top of page
In English

KOULUTTAJAMME

Muista aina miksi alunperin olit kiinnostunut muutoksesta tai uudesta urasta. Tämä on se kipinä josta ohjaajuus syttyy ja kantaa sinua läpi muuttuvien elämän virtojen. Me tuemme sen toteutumisessa.

Hyvinvointi ammattina ja varsinkin kehonhallinta palveluntuottajana on vielä varsin uusi ala. Method Putkisto Finland Marjan johdolla asettui uusimaan kulttuuria. Marja on alan ensimmäinen joka konseptoi Method Putkisto toiminnan. Hän on väsymättä etsinyt tapaa työskennellä sen toteuttamiseksi. Kulttuurin muutos on osaamistani ja tänään voimme työskennellä yhdessä ammattimaisesti ja toimintakulttuurimme pystyy määrittelemään laadun kriteerit. Tämä näkyy MP:n jatkuvasta tuotekehityksestä, joka painottuu tänään siihen miten palvelumme toimii suhteessa vastaanottajaan. Usein keskitytään niin totaalisesti sisältöön, että on melko mahdotonta nähdä eteen avautuvia mahdollisuuksia ja ajan todellisia tarpeita. Koulutuksemme opettaa näkemään tarpeiden oivaltamisen välttämättömyyden menestyvän yrittäjäpalvelun perustana. Sen lisäksi tarvitaan valmiutta toimia. Tämä erottaa MP palvelun muista koulutuksista.

viisauden jakaja

Pirjo Jokipii

Majun käsissä rytmiikka, aika ja ajoitukset alkavat elää arjessa. Koulutuksen etenemistahti rentouttaa ja voimaannuttaa. Maiju on osaava ja löytää oppilaistaan sen parhaan. Maiju tukee oppilaitamme oman kehon tuntemuksen syventämiseen ja näyttää esimerkkiä miten astua esille ja uskaltaa kohdata tulevat  asiakkaat. 

 

‘’Minulle oli tärkeintä kokea miten innovatiivinen MP Instituutti on ja juuri se  selittää miksi ohjaajat palaavat uudelleen ja uudelleen koulutuksiin. Mikä parasta koulutusta ei siis suoriteta vaan tulee elää oman kehon kautta tietoa oivaltaen. Koulutusreitti on selkeä ja siksi matkaa kannustaa lukuisat mahdollisuudet.’’

Minulle oli heti selvää, että haluan hallita ja sisäistää MP menetelmän ja se ohjelmat. Näen miten suureksi avuksi MP luova kehotyöskentely on. Se toimii käytännön perustasolla ja samalla haastaa ihmistä tuntemaan omia rajojaan. Tärkeintä on, että opiskelija osaa tarjota kehonhallintaa tavalla joka auttaa jokaista asiakasta selviytymään elämästä paremmin. 

Maiju on osaava ja löytää oppilaistaan sen parhaan. Maiju tukee oppilaitamme oman kehon tuntemuksen syventämiseen ja näyttää esimerkkiä miten astua esille ja uskaltaa kohdata tulevat  asiakkaat.  

Maiju Helin

tyynnyttäjä, monen tason taitaja ja läsnäoleva

Sairaanhoitaja terveydenhoitaja Käsissä anatomia osuu juuri oleelliseen, siihen mihin ohjaajan tulee keskittyä.  Laura on tinkimätön tarkkuudessa, nopeudessa voittamaton. Laura haluaa vilpittömästi auttaa. 

Laura rakastaa laskettelua, juoksua ja sitä että keinuu korkealle ja lujaa.  Minulle merkitsee, että saan tarjota tätä tietoa ja osaamista kaikille niille, jotka haluavat uuteen ammattiin. Heistä tulee uusia sanansaattajia ja ilosanoman eteenpäoin kantajia.

käytännön varmistaja ja tarkkuudesta huolehtija 

Laura Helisten

”Minulle käännekohta oli MP Palautumisen valmentajakoulutus. Se kokosi kaikkien läpikäymäni koulutukset yhteen. Nyt tajuan, että suurin taitoni on lähestyä ketä vain asiakasta valmentajana, joka löytää yksilön lähtötilanteen paljon laajemmalta alustalta kuin mitä perinteinen kuntoutus ja tuikitärkeä core-työskentely tarjoavat. Tämä muutti Method Putkisto Studio Nilsiän toiminnan. 

