top of page
In English

Maailman parantajien TO DO LISTA

Ajan tulkkeja tarvitaan.

Kun näkee jotain mikä on itsestään selvää uusin silmin, on se aina merkityksellinen ja voimaannuttava kokemus. Tätä tarjoaa hyvä valokuvaaja tai hyvin koottu kurssi, joka käsittelee itsestäänselvyyksiä tavalla jossa niihin saa kosketuksen.


Tiemme kohtasivat Pertti Salolaisen suurlähettiläsaikana Lontoossa 2000-luvun alussa. Se oli aikaa ennen Brexitiä, mikä on tänään jo nostalgiaa. Meillä olikin paljon juteltavaa, kun nyt 2021 kesällä tapasimme reflektoiden EU/Brexit soppaa. Pertti on heti asioiden ytimessä. Eipä ihme, että yhdyin pian Pertin huokaisuun: voi hyvä tavaton!


Positiivisia kun olemme ehdotin, että olemme aktiivisia ja kirjoitamme itsellemme to do-listan, joka näyttää tältä:

1) maailman parantaminen, Pertti

2) maailman ryhdistäminen, notkistaminen ja kaunistaminen, Marja


Siirtyminen tuumasta toimeen käy jo näin:

Pertti tekee työtään valokuvanäyttelynsä kautta. Näyttely koskettaa varmasti jokaisen katsojan sydäntä ja herättää syvän motivaation tehdä edes jotain luontomme suojelun hyväksi. Muistan itse kuin eilisen, kun astuin Barbikaniin, jossa Pertti oli nostanut esille Suomen luontoa kuvaavan näyttely. Suomi on todellakin kaunis maa. Näyttely oli menestys ja se tavoitti hyvin vaikutusvaltaisen yleisön.


Pertti Salolaisen näyttelyn avaa ulkoministeri Pekka Haavisto Postitalossa 2.10.2021


Marja puolestaan kolkuttelee yritysten ovia sekä kutsuu Suomea ryhtiin ja ketteryyteen. Kaikki alkoi siitä, kun vuonna 2003 kirjani Method Putkisto 30 päivän teho-ohjelmasta julkaistiin englanniksi Pertti Salolaisen isännöimänä suurlähettilään residenssissä Kensington Palace Gardenissa. Kirja sai lentävän alun ja ohjelma on tänään suosittu klassikko, joka on levinnyt kymmenien tuhansien käyttäjien siivittämänä sekä Suomessa että läpi maailman. Teho-ohjelma elää yhä tänään vahvaa elämää ja kohtaa nyt käyttäjänsä verkkovalmennuksena osaavien suomalaisohjaajien käsissä.


Hyvien asioiden eteen kannattaa tehdä työtä ja avata vähän mieltäkin. Pinnalle ovat nyt nousseet luonnonsuojelu ja ihmisen hyvinvointi.


To do -listamme on sen verran suuri, että olisi kiva, jos sinä eteenpäin katsova, rohkea suomalainen, joka olet valmis ryhdistymään, komistumaan ja kaunistumaan – sekä puhumaan luontomme puolesta tulet mukaan rientoihin.


Vaikka kuinka olisi intoa, tuskinpa me ehdimme koko maailmaa parantaa. Mutta jokainen yksilö vaikuttaa ja sillä on väliä, miten kantaa itseään tai miten luontoa kohtelee.

Nähdään siis jumpassa tai Postissa!


Näissä puitteissa hurraahuuto ystävyydelle, kansainvälisyydelle ja suomalaisuudelle.

-Marja LontoostaAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page