top of page
In English

Kasvoissa kaikki kohdallaan eli kaunis ja hyvinvoiva Sinä!Method Putkisto Kasvoklinikka lupaa kohottaa, tasapainottaa ja parantaa kasvojen lihaksiston hallintaa kasvojen uudelleen hermottamisella. Sain kokea Method Putkiston menetelmän tehon Marja Putkiston itsensä ohjaamalla Kasvoklinikka -ohjelmalla. Kasvojumpalla kauniiksi -kurssi oli minulle kerrassaan käänteentekevä: kivut katosivat, katse kirkastui, ryhti parani ja kauneus ilmaantui kasvoilleni. Vakuutuin tästä menetelmästä niin, että halusin auttaa muitakin voimaan paremmin ja tietysti löytämään oman kauniin minänsä. Päätin kouluttautua Method Putkisto -ohjaajaksi.

Verkkokurssi voitti kiireen ja selitykset

Kärsin aiemmin kireistä leuoista, jännittyneestä niskasta ja jatkuvasta päänsärystä. Mikään ei tuntunut helpottavan oloani. Liikuin, kävin hierojalla ja jumppasin fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti. Nämä auttoivat kyllä, mutta vain hetkeksi. Tuttavani kertoi minulle Method Putkisto -menetelmästä ja sen positiivisista vaikutuksista stressin oireisiin kuten stressipurentaan, niskahartia-alueen jännitykseen ja päänsärkyihin.


Method Putkisto kuulosti hyvältä, mutta minulla oli kiire. Minulla ei ollut aikaa jokaviikkoisille tunneille. Tarjolla oli kuitenkin myös verkkokursseja, jotka eivät sitoneet tiettyyn kellonaikaan vaan tallenteiden avulla kurssille oli mahdollisuus osallistua itselle sopivana ajankohtana. Selitykseni saivat siis jäädä ja ilmoittauduin Kasvojumpalla kauniiksi- kurssille.


Kivut pois ja kauneutta tilalle

En odottanut kurssilta oikeastaan mitään, olinhan jo kokeillut kaikenlaista. Kurssin alettua olin hämmästynyt, sillä jo ensimmäisen harjoitustunnin jälkeen oloni oli muuttunut. Värit tuntuivat palanneen maailmaan! Aloin tehdä harjoitteita verkkokurssin ohjeiden mukaisesti päivittäin. Harjoittelin säännöllisesti aamutoimien yhteydessä ja huomasin, miten päiväni käynnistyivät uudella tavalla: olin virkeämpi ja energisempi, olin hereillä! Usein minua huvitti, kun seisoin aamulla harjaamassa hampaita yhdellä jalalla: minulla ei ollut aikaa käydä tunnilla kerran viikossa, mutta minulla olikin yllättäen aikaa tehdä harjoitteita kaksikin kertaa päivässä! Hyvän olon lisääntyessä ja kipujen väistyessä energiaa ilmaantui aivan uudella tavalla. Enemmän vähemmällä tuntui toimivalta tekniikalta minulle. En joutunut luopumaan mistään ja silti, sain hurjan paljon enemmän kuin osasin odottaa.


Ensimmäisen viikon jälkeen havahduin siihen, etten ollut tarvinnut kipulääkettä päänsärkyyn tai migreeniin Kasvoklinikan alettua. Toisella viikolla ihmiset tuntuivat tuijottavan minua. Pohdin, olikohan suupieleeni jäänyt jotakin lounaalta. Ystäväni kommentoivat ulkonäköäni kysymällä olenko käynyt kampaajalla tai ostanut uudet silmälasit. Joku arveli minun laihtuneen. Itse taisin olla liian lähellä, kun en osannut havaita muutosta ulkonäössäni. Kolmannella viikolla en kuitenkaan voinut olla huomaamatta muutosta, joka tapahtui olossani: minua ei särkenyt tai kolottanut mistään. Mieli oli kirkkaampi. Olo oli energisempi. Kurssin päättyessä tunsin kuin palaseni olisivat loksahtaneet paikoilleen.


