top of page
In English

Method Putkisto Pilates -ohjaajakoulutus 2024

Kouluttaudu Method Putkisto Pilates -ohjaajaksi. Seuraava koulutus alkaa su 17.3.2024 - ilmoittaudu nyt!


Method Putkisto Pilates -koulutus on kokonaisuus, joka rakentuu tietoon, taitoon, tieteeseen, kokemukseen ja näkemykseen siitä, miten ihminen oppii ja pystyy uusiutumaan.


Tavoitteenamme on kouluttaa ohjaajia tarjoamaan ihmisille taitoa, jolla jokainen voi läpi elämänsä ylläpitää kehonsa toimintakykyisenä ja kokea liikkuvansa vapaasti.


Koulutuksemme antaa pienryhmä- ja yksilöohjauksen valmiudet tarjota Pilatesta eri taustoista tuleville asiakkaille.


Koulutus keskittyy perus- ja keskitasoon. Jatkotasoa voit opiskella tämän koulutuksen jälkeen Diplomitason koulutuksessa.


Koulutus sopii sinulle,

 • joka olet kiinnostunut Pilates-harjoittelusta.

 • joka haluat uuden ammatin/uran Pilates-ohjaajana.

 • joka haluat toisen tulonlähteen hyvinvointia edistävän palvelun tarjoajana.

Suosittelemme koulutusta liikunta-alan ja terveydenhuollon ammattilaiselle, joka haet uusia tapoja toimia nykyisessä ammatissasi.


Koulutus ei vaadi aikaisempaa liikunnanohjaustaustaa.


Haluatko kuulla lisää? Lataa koulutuksen infopaketti tästä >>


Method Putkisto Instituutti & MP Pilates


Olemme kouluttaneet Method Putkisto Pilates -ohjaajia vuodesta 2000. Opiskelijoita meillä on ympäri Suomen ja ulkomaita. Method Putkisto Pilates -ohjaajakoulutuksen perustana on Joseph Pilateksen luoma klassinen Pilates-menetelmä sekä siihen kuuluva 36 liikkeen klassinen repertuaari ja sen variaatiot.


Koulutuksemme juuret ovat Pilateksen historiassa ja ylläpidämme Joseph Pilateksen perintöä. Sen sisäistäessä selittyy miksi se on tie kehon muutokselle. Seuraamme alan viimeisintä tietoa ja tutkimuksia ja sovellamme niitä koulutukseen.


Tutustu MP Instituutin koulutustarjontaan >>Koulutuksen kuvaus


Koulutus on monimuoto-opiskelua, jossa on 12 lähiopiskelupäivää joko paikan päällä tai online, keskimäärin kerran kuukaudessa. Koulutusta syventää työnohjaajan kanssa monitoroitu oman kehon kautta tapahtuva oppiminen (=oma harjoittelu), observointi- ja avustustunnit sekä asiakkaille tarjottavat harjoitustunnit.


Pilateksen klassinen repertuaari nivoo yhteen Pilateksen periaatteet.


Koulutus keskittyy ohjaustaitoon, joka vie asiakasta eteenpäin. Sitä harjoitamme läpi koko koulutusvuoden, kunnes ohjaajan itsenäisyys ja varmuus varioida harjoittelua tarkoituksenmukaisesti vahvistuu. Hiomme asiakkaan kohtaamisen taitoa ja ohjauskielen tarkkuutta. Harjoite kerrallaan selkeytämme Pilateksen logiikkaa ja ankkuroimme sen toiminnalliseen anatomiaan ja fysiologiaan, mikä selittää repertuaarien vaikutusta. Painotamme erityisesti oikeaa suoritustekniikkaa, jolla ‘flow’, virtaavuus, rakennetaan. Opit soveltamaan luontevasti biomekaniikan lainalaisuuksia tuloksien saavuttamiseksi. Tärkein taito MP Pilates -ohjaajalla on osata modifioida harjoittelua sen mukaan, mitä kukin tilanne vaatii.


Tuloksia parantaa Method Putkisto -opetusmenetelmä, joka lisää Pilateksen ohjaukseen laadullisen ulottuvuuden. Opetusmenetelmä perustuu asento-liikeaistijärjestelmän herkistämiseen ja sen systemaattiseen kehittämiseen. Tämä lisää taitoa korjata itsenäisesti ja tarkasti kehon epätasapainoa ja parantaa näin tuloksia.