Liiketoimintakoulutus osuudessa painotan samaa asiaa: keskity!

Yhtä tärkeää kun on auttaa asiakasta tunnistamaan kehoaan ja oppia hallitsemaan keskivartalon, on että liiketoiminnan sijoittaminen käytännössä tarkoittaa sitä, että reitti tunneillemme on mutkaton. Tänään ”tarkan silmäni” avulla huomaamaan herkästi, jolloin keskittyminen leviää. Näin pystyn kokoamaan opiskelijoidemme ajatukset ja ohjaamaan heitä oleellisiin asioihin, jotka ovat usein hyvin käytännöllisiä. Tuen liiketoiminnan ja ohjauksen välisen toiminnan harmoniaan. Tavoitteenani on auttaa jokaista opiskelijaa rakentamaan tasapainoinen ja tuottava tapa toimia sekä yksin että tiimissä.  

asioihin tarttuja käytännöllisyyden mestari

Anu Pääkkö

Entinen nuorten ampumahiihdossa maailmanmestarijoukkuessa kilpaillut kaunis insinööri valloittaa osaamisellaan, ei vain maailmaa vaan jokaisen oppilaamme. Kirsti saa meidät toimimaan tiiminä. Hän näyttää miten luottamus rakennetaan, joka toimii jokaisella toimintamme tasolla. Kirsti keskittyy kulloinkin asetettuun tavoitteeseen. Kaikki tuntuu mahdolliselta kun Kirsi opettaa. Kirstillä on akrobaatin kyky omaksua uusia asioita ja ajatusmalleja. Hänessä näkyy  ampumahiihtäjän tarkkuus yhdistettynä ihastuttavan huumorintajuun. Kirsti nostaa eloon Suomen kielen.  Eipä ihme, että me kaikki haluamme olla tässä tiimissä mukana ja voittajia. 

 

Kirsti aloittaa koulutuksen päämääristä ja pitää katseen keskittyneenä maaliin! Tuutorointi Hetket ovat arvokas osa koulutusta, ne ovat aina täynnä!

’’Kirsti saa meidät enempään kuin kukaan muu’’.

‘’Kirstiin on sisäänrakennettu kurinalaisuus sen kaikkein positiivisimmassa  muodossa. Juuri tästä syystä Kirsti on vapaa liikkumaan eteenpäin ja kiitää uutta kohden kepeästi.’’

tiimien kokooja ja tsemppaaja

Kirsti jauhiainen

Ulla katsoo koulutusta laaja-alaisesti  ja samalla on kaikissa otteissaan käytännönläheinen. Ulla  on aina valmiina haasteisiin. Ullasta löytyy informaatikko, tanssija, lasten opettaja, pedagogi, kansainvälisyys, suomalaisuuden parhaat puolet,  yrittäjyys. Tiimien rakentajana Ulla on lyömätön! 

’’Method Putkisto menetelmän toimivuus antaa minulle mahdollisuuden  tarttua mihin vain tilaisuuteen.”

Tieto jäsentyy hetkessä Ullan päässä selkeään ja kirkkaaseen järjestykseen, siksi Ullan opetuksessa on aina ilo työskennellä. Ulla hallitsee harjoite repertuaarit uskomattomalla taidolla mutta suurin anti Ullalla on siinä miten hän lähestyy kutakin opiskelijaa ja miten hän rohkaisee sukeltamaan oman kehon tuntemukseen ja kohden uutta - samalla tietoa systemaattisesti jäsentäen.  

’’Nyt osaan vahvistaa syviä lihaksia ja samalla ohjaaja-identiteettiäni. Samalla tavalla kun venytän lyhentyneitä lihaksia haluan nyt ”venyttää  mieltäni” ja katsoa  kehoani ihan uudella tavalla.’’

laaja-alainen, käytännöllisyyteen tarttuja ja ilolla työskentelijä

Ulla Pesola

bottom of page