top of page
In English

Anni-asiakkaan kokemus Teho-ohjelmasta

Anni osallistui tammikuun 2021 Teho-ohjelman, Tehiksen digikurssille. Alla hän jakaa ajatuksia kokemuksestaan ja tuloksistaan.


Hevoset ja ratsastus motivoivat kehonhallintaan, kehonhallinta parantaa elämänlaatua, parempi elämänlaatu on avain syvemmälle itseen ja onneen.

Olen löytänyt liikkumisen vapauden, ilon ja motivaation harjoitusten kautta.

Lähdin mukaan asenteella "eipä tästä haittaakaan voi olla", koen ettei minulla ennen tehistä ole ollut suurempia kremppoja tai ongelmia ja olen aika liikkuva. Enpä tosiaan olisi voinut hurjimmissa kuvitelmissakaan tietää miten paljon tehiksellä pääsen vaikuttamaan kehoni toimivuuteen. Wau! Kehon linjaus on parantunut, olen löytänyt tien syvemmälle lantioni sisään ja pääsen vaikuttamaan kokonaisvaltaisesti sen notkeuteen ja asentoon. Tällaista tunnetta ei aiemmin ole ollut, enkä ole edes tiennyt sellaisen puuttumisesta. Kävin osteopaattini luona heti tehiksen jälkeen ja myös hän huomasi selkeän parannuksen kehossani.


Hevosen selässä suurin haasteeni, lantion toimivuus joka on vaikuttanut suoruuteen sekä erityisesti harjoitusravin ratsastamiseen saatiin korjattua tehiksen avulla. Nyt pääsen istumaan syvemmälle satulaan, lantio joustaa ja pystyn mukautumaan liikkeeseen hevosta häiritsemättä. Huomaan myös jalkojen asennon olevan paljon vakaampi. Pystyn käyttämään pohjeapuja paremmin. Tunne siitä että pystyn olemaan hevoselle selkeämpi ja reilumpi on ollut todellakin kaiken tämän panostuksen arvoista! <3 Ratsastus tuntuu sujuvammalta ja mielekkäältä. Ja jatkan mielelläni tuloksen ylläpitoa säännöllisellä harjoittelulla.


Tuntuu että ymmärrän nyt jotenkin mitä on olla vahva, muttei jännittynyt - ja elastinen muttei veltto.


Muuta: nielevissäni on yliliikkuvuutta, ja ajoittain ennen tehistä jotkin venytykset ovat tuntuneet hankalilta ja sattuneet niveliin. Ohjelman myötä ymmärrykseni mihin liikesuuntiin kehoa kannattaa työstää on tuonut ilon vanhoihin inhokkiliikkeisiini. Aika mahtavaa! ;)


Anni Kuittinen


Haluaisitko Sinäkin löytää symmetrisemmän ja tasapainoisemman istunnan?
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments