top of page
In English

Voinko pysyä liikkeessä, vaikka liikkumista on rajoitettu?


Ihmisten arki on korona-viruksen myötä mullistunut. Ennen oravanpyörä pyöritti ihmisen kiireellä töihin, sieltä pois, kiireellä ruokaa, lapsia harrastuksiin, sieltä pois – ja samalla moni mietti, missä välissä ehtisi itse liikkua. Kuntosalipäivät olivat merkattu kalentereihin, juoksulenkit sovelluksiin ja jumpat sykemittareihin.

Kotona pyöriskellessä ei tarvitse askelmittareita, koska hellan ja sohvan väliin ei usein mahdu montaakaan askelta. Kuntosalit ovat suljettuja, ryhmäliikunta peruttu, eikä työmatkoja voi enää pyöräillä, juosta tai kävellä. Ihmisten olisi syytä pysytellä kotona.


Miten liikkua, kun liikkumista ja elämää on rajoitettu? Entäs kun huolet painaa hartioita.


Yhtäkkiä aikaa olisi, mutta mihin sen käyttäisi? Nyt moni istuu koko päivän kotona ja miettii, että työpäivän jälkeen olisikin aikaa ja intoa myös liikkumiseen. Sohvan tai etätyöpisteen jäykistämät jäsenet kaipaisivat verryttelyä, kohottautumista ja samalla työn puristama mieli laajentumista ja stressin liukenemista.

Etätyöpäivän jälkeen monella olisi aikaa itselle – hetkelle, jolloin keho saa kohota ja mieli levätä. Jollakulla voi olla aikaa myös etätyöpäivän aikana – pieni hetki venyttelyä tai liikuntaa kotona skarppaa mielen kohti seuraavaa kokouskoitosta.

”Tavoitteenani on nostaa maailma hyvään ryhtiin. Nyt kun ajan käsite muuttuu; aikaa ei kulu matkustamiseen ja sen ajan voi nyt ottaa itselle ja se onnistuu erinomaisesti myös verkon välityksellä. Nyt kun maailmantilanne nopeutuu, oma mielen ja kehon hyvinvointi ja terveys on tärkeämpää kuin koskaan”, Marja Putkisto sanoo.

Method Putkisto on ottanut mittavan digiloikan


Marja Putkisto on kerännyt joukkonsa kohti Method Putkiston digiloikkaa. Method Putkiston tarjontaan on suunnitteilla harjoitteita kehon kokoamiseen, kohottamiseen ja skarppaamiseen, sekä mielen rauhoittamiseen levittämällä mieltä, liuottamalla stressiä ja tukemaan keskittymistä hälyn keskellä.

Tunteja oli salamanopeudella verkkossa aamuin illoin. Metodin voima on se kuinka liikkeen hallintaa ja oman kehon tuntemusta voi lisätä ja nyt myös omasta kodistaan käsin yhteisillä live-tunneilla.

”Työelämä tulee mullistumaan Koronan myötä senkin jälkeen, kun virus on saatu hallintaan. Etätyö tulee istuutumaan pysyvästi normaaliin arkeen aikaisempaa enemmän ja ihmiset tottuvat liikkumaan myös kotoa käsin”, Marja uskoo.

”Ihmiset ovat tällä hetkellä hämmentyneitä, vähän kaikesta irrallaan. Method Putkisto tulee tuomaan ihmisille kiinnittymispintaa omaan itseen, muihin, yhteiskuntaan ja ympäröivään maailmaan – vaikka emme juuri tällä hetkellä näe toisiamme samoin kuin ennen. Metodin voima ja rauha voidaan tuoda ihmisille myös heidän kotiinsa”, Marja sanoo.

Method Putkisto Studioiden online-tunnit ovat käynnissä Method Putkisto -asiakaskunnalle. Kolme suosittua lajia, useita tunteja päivässä, viitenä päivänä viikossa. Myös Marja Putkiston kuusiosainen, kaikille avoin live-sarja on käynnissä. Tule Sinäkin mukaan.


Kirjoittaja: Anni Turpeinen

Kuva: Kirsi Taivainen

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Σχόλια


bottom of page