top of page
In English

Kuka Marja Putkisto?


Marja Putkisto, Method Putkisto -menetelmän ja konseptin kehittäjä, MP Instituutin perustaja, Marja Klubissa kaikille tunteja tarjoava suomalaisen kehonhallinnan äiti.

Mikä inspiroi sinua kehittämään omaa nimeäsi kantavan metodin, brändin ja konseptin?


Kehitin metodin koska minun oli löydettävä ratkaisu oman kehoni toiminnallisiin ongelmiin. Tietoa hain eri puolilta, kunnes aloin luottaa intuitiooni. Tarve, johon Metodi vastaan, on juurtunut syvälle lonkkiini ja lantiooni. En voinut liikkua ja tänään liikun.


Kerrot, että brändin kehittymiseen vaikutti se, että itse jouduit niin monesti fysioterapeutille, lääkärille, osteopaatille. Kerro tästä.


Kyllä, he kaikki vahvistivat, mitä vikaa minussa oli. Se tuntui pahalta. Tunnistin, että heidän tarjoamansa hoitokeinot eivät minua paranna. Leikkaukset eivätkä yksittäiset harjoitteet toimineet minulle. Kärsin psyykkisesti, kun vikapainotteisesta vartalosta alkoi tulla "merkki otsaan". Silloin päätin, että kehoni rakenteelliset viat eivät saa olla vain vikoja vaan ne tekevät minusta ja rakenteestani sen yksilöllisen naisen mikä olen. Minun tuli opetella rakenteeni kanssa elämään ja minulla oli oikeus, edes hetkittäin, kokea olevani viehättävä.


Koska ongelmat kuitenkin estivät minua liikkumasta vapaasti, päätin tarttua asiaan ja sananmukaisesti venytellä itseni ulos kivuista, säryistä ja jäykkyydestä. Tajusin, että jos haluan voida hyvin, tulee minun päivittäin laittaa "jalat alleni" ts. huoltaa kehoani. Päätin tehdä tästä prosessista mahdollisimman luovan, mielenkiintoisen ja iloa tuottavan. Tämä on se mitä METODI nyt parhaimmillaan kaikille tarjoaa.


Elämääni sijoittuivat tässä vaiheessa "elämän ja kuoleman" kysymykset. Nämä kokemukset tekivät minusta rohkeamman, vaativamman, ehdottomamman, radikaalimman ja päättäväisemmän.


Kerroit, että halusit saattaa tietosi muotoon, jossa myös muut voivat siitä hyötyä. Kerro tästä lisää.


En edes puhu intohimosta vaan sisäisestä tiedosta, jonka avulla tiesin auttavani monia. Näin syntyivät Method Putkiston klassiset ohjelmat ja MP Instituutti, jossa koulutamme ohjaajakuntaa ilosanoman sanansaattajaksi. Osa heistä on tehnyt jopa elämäntyönsä metodin eteen. Mikä riemu onkaan, että Metodin klassikot ovat tänään kovassa käytössä ja tuottavat juuri sitä iloa ja helpotusta, mikä niiden tarkoitus olikin. Klassikoiksi ne tekee se, että ne toimivat vuodesta toimeen - ja niitä ei juuri pidä uusia. Sen sijaan niiden tarjontamuotoja kylläkin. Metodi sopii hämmästyttävän hyvin digitaalisesti ohjattavaksi.


Method Putkiston tavoitteena on kehon kokonaisvaltainen tasapaino ja oman kehon tuntemus. Kun tuntee ja tunnistaa kehonsa, tuloksia alkaa syntyä. Näin mahdollistuu metodin kaikkein tärkein tavoite: liikkumisen vapaus läpi elämän.


Method Putkisto on menetelmä, joka haastaa sitä, miten kehoa ja harjoittelua voi ja tulisi lähestyä.


Joskus pohdin, mistä lähtee velvollisuus Method Putkiston jakamiseen? Tähän en enää käytä aikaa ja olen selittänyt sen sillä, että kaikki olemme täällä palvelemassa yhteistä hyvää ja kohdallani "se jokin"on juuri se, mitä nyt teen. Tuon siis yhä tänään korteni kekoon maailman parantamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä on minun kipinäni ja intohimoni.


Mikä vaikutti Method Putkisto brändin kehittymiseen?


Itse brändin kehitys on vaatinut ja vaatii yhä valintoja, erittelyä, tiivistämistä ja hienosäätöä ja siihen mahtuu paljon analyyttistä työtä, mutta kaiken yli nousevat arvot. Method Putkisto kannustaa ihmistä ilmaisemaan harjoittelun kautta itseään kehollisesti. Harjoittelussa näkyy rakkauteni tanssiin, musiikin, taiteeseen ja myös ilo tieteen tuomasta perustasta. Kaikki tämä on osa brändiä.


Inspiraationi

 • LONTOO - Lontoon musiikin, muodin ja trendien vaikutus on osa ohjaustani, kaikki tämä rikastaa ja vahvistaa arkea.

 • TANSSIOPINNOT – tanssin ja sen opetuksen koulutus. Tässä opin säännöllisyyttä ja baletissa ihan oikeaa kurinalaisuutta, tunneilta ei oltu koskaan pois!

 • MERI - Asuin Lauttasaaressa aavan meren äärellä ja se on jättänyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Hengitys ja tila ovat ikuinen intohimo.

