lajistudiologo.png

Lajistudio ratsastus, Nurmijärvi,
Sanna Siekkinen

hevonen.png

Jäykkä ja jumissa hevosen selässä?

 Olin ratsastanut vuosia, mutta enhän ollut myöskään ymmärtänyt, kuinka jumissa olin myös hevosen selässä. Kropassani ei yksinkertaisesti ollut tilaa luiden liikkua. Voi vaan arvata, miten liikkumattomuudellani estin hevosen liikettä ja kuinka epätasapainoinen kroppani oli.

Opi ratsastamaan oman kehosi yksilöllisyyttä kunnioittaen!

EquFitPicLarge110.jpg
 • Millainen on sinulle hyvä istunta?

 • Haluaisitko ymmärtää istunnan vaikutusta hevoseen syvemmällä tasolla?

 • Haluisitko parantaa kehontuntemustasi hevosen selässä?

 • Oletko ihmetellyt mitä oikeastaan tarkoittavat opettajan neuvot: istu alas, istu hiljaa, jousta liikkeen mukana Mitä? Mistä? Miten?

equstom_talli_150.jpg

Opi ratsastamaan oman kehosi yksilöllisyyttä kunnioittaen!

EquFitPicLarge110.jpg
 • Millainen on sinulle hyvä istunta?

 • Haluaisitko ymmärtää istunnan vaikutusta hevoseen syvemmällä tasolla?

 • Haluisitko parantaa kehontuntemustasi hevosen selässä?

 • Oletko ihmetellyt mitä oikeastaan tarkoittavat opettajan neuvot: istu alas, istu hiljaa, jousta liikkeen mukana Mitä? Mistä? Miten?

equstom_talli_150.jpg
20170609-_DSC5011m.jpg
ASIAKASTARINA

Anna-Kaisa Pitkänen kertoo:

Minulla on jo vuosia ollut tunne, että iän karttumisen, kehon muuttumisen ja vuosikymmeniä jatkuneen istumatyön myötä sen kaksikymppisen, reippaan ratsastajan kehosta ikään kuin puuttuu palasia.

Lue Anna-Kaisan muutostarina, tästä

Ratsastajan kehonhallinnan haasteet

 • Ratsastajan saumaton yhteistyö hevosen kanssa vaatii taitoa tunnistaa hevosen kehonliikettä ja mukauttaa oman kehon käyttö tähän. 

 • Ratsastajan on ensiarvoisen tärkeä tiedostaa ja tunnistaa oman kehonsa liikkeenhallinta ja sitä edistävät tai estävät tekijät.

 • Ristiriitaiset viestit hevosen ja ratsastajan välillä vähenevät huomattavasti, mitä pienemmillä ja selkeimmillä avuilla hän kykenee vaikuttamaan hevoseen. 

 • Ratsastuksen teknisen osaamisen lisäksi ratsastaja tarvitsee, vahvan selkärangan, tasapainoisen lihaksiston, syvien lihasten voimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota.

pallonpaalla.jpg

Ensimmäinen Ratsastuksen Lajistudio Suomessa

 Sanna Siekkinen on ensimmäinen Method Putkisto -harjoittelumenetelmään erikoistunut ohjaaja, joka on siirtänyt Method Putkiston kehon- ja liikkeenhallintaopit tukemaan ratsastusta.

Tunnista...

 Method Putkisto kehonhallintatunneilla opit tunnistamaan oman kehosi kautta ratsastukseesi vaikuttavia tekijöitä. Vahvistat ratsastuksessa tärkeitä lihaksia ja lisäät liikkuvuutta! 

20170609-_DSC5021m.jpg
20170609-_DSC5096.jpg

kehitä...

 Ratsastussimulaattorilla paneudumme yksityiskohtaisesti juuri sinun istuntaasi. Etsimme sinulle optimaalisen asennon istua hevosen selässä ja mukautua hevosen liikkeeseen.

Sovella...

 Ratsastussimulaattorissa ja liikuntasalissa tehdyt harjoitteet siirretään hevosen selkään ja opit vaikuttamaan hevoseen mahdollisimman pienillä avuilla sekä vähentämään ristiriitaisia viestejä sinun ja hevosesi välillä. Lopputuloksena on rennommin liikkuva, tyytyväisempi hevonen ja laadukkaampi ratsastus. 

