top of page
In English

Ratsastajan kokemus teho-ohjelmastaAloitin ratsastamisen 64-vuotiaana Perniön perukoilla tavoitteena oppia hevosen selässä olemista, jotta voisin ratsastaa tyttäreni kanssa issikoilla Islannissa. Issikan, Rasselin, kanssa sain ratsastaa, mutta syöpäleikkauksesta ja hoidon jälkivaikutuksista toipuvana. Kiitos siitä, sillä se vei olemassaolon ajatukset hevosiin ja metsälenkeille. Hoito jatkuu vielä, mutta ratsastuskin jatkuu taukojen jälkeen entistä aktiivisempana sekä hevosen että ratsastajan yhteistoimintaa tavoitellen.


Olen aina harrastanut liikuntaa erilaisin tavoin, niin pilatesta kuin hiihtoa. Huomaan kuitenkin, näin 74 vuoden iässä, että lihasten ja varren entinen voima ja liikkuvuus yksinkertaisesti heikkenee. Se vaikuttaa sekä arjessa että ratsastuksessa. Kehittääkseni itseäni päätin osallistua Method Putkiston ratsastajille kohdennettuun koulutukseen, ja päätin myös, että työskentelen itseni kanssa keskittyneesti.


Mitä sain ja löysin - varteni venyvyyden ja joustavuuden takaisin, mikä ilo! - ymmärsin keskilinjan merkityksen ratsastettaessa - ja mielikuvan siitä kuinka voin löytää tanssin yhdessä hevosen kanssa, sillä sitä ratsastaminen minulle kauneimmillaan on.


Tehokurssin jälkeen koin Pilvin selässä onnistumisia, jotka saavat minut jatkamaan sekä ratsastamista että ylläpitämään opittua. Pilvillä on nimittäin pitkät askeleet ja harjoitusravi pomputtaa, jos en saa rytmistä kiinni. Mutta lauantaina, 22.5.2021, sain elämäni ensimmäisen kerran kehooni aistimuksen siitä, miltä tuntuu kun hevonen kokoaa itsensä ja nostaa selkänsä. Olin siis saanut sellaista oppia ja varteni tuntemusta, joka mahdollisti tanssia Pilvin kanssa. Voiko ratsastajalla ihanampaa kokemusta olla.


Mirjam,

asiakas kevään 2021 teho-ohjelman verkkokurssilta


Seuraava teho-ohjelma alkaa ma 27.9.2021. Kampanjahinta 184€ on voimassa su 19.9.2021 klo 21 asti. Valmennuksen normaalihinta on 230€.


Mukana on ratsastajille suunnatut omat live-tunnit torstaisin klo 19 Sanna Siekkisen opissa. Tunneista saat myös tallenteet.Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page