top of page
In English

Tule ja koe Marja Putkiston ohjaama kehonhuollon tehokurssi tunnelmallisessa Vanajanlinnassa, sen luonnonkauniissa kulttuurimaisemassa. Neljän Method Putkisto -lajin tiivis harjoittelu. 

Viiden päivän keho, mieli & kasvot -kesäretriitti.
Projektina Sinä!
By Marja Putkisto & Team
Method Putkisto 
kansainvälinen kesäkurssi

Su 21.7. - Pe 26.7.2024,
Vanajanlinna & Online

Huom! Ennakkovaraajan etu päättyy 31.5. 

Tämän kaiken saat

Palaudu stressistä, käännä uupumus vireydeksi ja kerää voimia. Viiden päivän kehoa huoltava ja palauttava retriitti antaa sinulle avaimet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

Sijaintina historiallinen kulttuuriympäristö upeassa Vanajanlinnassa, Kanta-Hämeen sydämessä. Voit osallistua kurssiin myös verkon kautta.

21.-26. heinäkuuta 2024

Sinua ohjaa kansainvälisesti arvostettu Marja Putkisto sekä hänen asiantunteva tiiminsä, joka varmistaa sinulle taatusti ainutlaatuisen kokemuksen vankalla ammattitaidolla.

Pääset nauttimaan myös lempeistä kesäilloista iltaohjelmien parissa, vierailijan satumaisesta sessiosta sekä viikon päätteeksi bonusohjelmasta!

Usein ihmettelemme, miksi tunnemme puutetta ja miksi uupumus iskee. Perinteiset palautumiskeinot eivät aina riitä, vaan tarvitsemme uudenlaisia lähestymistapoja.

 

Kansainvälisellä kesäkurssilla oivallat, että palautuminen on taito, jota voimme harjoitella tietoisesti arjen keskellä. Opit hyödyntämään kurssilla saamiasi taitoja itsenäisesti jälkikäteen, mikä auttaa sinua voimaan paremmin ja elämään onnellisempaa elämää.

Vahvista kehoasi ja löydä iloa palautumiseen ainutlaatuisella kurssilla. Tasapainoinen keho ja mieli ovat avain vastaanottamaan elämän haasteet positiivisesti. ​

Tervetuloa vuoden 2024 ainutlaatuiselle kesäkurssille! Yhdessä teemme tästä kokemuksesta unohtumattoman!

Jos ilmoittaudut kurssille ennakkooon, niin saat 100 € arvoisen edun itsellesi. Ennakkovaraajan etu päättyy 31.5.

On aika elpyä ja virkistyä

Marja Putkisto kutsuu
sinut uudistumaan

Onko nyt sopiva hetki tehdä hyvinvointi elämäsi keskipisteeksi? Kaipaamme kaikki uudistumista, ja kesä tarjoaa loistavan mahdollisuuden luoda uusia suhteita luontoon, jotka vaikuttavat myönteisesti mielialaan ja koko elämään

Body Up
Mind Up
Face Up
Sinä Up
Contact Us

Palutumiselle omistetaan
viisi päivää

Ohjelma etenee askel askeleelta, kerros kerrokselta: Tunne omassa kehossasi, mikä käynnistää palautumisen niin syvältä, että se heijastuu kasvoillasi ja tuntuu jokaisessa solussasi. Lihakset rentoutuvat, kasvosi kirkastuvat ja helpotus huokuu, kun jännitys purkautuu otsaltasi. Tulet tutustumaan harjoitussarjaan, jonka avulla tunnistat kehoa vahvistavan liikejatkumon, avaten polun pitkäaikaiseen hyvinvointiin.

 • Kun kehoon keskittyy, palkintona kivut ja säryt poistuvat, lihaskalvoihin palaa joustavuus, pää kirkastuu ja lihaksiin virtaa voimaa. 

 • Omaan itseensä panostaminen on sijoitus, jonka tuntee ja näkee. 

 • Viiden päivän kokonaisuus riittää syvään palautumiseen. 

 • Vaikutukset ulottuvat pitkälle syksyyn

 • Kehontuntemuksesi syvenee aimo askeleen. 

