top of page
In English

Sinä olet kaunis! - Kauneus on sinussa

Asenne muuttaa asennon - ja myös ulkonäön. Kun ihminen kantaa itseään hyvin ja jos se, mitä hän maailmalle edustaa, osuu ihmisyyden parhaisiin puoliin, on se aina ihailtavaa.


Miten sinä kannat kauneutta, miten sitä käytät ja miten elät kauneutta edistäen?

Nyt jos koskaan kauneutta tarvitaan! Kauneus tulee sisältä. Karismaattisuus on kiehtovaa. Voiko olla näkyvä ja vaikuttava persoona ilman, että vaatii muiden tilaa? Eikös juttu ole juuri toisinpäin, sillä silloin tilaan mahtuukin muita ja karisma innostaa ja säteilee valona muille. On siis syytä kumota huoli ja ahdistus ikääntymisestä ja rypyistä. Kuinka toisarvoisilta ne nyt tässä maailmantilanteessa tuntuvatkaan. Kysymys on enemmänkin kauneudesta, jonka jokainen kokee ja tuntee omien kykyjensä ja taustansa mukaisesti.


Mitä siis kauneuden hoito on?


Se on kohteliaisuutta ja sitä, että saat kosketuksen itseesi juuri tänään. Se on kuin jokaisena päivänä päivittäisit itsesi uudelleen. Se on kykyä käyttää mielikuvia, jotka luovat innon, loisteen, rohkeuden ja heleyden kasvoille.


Mikä luo kiinteyden kasvoille?

Anna taianomaisen jännityksen tunteen virrata kasvoillesi ja täytä tämä hetki haaveiden ja ylpeyden tähtisateella niin, että uskallat iskeä silmää elämälle, hemmotella itseäsi ja leikitellä mielikuvilla.


Mikä parantaa kasvojen piirteitä?


Anna mielikuvien voimistua ja maalata kasvoillesi hiven intohimoa ja hurraahuutoja. Avaa kasvosi ajatuksilla ja kokoa itsesi mielen jumpalla. Pehmitä piirteesi huumaavien tuoksujen muistoilla ja muikista huulesi makeiden makujen vedellä. Muotoile piirteesi anteliaisuudella, emotionaalisella älykkyydellä, myötätunnolla, huomaavaisuudella, hyvyydellä, ilolla ja kiitollisuudella.


Mitä tutkimus kertoo kauneudesta?


Itseluottamus, ystävällisyys, onnellisuus, arvokkuus ja älykkyys sijoittuivat tutkimuksen mukaan viiden parhaan joukkoon niistä 19 ominaisuudesta, joiden perusteella ihmiset arvioivat toisiaan kauniiksi sukupuolesta riippumatta.


Miten kauneutta mitataan?


Kauneutta ei mitata ainakaan nuoruudesta, meikeistä tai kampauksista. Tämän todistaa maailmanlaajuinen tutkimus, jossa viimeksi mainitut olivat todellakin listan viimeisinä. Jos lukuja kaipaat, niin 26% piti näitä tärkeinä. Hyvyys oli kauneuden listan supersuosikki. Toinen oli onnellisuus, sillä kun sen tunnistaa, ihminen kokee itsensä kauniiksi. Kauneus ei liittynyt ulkoiseen eikä rahaan vaan suhteeseen omaan itseen ja elämään.

Kauneus on siis pääosin tunne, joka koostuu:


  • Sisäisestä rauhan tunteesta ts. itseluottamuksesta. Se toteutuu, kun tunnistaa, että antaessa muille hyvää, täyttyy itse eikä tyhjene.

  • Kiitollisuuden tunteesta, kun tietää, että kaikki on vain hetken lahjaa. Silloin alkaa todellakin nauttia tästä hetkestä ja se vaikuttaa ympäristöön.

  • Kokonaisvaltaisuuden kokemuksesta, joka usein piirtyy mieleen muistikuvaksi. Siksi siihen voi palata ja siihen voi pysähtyä.

  • Intohimosta, joka laittaa suojelemaan, rakentamaan, hoitamaan ja jakamaan kauneutta, koska se on niin ainutlaatuista ja siitä saa niin paljon elämän voimaa.

Voiko ajattelemalla kaunistua?


Oman kehontuntemuksen arvoa ei voi mitata. Kun saat ulkonäkösi kehityksen takaisin omiin käsiisi, olet “vallannut” takaisin jotain, jossa usein koemme voimattomuutta. Ihan omin voimin voi tehdä paljon ja huuhtoa kasvoilta pois turhaa huolta. Jopa kasvojen kohotus on mahdollista ilman kalliita investointeja.


Mikä tekee kauneudesta saavuttamatonta?


Kauneutta on vaikea kuvata. Etsimme sitä luonnosta, taiteesta ja filosofiasta, mutta myös puhelimistamme ja huonekaluistamme. Arvostamme sitä enemmän kuin järkeä, pyrimme ympäröimään itsemme sillä ja siksi jopa kadotamme itsemme pyrkiessämme siihen.


Kun uppoudumme suorittamaan elämäämme, kadotamme kykymme tuntea.

Eipä ihme, että aivosumu ja stressipurenta kaventavat tilaa, ihan konkreettisestikin, kun hampaita pidetään kiinni toisissaan. Silloin silmät eivät ole enää kirkkaat ja pehmeät eikä varsinkaan olo avoin. Tutkimusten mukaan olemme maailmanlaajuisesti yhtä mieltä siitä, että vaikka ihminen olisi fyysisesti kaunis mutta ihmisenä ylimielinen tai ilkeä, kauneus rapisee sekunnin murto-osassa. Tylsyys, ikävyys, ylimielisyys, vähättely, aggressiivisuus ja kiinnostuksen puute ovat kaikki asenteellisia asioita, jotka eivät ketään kaunista.

Tunne, että ”pitäisi”, aiheuttaa niska- ja hartiajumit. Huono ryhti on hälytysmerkki siitä, että emme jaksa kantaa itseämme.


Mitä on sitten omaan persoonaan nojaava kauneus?


Asiakkaamme kertovat, millaisia muutoksia Method Putkisto -kasvoharjoittelu on tuonut myös ajatteluun omasta itsestä:


"Parasta on se, miten nyt koen oman itseni. Voin levollisemmin olla." Henna


"Tunnistan ensimmäistä kertaa omien ilmeitteni vaikutuksen muissa ihmisissä positiivisesti. Se antaa kokonaisvaltaisen tunteen kauneudesta." Eveliina


"Minun kasvoni ilmeet saa muut tuntemaan olonsa kauniiksi. Olen motivoituneempi jatkamaan harjoittelua ja kantamaan kasvojani hyvin. Pirkko


“Kasvojen rentouttaminen ja niiden rentona pitäminen onkin iso juttu. Sitä on tietyn kuoren ( kasvojen jähmettyminen) luonut kasvoilleen ja on jopa pelottavaa olla rento oma itsensä. JaanaTule harjoittelemaan!

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires