiskelijaryhmässä on yksi asiakkaistamme. Keskustellessamme tästä työstä ja yhteisistä tavoitteistamme, Kirsti kiteytti näin: ”Kysymys on siis, pystymmekö omalta osaltamme muuttamaan maailmaa. Ja vastaushan on: ’Kyllä!’ ”


Muuramen Studion

Ulla&Sari


Tsekkaa Muuramen Studion tuntitarjonta tästä ja hyppää mukaan harjoitteluun. Tunteja nyt myös online.

344 katselukertaa0 kommenttia