Kurssilla sinulla on aikaa:

 • rentoutua ja hengittää

 • venytellä ja vahvistua

 • nauttia hyvästä ruuasta, seurasta ja nukkua hyvin.
   

​Viikon aikana:

 • mieli kirkastuu, kasvot kohoavat

 • aineenvaihdunta vilkastuu 

 • turvotukset poistuvat ja olosi kevenee

 • vartalo solakoituu ja liikkuvuutesi paranee. 

 

Energiaa

 • Hyvästit väsymykselle ja tervetuloa puhti ja eloisuus. 

 • Voimavaroja Oivalla uinuvat voimavarasi ja ota käyttöön koko kapasiteettisi. 

 

"Tämä on todellakin tehokurssi ja nyt käytän lihaksia, joita en ikinä tiennyt minulla olevankaan."
 

"Tuntuu kuin uusi moottori olisi käynnistynyt."

Let's taste  - Hyvinvoinnin hetki

Saavuttuasi Vanajanlinnaan sinua odottaa avustajasi. Pääset asettumaan huoneeseesi.

Tervetulomaljan kohottamana tutustumme rennossa ilmapiirissä toisiimme. Tutustumme Vanajanlinnnan maisemiin ja asetumme sen tunnelmaan, kävellen ja nauttien yhdessä maukkaan illallisen. 

Let’s see - Kesäilta jatkuu ja halukkaille teemme alkumittaukset. Niiden kautta voit seurata kehittymistäsi joka konkretisoituu kurssin viimeisenä päivänä. 

Ohjelma alkaa sunnuntaina 21.7.

Aamut alkavat kävelyllä. Kello 7 Francis ottaa ryhmän haltuunsa Ratsulan edessä.

Upea aamiainen Vanajalinnan tapaan.

Kello 9-10 sinua odottaa ohjaajien/harjoittelijoiden aamutunti. Täällä keskityt perusteisiin. 

Kello 10.00 Marja avaa kurssipäivän kokonaisvaltaisilla harjoitteilla, jotka virittävät kehon ja mielen tulevaan. 

 

Huomaat heti näiden harjoitteiden tehokkaan vaikutukset. 

 • BODY UP - Koe kuinka lonkan syvien lihasten pehmeä pidennys palauttaa kehon sen oikeaan asentoon aktivoiden koko kehon. Tunnistat tämä aineenvaihdunnan aktivoitumisesta ja syvälle virtaavasta hyvästä olosta. 

 • FACE UP -kasvoharjoittelussa tutustumme ihon kykyyn tuntea ja rentoutua. Tasapainoitamme kasvojen lihaksistoa ja harjoitutamme ilmaisua. 

Ensimmäinen ja toinen päivä 22.-23.7.

Let’s practice - Mitä Fire Up -ohjelma on käytännössä? Sitä voisi kutsua tieteen ja todellisuuden matkaksi kuvaten sitä myös miten stressi vahvistaa ja miksi vähemmän on enemmän ja miten kevyesti ja rentoutumalla vahvistuu syvemmältä. 

 

Let’s feel  - Sidomme liikkeisiin syvemmän hengityksen, selän lempeät kiertoliikkeet ja siirrymme korjaamaan kehon kannatusta. Huollamme selkärangan nikamia ojentautumalla kurotuksiin. Selkä alkaa joustaa. Energia alkaa virrata läpi selkärangan ja rentouden tunne syvenee samalla, kun keskivartalon voima alkaa vahvistua. Kasvoharjoittelussa kasvot seestyvät ja kohoavat!

Kolmas ja neljäs päivä 24.-25.7.

Kehomieli & Kasvot ja sinä -kurssin tulokset

Uudet ajatukset syttyvät, inspiraatio säkenöi ja saa konkreettisen muotonsa. Avaa silmät ja inspiroidu itsestäsi ja mahdollisuuksistasi! 

Let’s do it! Kokoamme yhteen viisaat ja luovat ajatukset. Reflektoimme prosessia ja näin saat otteen itsellesi tärkiemmistä asioista.

