top of page
In English

Method Putkisto Syvävenyttely -ohjaajakoulutus 2024

Opiskele Method Putkisto Syvävenyttelyn ohjaajaksi. Seuraava koulutus alkaa su 17.3.2024.


Method Putkisto on suomalainen kehonhallinnan menetelmä lihastasapainon ja ryhdin parantamiseen.


Miksi Method Putkisto?

“Itse jouduin yhä uudestaan toteamaan lihasten kireydestä johtuvien kehoni sokeiden pisteiden todellisen heikkouden. Käskyt ”vedä vatsa sisään, vedä napaa ylöspäin” eivät omalla kohdallani tuottaneet tulosta. Tajusin, kuinka paljon jäykkyys ja lihasten lyhyys estivät minua liikkumasta. Vartaloni ongelmia varten ei ollut tarjolla harjoittelumuotoa. Tästä alkoi Method Putkisto ja niinpä minusta kehittyi kehonhallinnan ohjelmien kehittäjä. Yhä vielä ihmettelen, kuinka rakenteeni, jonka olin luullut olevan perinnöllinen, parantui. Kehoni keskustan tuki vahvistui ja lihasmuistini rakentui uudelleen. Tämän myötä suhde omaan kehooni muuttui ja tiesin, että tämä on ‘se juttu’, joka jokaisen tulisi oppia."

Marja Putkisto


Tämä koulutus keskittyy Method Putkisto -syvävenyttelytekniikkaan ja antaa valmiudet tarjota Method Putkisto kehonhallinnan ohjausta pienryhmä- ja yksilöohjauksena eri taustoista tuleville asiakkaille.


Metodin avulla opetamme taitoa itsenäisesti korjata, parantaa ja huoltaa kehoa ja näin varmistaa kehon toiminnallisuus läpi elämän.

Haluatko kuulla lisää? Lataa koulutuksen infopaketti tästä >>

Kenelle koulutus sopii


Koulutus sopii sinulle,

 • joka haluat kohentaa ryhtiäsi ja oppia tuntemaan oman kehosi

 • joka haluat tehdä työtä, joka tuottaa ihmisille hyvinvointia

 • jota inspiroi liikkeen parantava vaikutus

 • joka haluat uuden ammatin/uran syvävenyttelyn ja kehonhallinnan ohjaajana

 • joka haluat toisen tulonlähteen hyvinvointia edistävän palvelun tarjoajana

Suosittelemme koulutusta sinulle, joka haet uusia tapoja toimia nykyisessä ammatissasi.


Koulutus ei vaadi aikaisempaa kokemusta hyvinvoinnin, liikunnan tai terveydenhuollon alalta, mutta on erinomainen koulutus alalla toimiville. Koulutus sopii suoritettavaksi muun työn tai opiskelun ohella.
Koulutuksen kuvaus


Koulutuksen perustana on Marja Putkiston luoma suomalaisen kehonhallinnan klassikkomenetelmä sekä siihen kuuluvat liikerepertuaarit ja variaatiot.


Koulutus on monimuoto-opiskelua ja se kestää noin yhden vuoden. Se sisältää 14 lähiopiskelupäivää. Koulutusta syventää työnohjaajan kanssa monitoroitu oman kehon kautta tapahtuva oppiminen (=oma harjoittelu), observointi- ja avustustunnit sekä asiakkaille tarjottavat harjoitustunnit.


Koulutus keskittyy notkeutta ja liikkuvuutta lisäävään ja kehoa tasapainottavaan ja hoitavaan harjoitteluun.


Koulutus painottuu ohjaustaitoon, joka vie asiakasta eteenpäin. Sitä harjoitamme läpi koko koulutusvuoden, kunnes ohjaajan itsenäisyys ja varmuus varioida harjoittelua tarkoituksenmukaisesti vahvistuu. Method Putkiston klassiset syvävenytys- ja syvähengitysharjoiterepertuaarit ankkuroimme biomekaniikan lainalaisuuksiin, anatomiaan ja fysiologiaan. Näin tieto siirtyy käytäntöön. Sekä harjoittelua, että ohjaamista selkeyttää Method Putkisto pedagoginen -opetusmenetelmä. Se lisää ohjaukseen tarkkuutta ja parantaa tuloksia.


Kannustamme oman kehon kautta tapahtuvaan oppimiseen ja oman kehon tuntemuksen syventämiseen. Hiomme asiakkaan kohtaamisen taitoa ja ohjauskielen tarkkuutta.


“Ihana koulutus kun jokainen tiedonhippu on nyt soluissani. On tosi makeeta, kun ammatikseni voin hyvin ja sillä autan muita!” Helka


Koulutuksen alussa tutkimme lihaksia pidentävän ja vahvistavan venyttelytekniikan vaikutuksia eri kudostasoilla. Metodin harjoituksilla vahvistetaan ryhtiä ylläpitävien lihasten voimaa, hengitystekniikkaa ja parannetaan vartalon ääriviivoja. MP harjoittelun keskiöön nousevat erityisesti lonkka-lantion tasapainoon sekä lanneselän vakauttamiseen kohdentuvat harjoitteet.