Mistä tämä ihmeellinen muutos?

Method Putkisto menetelmä vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ryhtiin, kehon asentoon ja hengitykseen. Vaikka Kasvoklinikka keskittyy sananmukaisesti kasvoihin ja kasvojen alueen hermotuksen vahvistamiseen, vaikuttavat kasvoissa tapahtuvat muutokset koko kehoon. Kivuista ja kireyksistä vapautuminen muuttaa koko olemusta. Lihasten kireyksien helpottaminen antaa päälle mahdollisuuden asettua oikeaan asentoon, mikä puolestaan vaikuttaa hartioihin ja rintakehään. Yläkropan asennon muuttuminen puolestaan muuttaa väistämättä alavartalon asentoa. Ryhti paranee ja tasapaino on vakaampi. Kasvojen luiden ja lihasten asettuessa oikeille paikoilleen näytämme siltä, miltä meidän kuuluukin, kauniilta omalta itseltämme. 


Online opetus on osa elämääni ja tuntuu hyvältä kuinka osaan nyt asetella kasvojeni ilmeet ‘’oikein’’.

  

Mitä jos saisitkin opiskella jotakin kaikkein tärkeimmästä, sinusta?

Halusin oppia Method Putkistosta lisää. Tiedon janoni kauneuteen ja siihen, miten voisin lisätä ympärillä olevien ihmisten hyvinvointia näillä opeilla, oli valtava. Halusin välittää tietoa hyvinvoinnin ja kauneuden liitosta eteenpäin.


Ensimmäisen Method Putkisto -ohjaajakoulutuksen aloittaessani kuvittelin tulleeni suorittamaan tutkinnon, lukemaan kirjoja, treenaamaan kovaa ja valmistumaan nopeasti. Pohdin itsekseni riittääkö aikani opiskeluun, sillä arkeni oli jo täynnä monenlaista vaativasta työstä perhearjen pyöritykseen. Method Putkisto yllätti minut kuitenkin jälleen.


Opiskelusta ei tullutkaan yksi kerros jo olemassa olevien töiden ja tekemisten päälle, vaan opinnot solahtivat muun elämään sekaan sujuvasti. Oman kehon kautta tapahtuva opiskelu asettui luontevasti arjen pyörteisiin pieninä, mutta tehokkaina hetkinä. Taukoliikuntana työpäivän lomassa, palauttavana kehon huoltona vapaapäivinä ja iltaisin rentouttavana unen parantajana. Koulutuspäivien jälkeen olen aina innostunut ja virkeä. Joka kerralla opin uutta kehostani ja saan jakaa kokemuksiani toisten opiskelijoiden kanssa.


Method Putkisto -menetelmän avulla olen oppinut omasta kehostani valtavasti. Olen löytänyt vuosia kadoksissa olleen yhteyden kehooni. Kasvoklinikan avulla tapahtunut kasvojen kaunistuminen oli kuin lupa mennä eteenpäin, lupa olla minä. Parasta on edelleen hyvä olo ja se, että tunnen nyt olevani kotonani kasvojeni takana. Näytän nyt siltä, miltä minusta tuntuu. Ääneni on jälleen sointuva ja katse kirkas. Tunnen olevani kokonainen oma itseni.


Maiju Helin


Kauneuden manifestiOpiskele 3D Kasvoklinikka ohjaajaksi.

Seuraava koulutus alkaa 20.4.2024. Tutustu ja ilmoittaudu tästä >


Lataa ohjaajakoulutuksen infopaketti tästä >


Osallistu - Su 24.3.2024 klo 11.00 alkaen, We Love You Summit, maksuton verkkolähetys, Ilmoittaudu tästä >

Upeita palkintoja ja tarjouksia!

Satumaista hyvinvointia - mukana mm. Satu Silvo & Marja Putkisto


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page