Marja summaa kurssin kokonaisvaltaisilla harjoitteilla ja virittää sinut kotimatkalle sekä tulevaan syksyyn.  Saavutetut tulokset voidaan halutessasi myös mitata.

Viides päivä 26.7.

Käymme lauantaiaamuna aamukävelyllä ja pidämme kevyen Method Putkisto -venyttelyhetken ulkona - tule mukaan. Uimaankin ehtii!

BONUS

Suomalainen kesäilta on lempeä ja kutsuu mukaansa keskusteluun, kävelyyn, tanssimaan yhdessä tai nauttimaan vain omasta rauhastasi.

 

Iltaohjelma muotoutuu kurssin aikana ja uusiutuu vuodesta toiseen. Iltaisin eri kulttuurit kohtaavat riemastuttavalla ja elämää rikastuttavalla tavalla. Viikon huippukohta on Franciksen kuuluisa 80-luvun discoilta.

Iltaohjelma viikon varrella

Miten kesäkurssi etenee?

Su 21.7.2024 - pe 26.7. 2024

Miksi et ansaitsisi kaikkea tätä?

Kesäkurssilla avautuu mahdollisuus löytää todellinen hyvinvointi ja syventää kehotietoisuuttasi merkittävästi. Kehon, mielen ja minuuden venyttely tarjoaa täydellistä kehonhuoltoa.

Kurssin aikana saat tilaisuuden:

 • Rentoutua ja syventyä hengitykseen.

 • Venytellä ja vahvistaa kehoasi.

 • Nauttia herkullisesta ruoasta, iloisesta seurasta ja hyvistä unista.

 

Viikon aikana voit odottaa seuraavia tuloksia:

 • Mielen kirkastuminen ja kasvojen kohotus.

 • Aineenvaihdunnan vilkastuminen.

 • Turvotusten häviäminen ja kevennetty olo.

 • Vartalon solakkuuden lisääntyminen.

 • Liikkuvuuden paraneminen.

Marja Putkisto
Kehon- ja liikkeenhallinnan kansainvälisesti arvostettu asiantuntija, ohjaaja ja kouluttaja ja tietokirjailija. Hän on kehittänyt monipuolisen Method Putkisto -menetelmän ja on kansainvälisesti toimivan Method Putkisto Instituutin perustaja ja johtaja.

Francis Mitchell
Kävelyn asiantuntija, jolla on takanaan vuosien kokemus. Hänellä on luontainen kyky innostaa ja saada kaikki liikkumaan. Francis kantaa mukanaan tuiketta silmäkulmassa ja aina aika ajoin huumori yllättää!   

Method Putkisto -ohjaajat ja heidän harjoittelijansa tuovat oman ammattitaitonsa kurssille ja tarjoavat sinulle arvokasta tukea koko kurssin ajan. Se on todellista luksusta.

Kurssin ohjaajat

Sivu päivittyy!

Harjoittelua sisällä ja ulkona

Luvassa n. 20h harjoittelua Marjan live-ohjauksessa, bonuksena Franciksen kävelytunnit sekä avustajien perustunnit. Intensiivisen harjoittelun tueksi Marja on valinnut avustaja- ja hoitotiimin. Katso alustava aikataulu tästä >>

 

Yksityistunteja ja hoitoja

Kurssilla on myös mahdollista varata lisämaksusta yksityistunti Marjan tai MP- tiimin ohjaajien kanssa. Voit myös varata palautumista vauhdittavia hierontoja. Hoidot ja yksityistunnit tukevat tuloksiasi.

Upeat puitteet, kaunis ympäristö ja herkullinen ruoka

Vanajanlinna (rakennettu 1924) on upea metsästyslinna Kantahämeen sydämessä. Tunnelmaltaan linna on harvinaisuus. Se on latautumispaikka, jossa Suomen johtajat ovat tehneet viisaita päätöksiä.

 

Olkoon se meillekin paikka, jossa voimme aistia entisaikojen tunnelmaa ja siitä saada energiaa ja tukea uutta kohden.

 

Saamme nautimme herkullisia perinteitä kunnioittavia skandinaavisia makuja, parhaista mahdollisista raaka-aineista valmistettuina.