Astumme askeleen syvemmälle ja opimme mitä Method Putkiston ”sisältä ulospäin” työskentely käytännössä tarkoittaa. Metodilla on mahdollista uusia jopa syvään juurtuneita motoristen taitojen puutteita. Opit, kuinka herkistää asento-ja liikeaistijärjestelmää, mikä lisää taitoa itsenäisesti korjata kehon epätasapainoa. Samalla opit, kuinka ja miksi Method Putkisto haastaa ikääntymiseen ja liikunnan lahjakkuteen liittyviä uskomuksia.
Koulutus sisältää:

 • Method Putkisto -menetelmän, sen periaatteet ja elementit, tavoitteet ja tulosten mittausmenetelmät

 • MP pedagogisen mallin

 • 30 pv Teho-ohjelman sisäistäminen ja sen ohjaamiseen erikoistuminen

 • klassiset MP-liikerepertuaarit: syvävenyttely, hengitystekniikan repertuaari, ryhtiä tukeva syväjumppa ja liikkuva lämmittely

 • harjoitteiden variaatioiden ja pienvälineiden hyödyntäminen eri ongelmien ratkaisuun eri käyttäjäryhmille

 • anatomian, biomekaniikan ja fysiologian tiedon soveltaminen ja siirtäminen harjoitteluun

 • tuntirakenne, tilannekohtaiset variaatiot

 • ohjauspalvelun tarjonta liiketoimintana

 • ohjauksen ja harjoittelun integrointi osaksi elämää

Kouluttajat

 • Marja Putkisto - Method Putkisto menetelmän kehittäjä ja pääkouluttaja.

 • Elina Heinisuo - arkkitehti, MP, MPP, MPHL, MPKK, MPP laite, MPKO, Body Up, MP ITR -ohjaaja, kouluttaja

 • Ulla Pesola - MP, MPHL, MPKK, MPP, MPP laite, MPKO, MP Body Up ja ITR -ohjaaja, kouluttaja

 • Pirjo Jokipii - MP, MPKK, Body Up, MP ITR -ohjaaja, Method Putkisto Liiketoiminta- ja yrittäjäkouluttaja

 • Anna Maria Pääkkö - Liiketoimintakouluttaja, MP Diplomiohjaaja, MPP, MPUP, MPITR, MPKO, MPKK, MPHL -ohjaaja

Työnohjaus on oleellinen ja rikastuttava osa koulutusta. Se auttaa kädestä pitäen siirtämään tiedon&taidon käytäntöön.Koulutuspaikka


Koulutus tapahtuu hybridinä = online ja/tai paikan päällä. Fyysisiä Method Putkisto koulutuspaikkoja ovat Method Putkisto Studiomme ja MP Pop Up Studiomme (Helsinki, Tampere, Muurame, Kuopio, Nilsiä) sekä Hämeenlinna/Vanajanlinna),

“Kun Metodin sisäistää, se muuttaa sinua, tai paremminkin turha karisee ja vapaudut olemaan läsnä niin itsellesi, muille kuin elämällekin." Tanja Kaavinen


Hinta, sis. alv 24%.


4885 €, kerralla maksettuna - säästö yli 500 €

TAI

5400€, erissä - ilmoittautumismaksu 1200€ ja 12 x 350€


KAKSOISPÄTEVYYS - lue suositusta kaksoispätevyydestä. Kun valitset MP Syvävenyttely koulutuksen rinnalle toisen lajin, voit säästää jopa 2100€ näiden yhteenlasketusta hinnasta.


JOUSTOKOULUTUS - maksut jakautuvat pienempiin eriin ja koulutuksen voi käydä omassa aikataulussaan. Tämä on ollut suosittu vaihtoehto haastavien elämäntilanteiden aikana. Tutustu ja kysy lisää!


Hintaan sisältyy:


Opetusta yht. 162-182 h (á 45 min)

Method Putkisto -ohjaajapätevyys

verkkokurssit x 4

kontaktiopetus (lähiopetuspäivät) x 14

työnohjaukset x 13

Koulutusmateriaali

Osallistuminen tunneille

Liiketoimintakoulutus

Todistustenjakojuhla

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneelle opiskelijalle suosittelemme Method Putkisto liiketoiminnan alustaa ja brändiä.


Hae mukaan


Seuraava koulutus alkaa su 17.3.2024. Hae mukaan koulutukseen täyttämällä lomake. Saat koulutuksen aikataulun ja olemme sinuun yhteydessä.


Kysyttävää?


Varaa juttutuokio kouluttajan kanssa tai soita meille Laura Helisten p. 050 5622723 tai sähköpostitse, instituutti@methodputkisto.fi


Haluatko kuulla lisää? Lataa koulutuksen infopaketti tästä >>


 

Method Putkisto InstituuttiOlemme kouluttaneet Method Putkisto -ohjaajia vuodesta 1996. Opiskelijoita meillä on ympäri Suomen ja ulkomaita.


‘’Päätin, että jokaisen tulisi löytää tuntuma kehonsa keskuslinjaan ja hengityksen virtaukseen – hetkeen jolloin keho ja mieli yhdistyvät.’’ Marja Putkisto


Method Putkiston juuret ovat tanssissa ja suomalaisessa liikuntahistoriassa. Method Putkisto toimii kansainvälisesti ja vastaa ajan hermolla oleviin ilmiöihin ja trendeihin. Ylläpidämme Metodin perintöä ja varmistamme sen siirtämisen seuraaville sukupolville. Koulutuksen kehitystä vauhdittaa tiede ja tuhansien käyttäjien tulokset sekä yrityksemme hyvinvointipalveluja tuottava kehonhallinnan tuotekehitys (Method Putkisto Production).


©Method Putkisto Finland Oy


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page