Opimme pienvälineiden hyväksikäyttöä vastusten luojana ja niveliin kohdistuvan paineen keventäjänä. Samalla käsittelemme erityisryhmien harjoitteluun ja kuntoutukseen liittyviä kysymyksiä.


Oikein suoritettuna repertuaarit kantavat harjoittelijaa syvemmälle kuin mitkään yksittäiset harjoitteet.” Marja


‘’MP Pilateksen salaisuus on jatkumon kokonaisuudessa. Vasta kun perustan on ymmärtänyt, voidaan puhua Pilateksesta.’’ - Tanja Kaavinen


‘’Method Putkisto -menetelmä selkeyttää ohjaamista, antaa itseluottamusta ja parantaa tuloksia.’’ - Ulla PesolaKoulutukseen kuuluu


Koulutuksen perustan luo MP Pilateksen perustaso, jossa keskitymme ‘Pilateksen Powerhousen’ toimintaan; keskivartalon kautta keho kokonaisvaltaisesti vahvistavaan harjoitteluun. Siinä lihaksistosta kehittyy joustava, pitkälinjainen ja vahva.


MP Pilateksen keskitaso parantaa selkärangan toiminnallisuutta. Se syventää ymmärrystä sen yhteydestä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


"Omat rakenteelliset heikkouteni olivat ihan todellinen este harjoittelulle. Siksi tiedän, miksi ja miten Method Putkisto Pilates tekniikkana antaa tuloksia.” Marja Putkisto


Ohjaajuus urana, ammattina ja liiketoimintana


Pilates on vapaa nimike. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneelle opiskelijalle suosittelemme Method Putkisto liiketoiminnan alustaa ja brändiä tai nimikettä Method Putkisto Instituutissa koulutettu Pilates-ohjaaja.


Koulutuksen kesto ja sisältö


Kesto

Koulutus kestää n. yhden vuoden, on monimuoto-opiskelua ja sopii hyvin muun opiskelun tai työn ohessa suoritettavaksi.


Sisältö

 • Pilatesmenetelmän historia, periaatteet ja nykytilanne

 • Klassinen repertuaari, liikeanalyysi

 • Joseph Pilateksen klassinen repertuaari; matto-harjoittelurepertuaarit eri tasoilla: lämmittely, perus- ja keskitaso

 • Liikejatkumon progressio taitotasolta toiselle

 • Ohjaustekniikka; Method Putkisto -opetuspedagoginen perusta ja vaikutukset

 • Pienvälineiden integrointi mattoharjoitteluun ja erikoisryhmille

 • Toiminnallisen anatomian, biomekaniikan ja fysiologian soveltaminen käytäntöön

 • Variaatioiden sijoitus repertuaarien rinnalle, asiakkaan lähtötilanteen analyysi, yksilöohjaus, ryhmät, erikoisryhmät: raskaus/synnytyksen jälkeinen harjoittelu, kuntoutus, selkäryhmät

 • Oma harjoittelu asiakkaana Method Putkisto Instituutin Putkisto Online Studiossa kouluttajien tunneilla ja verkkokursseja seuraten

 • Observointi- ja avustustunnit

 • Koulutuksen opintomateriaali sähköisessä oppimisympäristössä

 • Opiskelijan tarjoamien harjoitustuntien työnohjaus

 • Kirjallinen lopputyö sekä näyttökoe

 • Todistustenjakotilaisuus

Kouluttajat

 • Marja Putkisto - liikuntapedagogi, kehonhallinnan asiantuntija, Method Putkisto menetelmän ja MP pilateksen kehittäjä, MP Instituutin johtaja ja pääkouluttaja.

 • Gordon Thomson - MPP, MPP laite, -lajin vastaava kouluttaja, Lontoo

 • Elina Kallio - MP, MPHL, MPKK, MPP, MPP laite, MPKO, MP Body Up ja ITR -ohjaaja, kouluttaja

 • Ulla Pesola - MP, MPHL, MPKK, MPP, MPP laite, MPKO, MP Body Up ja ITR -ohjaaja, kouluttaja

 • Laura Helisten, Sairaanhoitaja, MP, MPP, MPKK, MP Face Up, MP Body Up, MPKO, MP ITR-ohjaaja, kouluttaja

Koulutuspaikka


Olemme kehittäneet opiskelun toimivaksi hybridinä, online ja livenä (paikan päällä). Fyysisiä Method Putkisto koulutuspaikkoja ovat Method Putkisto Studiomme ja MP Pop Up Studiomme (Helsinki, Tampere, Muurame, Kuopio, Nilsiä ja Hämeenlinna/Vanajanlinna).Hinta, sis. alv 24%.