Kurssimaksu

1 290 €. Varausmaksu 400€

Early Bird hinta 1032 €. Etusi on -20 %3. Early Bird -hinta voimassa 30.6.2022 mennessä.

Sisältää koko ohjelman, opetuksen ja välineet. Majoitus on omakustanteinen. Ilmoittautuessasi saat etukoodin, jolla voit varata hotellihuoneesi Vanajanlinnasta erikoishintaan. 

Kenelle kurssi sopii?

Tämä kehoa huoltava ja palauttava retriitti sopii sinulle, joka haluat oppia saavuttamaan kehoosi syvän hyvän olon. Se sopii erityisesti sinulle, joka haluat palautua stressistä, kääntää uupumuksen vireydeksi ja kerätä voimia. Sekä sisä- että ulkohajoittelu nivoutuvat toisiinsa ja viikon lopussa näet ja tunnet tulokset. 

Tule yksin tai  yhdessä ystävän tai kumppanin kanssa.

Vieraana Satu Silvo

Satu Silvo, suomalaisen Method Putkiston kehonhallintamenetelmän vaikutuksen kokenut näyttelijä ja hyvinvoinnin lähettiläs (nyt myös Method Putkisto -opiskelija) tarjoaa meille satumaisen iltasession. Siinä opimme ihmisyyden parhaita vuorovaikutustaitoja hauskalla ja käytännöllisellä tavalla. Jos koskaan nyt näitä taitoja tarvitaan kaikkialla maailmassa. 

 

‘’Method Putkisto on auttanut minut sananmukaisesti takaisin jaloilleni. Palautuminen tällä menetelmällä on totista totta. Kaunistumiseni oli yllätys, jota en edes odottanut!” - Satu Silvo

 • Marja Putkiston valmennus

 • Harjoittelua kaikkiaan noin 20 tuntia sisältäen:

  • Marjan tunnit

  • avustajien aamutunnit

  • kävelytunnit

 • Välineet paikan päällä

 • Tervetulojuoma

 • Henkilökohtaista avustusta

 • Alku- ja loppumittaukset ja kuvaukset, niiden analyysin

 • Iltaohjelma

 • Voit varata hieronnat ja yksityistunnit lisämaksua vastaan. Katso lisää >>

Kurssimaksu sisältää:

Ennakkovaraajan etu päättyy 31.5.

Toimi nopeasti!

Majoitus varataan erikseen Vanajanlinnasta. Method Putkiston kesäkurssin osallistujana saat Vanajanlinnan majoituksen erikoishintaan.

 

Saat Vanajanlinnan varauskoodin sähköpostiisi, kun olet maksanut kurssin varausmaksun.

 

Hinta sisältää 5 yötä, aamiaiset, 4 lounasta, 5 illallista, teet ja keksit

- 1094 €/hlö, Standard-huone kahdelle

- 1394 €/hlö, Standard-huone yhdelle  

- 1144 €/hlö, Superior twin -huone 

- 1494 €/hlö, Superior-huone yhdelle 

- 1244 €/hlö, Club Suite kahdelle

- 1694 €/hlö, Club Suite yhdelle

 

Hotelli Vanajanlinna

Vanajanlinnantie 476

13330 Harviala Hämeenlinna

Puh. 0300 870577  

vanajanlinna@vanajanlinna.fi

Majoitushinnat ja -varaukset

"Luotan ihmisen kykyihin enemmän kuin usein asiakkaani itse. Minulla on tähän perusteet ja tämä onkin se osa työtäni, joka minua inspiroi. Kun luottamus siirtyy kehoon ja mieleen, se kirkastaa omaa persoonaa. Elämän iloa toivottaen, lämmin tervetuloa mukaan."

- Marja Putkisto

Nauti upeista ja
historiallisista puitteista

Vanajanlinna (rakennettu 1924) on upea metsästyslinna Kanta Hämeen sydämessä. Linna on osa vuosisadan loiston ja glamourin tarinaa Katumajärven rannalla. Linnalle ovat antaneet arvoa laadun, kauneuden ja hyvän elämän ystävät marsalkka Mannerheimista presidentti Svinhufvudiin. Siellä on rentouduttu omassa rauhassa. Linna on latautumispaikka, jossa Suomen merkkihenkilöt ovat tehneet viisaita päätöksiä.