20200717-_DSC6944.jpg
20200717-_DSC6398.jpg

Taidon oppiminen on mahdollista, kun kehon tuntemus lisääntyy!

Kolmenkymmen vuoden kokemuksella!
20200717-_DSC6780.jpg
Minun tarina

Miksi olen valinnut Method Putkiston, tietenkin hevosten takia?

Paremmin kehonsa tunnistava ratsastaja on aina miellyttävämpi ja taitavampi suhteessa hevoseen? Herkkyys omaan kehoon on myös herkkyyttä hevoseen.

Voisiko ratsastus ja ratsastuksenopetus olla tunnetta, taidetta ja pitkälle jalostunutta taitoa, herkkyyttä aistia hevosen liike ihmisen kehossa sen sijaan että se on vain tekniikkaa ja suorittamista.

Intohimona ratsastajan kehon- ja liikkeenhallinta.

Asiat joihin elämässä sitoudumme täydellä sydämellä lähtevät usein omakohtaisista kokemuksista. Minulle hyvä istunta ja rento mukautuminen hevosen liikkeeseen ovat aina olleet haastavia. Ratsastusoppaiden neuvot istunnasta eivät tuntuneet omilta ja oikeilta, ne lisäsivät jännitystä ja epämukavaa oloa. Sitkeys ja harjoittelukaan ei auttanut, ei kuntosali eikä vatsarutistukset.

Kun tutustuin Marja Putkistoon ja aloitin opiskeluni Method Putkisto -ohjaajaksi, opin vähitellen ymmärtämään oman kehoni liikettä ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Mitä tarkoittaa liikkumisen vapaus oman kehon kautta hevosen selässä? Vain minä itse pystyn määrittelemään milloin kehoni voi toimia oikein hevosen selässä? Tämän luottamuksen oman kehonsa viesteihin haluaisin jakaa myös muille ratsastajille.

Olemme niin erilaisia, että emme voi ratsastaa täysin samalla tavalla, vaikka yllätyksekseni lopputulos näyttää lähes samalta. Ymmärsin vihdoin miksi oma kehoni ei mukautunut ratsastusoppaiden neuvoihin ja miten tärkeää on huomioida jokaisen ratsastajan oma yksilöllinen rakenne, erot lihasvoimassa ja liikkuvuudessa, jotta pääsemme lähemmäs parempaa kehon- ja liikkeenhallintaa hevosen selässä.

Kehoni muuttuu päivittäin, raskas fyysinen työ ja ikä tuovat omat haasteensa. Hevoset, satulat ja tilanteet muuttuvat. Mikä oli eilen halittua ja harmonista voi olla taas hukassa seuraavana päivänä. Method Putkiston avulla olen oppinut ehkäisemään fyysisen työn ja lajin aiheuttamia muutoksia kehossani. Palautumista parantaa syvävenyttely ja hengitysharjoitukset. Uskaltaisinko väittää oman kokemukseni perusteella "kireä mieli asuu väsyneessä ja kireässä kehossa.

En olisi jaksanut tehdä työtäni hevosalalla ilman tätä menetelmää!

MITEN MUKAAN?

Method Putkisto-menetelmä tarjoaa apua tehokkaampaan kehonhallintaan, jonka avulla sinä kehityt yhä paremmaksi ratsastajaksi!

Ilmoittaudu postituslistalle!

20200717-_DSC6482_edited.jpg

Olen kiinnostunut kehonhallintakurssista omalle ryhmälle.

Lue kuvaus >

20200717-_DSC6677_edited.jpg

.

Olen kiinnostunut online -kurssista ja/tai tallenteista.

(tulossa lähiaikoina)

20200717-_DSC6663_edited.jpg

Olen kiinnostunut Individual Trainer-palvelusta ratsastajille.

Lue kuvaus >

white_horse_on_black_cropped.jpg

Equstom

Sanna Siekkinen

Method  Putkisto Diplomiohjaaja/ratsastus

Ratsastajan kehon- ja liikkeenhallinnan valmentaja

Equstom Oy

Leppälammentie 307,

05100 Röykkä

Puh. 040 515 6809

sanna@equstom.fi

 • Facebook