 • ’KEEP CALM CARRY ON’ – Englantilainen periaate ja sama päti Oopperassa ja Sibelius Akatemiassa, jossa tapahtui mitä vain, ‘show must go on’!

 • AMERIKKA - asuminen Amerikassa, jossa koin mitä säännöllisellä 20 min aamuin illoin harjoittelulla voi saada aikaan. Tämän tosiasian voiman minulle vahvisti professori Mälkiä vuosikymmeniä myöhemmin.

 • ARVOT - Vahva humanitaarinen kotitausta, jossa tiede, tekniikka ja taide elivät rinta rinnan oli rikkaus. Tähän laariin olen kerännyt uskomattomia ihmisiä, joiden viisaudesta saan oppia ja nauttia. Yksin kukaan ei kehity ja olen super kiitollinen omille opettajilleni ja niille jotka kanssani näkemyksiään jakaa.

 • SUOMEN KANSALLIOOPPERA - Kuitenkin itse Metodi syntyi vuonna 1995 Helsingin ihastuttavassa Aleksanterin teatterissa, silloisessa Kansallisoopperan kauniissa rakennuksessa. Tähän aikaan kuuluivat Jaana Puupponen, Ulrika Hallberg ja Soile Isokoski. Silloin musiikki muuttui osaksi Method Putkistoa ja yhä tänää tunneilla soi jossain vaiheessa klassinen musiikki. Työmme jatkui uudessa Oopperatalossa. Oopperan tanssijat ovat yhä kirjojeni malleina. Ymmärrämme toisiamme ja on kuin kotiin tulisi kun heidän kanssaan saa työskennellä.

 • METHOD PUTKISTO INSTITUUTTI –oppiminen on intohimo ja kouluni rakentaminen ja kehittäminen on suuri kunnia ja ilo huikeilleopiskelijoille – ja varsinkin upean tiimin kera.


Minuun vaikuttaneet asiat:

 • NOPEUS – työskentely lehtitalossa. Mediatalon kuumeinen kiire ja ajan hermolla oleminen.

 • MALLINA TYÖSKENTELY - työskentelyni mallina, jossa huomasin, että voin "laittaa ilmeen päälleni"

 • MARKKINOINNIN KOULUTUS & KAUPALLISUUS - jossa ymmärsin, että teen mitä vain, jos ihmiset eivät sitä voi käyttää, jos siitä ei kuule tai sitä ei ole saatavilla.

 • JÄÄKIEKKO – Jokeri-tiimin kohtaaminen kasvotusten ja heidän kanssaan työskentely muutti käsitykseni liikkeestä ja siitä miten paljon erilaisuutta meidän kannattaa kestää, että kaikki vahvistumme.

Isoja ajatuksia


Nämä kaikki toivat juttuun oman vivahteen. Tunnistin myös sodan jälkitunnelmia ja pohdin, mitä vaikutuksia näillä on meihin sitä seuraaviin sukupolviin. Kehitykseni yliopistona on ollut Lontoo, jossa olen asunut viimeiset 30 vuotta. Täällä kohtaavat maailma, muoti ja trendit. Jatkuva uusiutuminen on elämäntapa. Se on inspiraationi ja minulle ainoa tapa toimia.


Kannan mukanani viisaan tiedemies-isäni neuvoa "tieto elää vain hetken, se tuleekin kumota uudella tiedolla ja näin edellisen painoarvo taas muuttuu. Se asettuu taas uuteen kehykseen". Näin kaikkia ajatusmalleja tulee aina uusia ja tätä johtotähtiajatusta seuraan. Kontrastit ja yllätykset kuuluvat prosessiin.


 

Harjoittele Marjan valmennuksessa


Marja Klubissa toteutuu harjoittelumalli, jota on hiottu jo vuosia. Ei puurtamista vaan keveästi ”pieninä annoksina usein” -malli. Tämän mahdollisti online, hurraa. Tuloksena arkeen ryhtiä, notkeutta ja hyvää vointia.


Näin se toteutuu: rytmität viikkosi ja rakennat harjoitteluhetkistä rutiinin. Marja hoidan loput. Lupaan takuuvarmoja tuloksia. ”Ryhtini ei enää lysähdä ja mun ongelmakohta eli alaselkä kiittää ja kumartaa.” Kertoo klubilainen Eija.


Tunteja on lounas- ja ilta-aikaan. Tule tunneille livenä tai tee harjoitteet tallenteiden avulla silloin, kun sinulle sopii. Voit ottaa osaa kaikille tunneille tai voit valita niistä itsellesi parhaat.


Hyppää ihmeessä mukaan ja nähdään pian, livenä!


 

Lähde Marjan matkaan joulukuiseen Lontooseen


Lähde Lontooseen viikonloppukurssille to 15.- su 18.12.2022 ja lataa Lontoon sykkeestä voimaa. Koe ja näe suurkaupunki Marjan silmin ja askelin. Kävelyä pitkiin Lontoon kujien, palauttavaa Method Putkisto -venyttelyä Lontoon puistoissa, tanssitunti tanssin mekassa Dance Work`ssa, shoppailua pikkuputiikeissa ja joulun tunnelmaa. Kurkista tästä >>©Method Putkisto Finland Oy

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page