top of page
In English

Miksi Method Putkisto on luksusta?

Muistan huikean oivalluksen tunteen, kun ensimmäisen kerran kädet kytkeytyivät kylkikaariin. Wau! On kuin olisin tullut kokonaiseksi ja löytänyt jonkin täysin toisen todellisuuden. Takana oli ensimmäinen Method Putkisto tunti.


Olin ollut himoliikkuja koko nuoruuteni ja alkavan aikuisuuteni ajan. Juoksin, pyöräilin, hiihdin ja kuntonyrkkeilin. Jumppasin ja pumppasin. Hiki tuli, mutta liikkuminen - ja jo ajatus siitä - tuntuivat raskailta. Sivuutin suorittamisen vahvan läsnäolon kuitenkin hankkimalla uuden sykemittarin ja puremalla hampaat yhteen saadakseni itseni uudelle kilometrien lenkille.


Mitä ihmettä sitten koin Method Putkisto tunnilla, kun hartiat liukuivat alas, kyljet tuntuivat vahavalta ja tunsin käsien kurotuksen itsestäni poispäin. Yksinkertaisesti kehoni kytkeytyi paikalleen, ja minä olin myyty. Koin jotain, mikä tuntui todelliselle luksukselle!

Olen kovin vierastanut tätä sanaa, joka ensikuulemalta tuo mieleen korskeat autot, kilahtelevat shamppanjalasit ja merkkituotteita notkuvat hyllyt. Nyt tuo sana sai kuitenkin täydellisesti uuden merkityksen. Tämä oli jotain, mitä en ollut mistään muualta saanut - luksusta!


Luksus löytyy pomminvarmasta menetelmästä


Nälkä kasvoi syödessä. Lopulta oli pakko lähteä selvittämään ohjaajakoulutuksen myötä mistä kaikesta Method Putkistossa ja sen luksuksessa on kysymys. Nyt jo lukuisten koulutusten jälkeen olen tullut seuraavaan tulokseen asiasta: luksus löytyy pomminvarmasta menetelmästä, jonka avulla kuka tahansa voi tutustua kehonsa toiminnallisuuteen ja halutessaan oppia jakamaan oivalluksensa myös muiden avuksi. Päivittäinen lyhytkin harjoite antaa varmuuden tunteen siitä, miten ”huollettu” keho on yhteydessä koko hyvinvointiin.


Luksus löytyy myös tavasta, jolla Method Putkisto Instituutissa opiskelemme. Oppien itsestämme mutta myös jakamalla muille. Yhdessä, oman kehomme kautta.

Method Putkiston Huippuliikkuja -koulutus kehollistaa tämän tavan opiskella; Kun tunnistat sisäiset tukivoimapisteesi ja osaat jakaa painon ulkoisille tukivoimapisteille, kehosi kytkeytyy liikkumaaan. Eri muotojen kautta löydät välimatkat ja lisää ulottuvuutta ja hallintaa niin, että vaativammassakin liikkeesssä säilyy tarvittava rentous ja paino siirtyy pois niveliltä.


Suurin luksus koulutuksen läpikäyneelle ohjaajalle on opitun tunnistaminen omassa kehossaan. Silloin voit nähdä saman myös toisen kehossa. Sinulla on aina mukanasi apuvälineet joilla voit toista auttaa ja samalla voimistua itse!


Liisa Mäntynen Method Putkisto ohjaaja


 

Seuraavat ohjaajakoulutukset alkavat la 9.9.2023

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page