Miksi olen valinnut Method Putkiston, tietenkin hevosten takia?

Paremmin kehonsa tunnistava ratsastaja on aina miellyttävämpi ja taitavampi suhteessa hevoseen? Herkkyys omaan kehoon on myös herkkyyttä hevoseen.

Voisiko ratsastus ja ratsastuksenopetus olla tunnetta, taidetta ja pitkälle jalostunutta taitoa, herkkyyttä aistia hevosen liike ihmisen kehossa sen sijaan että se on vain tekniikkaa ja suorittamista.

​Intohimona ratsastajan kehon- ja liikkeenhallinta.

Asiat joihin elämässä sitoudumme täydellä sydämellä lähtevät usein omakohtaisista kokemuksista. Minulle hyvä istunta ja rento mukautuminen hevosen liikkeeseen ovat aina olleet haastavia. Ratsastusoppaiden neuvot istunnasta eivät tuntuneet omilta ja oikeilta, ne lisäsivät jännitystä ja epämukavaa oloa. Sitkeys ja harjoittelukaan ei auttanut, ei kuntosali eikä vatsarutistukset.

​Kun tutustuin Marja Putkistoon ja aloitin opiskeluni Method Putkisto -ohjaajaksi, opin vähitellen ymmärtämään oman kehoni liikettä ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Mitä tarkoittaa liikkumisen vapaus oman kehon kautta hevosen selässä? Vain minä itse pystyn määrittelemään milloin kehoni voi toimia oikein hevosen selässä? Tämän luottamuksen oman kehonsa viesteihin haluaisin jakaa myös muille ratsastajille.

​Olemme niin erilaisia, että emme voi ratsastaa täysin samalla tavalla, vaikka yllätyksekseni lopputulos näyttää lähes samalta. Ymmärsin vihdoin miksi oma kehoni ei mukautunut ratsastusoppaiden neuvoihin ja miten tärkeää on huomioida jokaisen ratsastajan oma yksilöllinen rakenne, erot lihasvoimassa ja liikkuvuudessa, jotta pääsemme lähemmäs parempaa kehon- ja liikkeenhallintaa hevosen selässä.

Kehoni muuttuu päivittäin, raskas fyysinen työ ja ikä tuovat omat haasteensa. Hevoset, satulat ja tilanteet muuttuvat. Mikä oli eilen halittua ja harmonista voi olla taas hukassa seuraavana päivänä. Method Putkiston avulla olen oppinut ehkäisemään fyysisen työn ja lajin aiheuttamia muutoksia kehossani. Palautumista parantaa syvävenyttely ja hengitysharjoitukset. Uskaltaisinko väittää oman kokemukseni perusteella "kireä mieli asuu väsyneessä ja kireässä kehossa.

​En olisi jaksanut tehdä työtäni hevosalalla ilman tätä menetelmää!

Method Putkisto Lajistudio Ratsastus

Method Putkisto Lajistudio Ratsastus

Miksi olen valinnut Method Putkiston, tietenkin hevosten takia?

p. 040 515 6809