Englantilaisen puiston ympäröimä, punatiilestä rakennettu linna on tunnelmaltaan harvinaisuus. Se on tiettävästi ainoa Suomessa, joka on rakennettu vuosisadan alussa ihmisille kohtaamista varten. Linnan arkkitehtuurissa voi nähdä vaikutteita englantilaisesta kartanoarkkitehtuurista. Siellä voimme aistia entisaikojen tunnelmaa ja saada siitä energiaa ja tukea uutta kohti.

Juhlasali

Harjoittelupaikkana meillä toimii linnan tunnelmallinen juhlasali, joka on ollut alkuaan kartanon talvipuutarha. Kaunis valo siintää saliin kaari-ikkunoista, joista piirtyy järvimaisema. 

Sinulle on varattu kaikki tarvittavat välineet paikan päälle.

 

Ruokasali & baari

Linnan puutarhaan avautuva ruokasali henkii harvinaista menneen ajan glamouria. Siellä nautimme herkullisia, perinteitä kunnioittavia, skandinaavisia makuja valmistettuina parhaista mahdollisista raaka-aineista.​

Järvi

Kaunis järvimaisema avautuu eteesi ja rantasaunan laituri on käytössäsi. Pulahda sieltä virkistävään Katumajärveen vaikka tuntien välissä.

Hieronta ja yksityistunnit
tukevat tuloksiasi

Mukaamme tulee taitava tiimi hierojia, jotka ovat Method Putkisto -koulutettuja ohjaajia ja taitavia klassisen hieronnan ammattilaisia. Hoitotarjonta ja varausmahdollisuus avautuvat sinulle ilmoittautumisen jälkeen.

Varaa hieronnat ennakkoon ja ne laskutetaan loppumaksun yhteydessä. Lisää hierontahoitoja voit varata paikan päällä Vanajanlinnassa.

Method Putkisto -yksityistunnit

Sinun on mahdollista varata lisämaksusta yksityistunti Marjalta. Varausmahdollisuus avautuu ilmoittautuessasi ja lisätunnin voit varata kurssiemännältä.

Ennakkohinta 890 € (norm. 990 €) voimassa 31.5.2024 saakka.
Online-kurssina 445 € (norm. 495 €).
Huom. ei sisällä majoitusta ja aterioita. Majoitus varataan eri maksusta suoraan Vanajanlinnasta.

 

Etuhinta Marja-klubilaisille 840 €.

Kurssin varausmaksu on 400€, loppusumma laskutetaan ennen aloitusta. Maksa varausmaksu 400€

​Haluatko osallistua kurssille online? Ota yhteyttä toimisto@methodputkisto.com

Kesäkurssin hinta

“Viikon aikana tapahtuu uskomattoman paljon. Prosessi syvenee päivä päivältä viikon aikana. Sen jälkeen on aivan puhki mutta kuitenkin virkistynyt ja uudistunut, olo kantaa pitkälle syksyyn."

‘’Parasta onkin juuri se olo, joka seuraa Marjan viikon kestävästä intensiiviseltä kurssilta pitkälle syksyyn!”

“Minulle Marjan ja Franciksen tyylikäs ja ainutlaatuinen musiikkivalinta on ihan huippua. Se on niin nautittavaa, tukee harjoittelua, keskittymistä, fiilistä ja energisoi.”  

“This is my third year and so probably the pattern of each day is now familiar. So each year becomes almost a complete picture to take home. I`ve got positivity and a more aware body.”

‘’ A great way to improve your body shape and everyday life.’’

Mitä asiakkaamme kertovat tästä kurssista?

Miksi tämä on kesän kohokohta?

Marja kertoo videolla, miksi tämä kurssi on kesän kohokohta ja

mikä on hyvinvoinnin ykkösasia.

Lue lisää kesäretriitistä

bottom of page