top of page
In English

Fight back! Miksi Marja ei saa rupsahtaa?

Kauhistun aina, kun maailman tilanteet kiristyvä tai elämän haasteet kaatuvat päälle, mutta yhtälailla kun kasvoni alkavat roikkua.

Olenko toivottoman turhamainen vai mistä tässä on kysymys? Kaikki on suhteellista ja joskus elämä antaa meille lahjana näkymän, joka muistuttaa, että elämä ei ole meille velkaa. Se vain antaa ja meidän tarinamme koostuu siitä, miten sen kohtaamme.


Itse olen elämässäni ottanut käsi sydämellä vastaan yhden haasteen, jota monestakin syystä pidän mukanani. Haaste mittasi ihmisen voimaa, luovuutta ja haavoittuvuutta. Liikuntakyky ja ikääntyminen ovat itsestäänselvyyksiä. Juttu muuttuu, jos kyky liikkua joutuu vaaran alle ja koetukselle. Haasteita voivat olla myös elämän realiteetit, jotka jokainen meistä ajallaan kohtaa kuten kehon ulkoiset muutokset. Kummassakin esille nousee arvot, asenne ja suhtautumisemme elämään.


Olen juhlallisesti luvannut valtakunnan supermies Pekka Hyysalolle ottaa hänen antamansa haasteen vastaan. Se meni näin: Pekka katsoi minua silmiin ja sanoi ”Marja tässä sinulle haaste; sinä et rupsahda ja minä juoksen!’’. Tästä ikimuistettavasta kohtaamisesta kävelin kotiin Pekan klubin ”fightback”-kaulahuivi kaulassani. Jäin miettimään, mistä tulee vanha suomalainen sanonta ”pelastan kasvoni”? Se on iso kommentti, joka viittaa arvomaailmaan ja tarpeeseen todistaa ‘kuka minä olen’.


Vuodet ovat kuluneet ja olen kunnialla taistellut odotettavaa rupsahdusta vastaan ja näin ottanut haasteeni vakavasti, mutta niin on myös Pekka, joka tänään juoksee.


Rupsahdukset estyvät, kun kasvonilmeet pitää koholla. Kun Pekan kohtaa, ei voi olla näkemättä miehen kasvoilta kerta vilkaisulla rikkoutumatonta positiivisuutta ja tajuta, että tämä on se tärkein lähde sille voimalle, millä Pekka on elämänsä rakentanut. Pekka on tuonut hymyn suomalaiseen sieluun, loihtinut uutta voimaa sisu-käsitteeseen ja hyödyntänyt sitä sen syvimmässä merkityksessä. Pekka on tehnyt suurimmat ja taitavimmat hypyt mielen tasolla ja asenteellaan koskettanut jo miljoonia ihmisiä.


Ei ole ‘shopping listaa’, jonka elämältä voi vaatia. Mitään emme mukaamme saa, mutta paljon voimme jälkeemme jättää. Maailman pyörityksiinkään kun ei juuri voi vaikuttaa, niin jäljelle jäävät vain ne asiat, joiden kautta voimme rakentaa merkityksellistä elämää. Varmaa on, että jos itse voi paremmin, on elämän haasteet ainakin helpompi kohdata.

Sitten vain hiomaan päämääriä. Eikös me kaikki oteta Pekan haasteet vastaan!


Kannustetaan Pekkaa - ja toisiamme - läpi elämän kestävään juoksuun - ja samalla ylläpidetään kasvojamme koholla.


Sitten kaikki yhdessä: Pekka Hyysalolle, hurraa!!!

Kauneuden ylläpidosta tulikin sitten jo kansanliike, jonka suomalaisille julistin ja jonka puolesta puhun: ei siis rupsahdeta!

Ihanaa Juhannusta Suomeen,

MarjaAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page