4885 €, kerralla maksettuna

TAI

5400€, erissä - ilmoittautumismaksu 1200€ ja 12 x 350€KAKSOISPÄTEVYYS - lue suositusta kaksoispätevyydestä. Kun valitset MP Pilates koulutuksen rinnalle toisen lajin, koulutusten yhteishinnasta säästät jopa 2100€.


JOUSTOKOULUTUS - maksut jakautuvat pienempiin eriin ja koulutuksen voi käydä omassa aikataulussaan. Tämä on ollut suosittu vaihtoehto haastavien elämäntilanteiden aikana. Tutustu ja kysy lisää!


Hintaan sisältyy:


Opetusta yht. 219-255 h (á 45 min)

verkkokurssit x 6 kontaktiopetus (lähiopetuspäivät) x 12 työnohjaukset x 13

Koulutusmateriaali

Osallistuminen tunneille

Liiketoimintakoulutus

Henkilökohtainen sparraus x 3

Näyttökoe

Todistustenjakojuhla


Hae mukaan


Seuraava koulutus alkaa su 17.3.2024. Hae mukaan koulutukseen täyttämällä lomake. Saat koulutuksen aikataulun ja olemme sinuun yhteydessä.

Kysyttävää?


Varaa juttutuokio kouluttajan kanssa tai soita meille Laura Helisten p. 050 5622723 tai sähköpostitse, instituutti@methodputkisto.fi


Haluatko kuulla lisää? Lataa koulutuksen infopaketti tästä >>

 

TIETOBOXI


Pilates tieto/taito siirtyy polvelta toiselle:

 • Joseph Pilates syntyi v. 1883 hän työskenteli vuoteen 1967. Pilatesta lähin opettajaoppilas oli Romana Kryzanowska. Hän toimi Allan Herdmanin opettajana, joka koulutti Gordon Thomsonin, joka ensimmäisenä koulutti Marja Putkiston. Marjan repertuaariin kuuluu koko Pilates A-Z laitteineen.

“Luota liikkeeseen – vaikka se ei ole täydellinen ja liike lähtee sinua muuttamaan.” - Gordon Thomson


 • Marja käynnisti Suomen ensimmäiset Pilates-tunnit Suomen Kansallisoopperassa ja Jaakko Pöyry -yhtiön henkilökunnalle vuonna 1988. Suomen Kansallisoopperan hallitukselle Marja esitteli Pilateksen vuonna 1988.

 • Marja Putkisto jalkautti Pilateksen ammattina Suomeen julkaisemalla alan ensimmäisen suomalaisen kirjan v 2001, kääntämällä ja suunnittelemalla Pilatekseen sopivaa opetuskieltä. Suomen ensimmäisen ohjaajakoulutuksen Marja käynnisti vuonna 2000 Method Putkisto Instituutissa.

 • Gordon Thomson on myös opettanut Pilateksen perustan ja laajan/pitkän A-Z repertuaarin (sisältää Pilates laitteet) kokonaisuudessaan Method Putkisto Instituutin kouluttajille ja luovutti koulutusohjelmansa käytön MP Instituutille. Tämä avasi näkemyksen koko pilateksen kokonaisuuteen.

Method Putkisto Pilates -ohjaajakoulutus täyttää Suomen Pilatesyhdistyksen vaatimukset.


‘’Pilatesliikkeiden ulkoinen suorittaminen ei ole sama kuin niiden ytimeen pääseminen.’’ Marja Putkisto


“Pilates on kuin puu, josta on haarautunut monia oksia. Mitä lähempänä runkoa toimimme sen helpompi on kehittyä edelleen.’’ Gordon Thomson


’’On monta syytä ylläpitää Pilateksen taitoperintöä!” - Marja Putkisto


’’Method Putkisto Pilates on hieno kokonaisuus.” - Anna Maria


©Method Putkisto Finland Oy


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page