top of page
In English

Sunnin matka 30 päivän teho-ohjelman parissaTutustumiseni 30 päivän teho-ohjelmaan alkoi, kun sain käsiini siitä tehdyn VHS-kasetin vuonna 2003. Seurasin uteliaana ohjeita television ruudulta olohuoneeni lattialta. Välillä nauha piti pysäyttää ja välillä kelata taaksepäin, kun en saanut heti ajatuksesta kiinni. Ajattelin, että voiko tämä olla näin vaikeaa? Olin harrastanut pitkään aerobickia ja body pumppia, joissa tehokas suorittaminen on pääosassa. Suurin osa liikkeistäkin oli tuttuja venytyksiä ryhmäliikuntatunneilta. Nyt ne ohjeistettiin tekemään keskittymisen ja hengityksen kautta ja tämä oli uutta! Menetelmä oli täysi vastakohta sille, miten olin ennen harjoitellut. Päivien ja viikkojen kuluessa sain pikku hiljaa juonesta kiinni, mutta innostukseni kiireiden keskellä kuitenkin hiipui pikku hiljaa. En voinut mitenkään aavistaa, että tämä ohjelma tulisi näyttelemään isoa roolia tulevaisuudessani - minusta tulisi Method Putkisto-ohjaaja ja vetäisin joskus kyseistä kehonhallintamenetelmää asiakkaille!


Seuraavan kerran palasin Kaunis & Solakka vartalo 30 päivän teho-ohjelman pariin käydessäni Method Putkisto – ohjaajakoulutusta vuonna 2015. Teho-ohjelma käydään läpi osana koulutusta ja sen harjoittaminen osoittautui erinomaiseksi menetelmäksi oppia tuntemaan ja tunnistamaan oma keho. Jaksamiseni oli tuohon aikaan koetuksella, arki vei voimani ja kärsin kovista vatsanalueen kivuista. Lopputuloksena oli sisäänpäin käpertynyt keho, enkä voinut henkisestikään hyvin. Silloin tajusin, että on aika kiinnittää enemmän huomiota omaan hyvinvointiini.


Ohjaajakoulutuksessani ohjelman toteuttaminen oli helppoa. Venyttelyharjoitteiden läpikäyminen onnistui opintomateriaalin, kirjan ja sillä kertaa DVD:n avulla. Alussa minulla, entisenä suorittajana, haasteeksi nousi luottamus siihen, että nyt vähemmän voi olla enemmän. Keho täytyi totuttaa neljä viikkoa kestävään prosessiin ja antaa aikaa myös palautumiselle. Tavoitteeni oli oppia kuuntelemaan kehoani ja sen kireyksiä. Tämä ajatus pysyi ensimmäisestä viikosta lähtien kirkkaana mielessäni. Toinen viikko toi mukanaan oivalluksen keskivartalon tuesta ja sen merkityksestä jokapäiväiseen elämään. Kolmas viikko oli käänteentekevä, kun huomasin tiettyjen venytysten helpottuvan. Oli mahtava huomata, että edistymistä tapahtui. Luottamukseni omaan kehon tuntemukseen kasvoi päivä päivältä. Neljäntenä viikkona keskityttiin kehon epäsymmetriaan ja työstettiin enemmän näitä kohtia.


Tällä kerralla ohjelman läpikäymisestä muodostui syvällisempi kokemus. Oivalsin liikkeet paremmin ja uskalsin jo heittäytyä ja hellittää. Opin kuuntelemaan kehoani ja tunnistamaan lihakset, jotka minulla herkästi kiristyvät ja kipeytyvät. Ohjelma antoi minulle hyvän pohjan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Tärkeimmät hyödyt mitä sain ohjelman läpikäymisestä:

  • Oikean hengitystekniikan ansiosta energiatasoni on parantunut ja pystyn hallitsemaan mieleni tasapainoa paremmin.

  • Korjaamalla ja avaamalla hartiakaareni asennon ja ryhtini parantuessa olen saanut lisää itsevarmuutta ja pystyn ilmaisemaan paremmin itseäni.

  • Lantion asennon korjaamisella olen saanut jalkoihini uutta joustavuutta ja kimmoisuutta, askeleesta on tullut kepeämpi.


Ohjelman harjoituksista onkin tullut minulle tapa, joka tuo iloa ja hyvää mieltä päiviini. Pääsen lähes meditatiiviseen tilaan, joka vaimentaa päänsisäistä meteliäni. Välillä on hyvä hidastaa tahtia ja tunnistaa mitä keho kertoo ja tarvitsee. Pysähtyä itsensä äärelle vaikka kesken päivää, esimerkiksi vain heittäytyä selälleen ja keskittyä oikeaan hengittämiseen!


Olen ohjannut jo kymmeniä kursseja, VHS ja DVD ovat kaukaista historiaa. Usein ollaan vieläkin kasvokkain, mutta yhä enemmän myös verkossa. Asiakkaissani olen havainnut monenlaisia, positiivisia muutoksia. Jollakin aineenvaihdunta ja unen laatu on parantunut, toiselta on tinnitys hävinnyt, kolmannelta ryhti on kohentunut ja yleensä kaikkien energiat ovat lisääntyneet!


Omakohtainen kokemukseni ja saamani apu ohjelmasta auttavat minua kannustamaan ja ohjaamaan Sinua parempaan oman kehosi tuntemukseen. Tarvitset ainoastaan päättäväisyyttä lähteä mukaan 30 päivän teho-ohjelmaan. Tavoitteet asetat Sinä itse, mutta olen tukenasi koko matkan ohjaajakollegoideni kanssa!


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page