top of page
In English

Kiinteytä kaulaa ja leukalinjaa kasvojumpalla


Rypyt ovat osa elämäämme. Me jokainen vanhenemme ja harmiksemme toteamme, että vanhetessa iho rypistyy ja veltostuu. Ihon rypistyminen on kuitenkin normaalia ikääntymistä ja esimerkiksi vaihdevuosien mukanaan tuoma estrogeenintuotannon väheneminen näkyy ihon rypistymisenä. Ensimmäisenä rypyt näkyvät usein kaulan ja dekolteen alueella, sillä juonteet erottuvat kaulassa muuta kehoa helpommin. Kaulan alle voi muodostua myös kaksoisleuka.


Kaulan ryppyisyyteen voi onneksi vaikuttaa erilaisin keinoin. Ihon suojaaminen auringon vahingolliselta vaikutukselta on jokaiselle tuttu asia, mutta hyvä palauttaa mieleen aika ajoin, varsinkin kevään kynnyksellä. Tupakointi on toinen ihoa vanhentava tapa, sillä tupakka vaikuttaa haitallisesti ihon kollageeniin, muuttaen ihon väriä harmaaksi ja nopeuttaen sen rypistymistä. 


Huolehtimalla hyvästä ravinnosta ja riittävästä proteiinin saannista päästään jo pitkälle. Myös estrogeenilisästä saattaa olla apua. Dekolteen ja kaulan iho pysyy nuorekkaampana jos muistaa puhdistaa ihon aamuin illoin ja käyttää kousteuttamiseen sopivia anti-age-voiteita. Meikki näyttää parhaalta kauniilla, hyvin hoidetulla iholla.

 

Säännöllinen kasvojumppa toimii turvallisena kasvojenkohotuksena, sillä se parantaa kasvojen verenkiertoa ja tekee ihosta kirkkaan ja kauniin antaen sille terveen hehkun. Jos säännöllinen jumppa kiinteyttää koko kehoa, toimii se samoin myös kasvojen ja kaulan lihaksiin. 


Kasvojumppa ehkäisee ihon löystymistä ja riippumista, juonteiden syntymistä ja esimerkiksi kaksoisleuan muodostumista. Kaksoisleuka ei aina johdu ylipainosta, vaan sellainen saattaa syntyä myös monille normaalipainoisille. Kasvojumppa sopii sekä laihduttajalle että löysästä ihosta kärsiville. Leukalinja paranee kaulan, leuan ja kasvojen lihaksia vahvistavalla kasvojumpalla. 


Seuraava Sivukurki-harjoite elvyttää kaulan ja pään verenkiertoa. Se vahvistaa ja venyttää kaulan iholihasta, auttaa poistamaan kaulan ryppyjä ja kaksoisleukaa, parantaa imunestekiertoa, nostaa ryhtiä ja virkistää koko kehoa.


Sivukurki 


 1. Kallista päätäsi vasemmalle siten, että oikea poskesi nousee ylös kohti kattoa. Kierrä oikeaa olkapäätä taaksepäin ja nosta rintakehää ylöspäin.

 2. Aseta vasen kätesi oikean solisluun päälle ja vedä varovasti sen ympärillä olevia lihaksia alaspäin. 

 3. Laske käsi alas.

 4. Keskity lihakseen, joka on kaulan sivulla ja ulottuu leuan alta aina solisluuhun asti (päännyökkääjälihas).

 5. Hengitä sisään ja rentouta pääsi ja paina leukaasi hieman alaspäin kohti vastakkaista hartiaa. 

 6. Vie tämän jälkeen vasen kätesi pääsi oikealle sivulle. 

 7. Lisää venytykseen painoa painamalla varovasti vasemmalla kädellä päätä alaspäin. Syvennä venytystä uloshengityksessä; anna pääsi kallistuksen syventyä ja posken ja leukalinjan nousta ylöspäin.

 8. Palaa keskilinjalle ja tee sama toiselle puolelle.


 • Jos iholihas heikentyy, kaulan seutu menettää luonnollisen jännitteensä ja elastisuutensa ja iho rypistyy.  

 • Nopea painonpudotus näkyy toisilla enemmän kuin toisilla. Vanhetessaan iho palautuu hitaammin.

 • Perintötekijät: kaulan ihon roikkuminen voi johtua osittain geeneistä.

 • A-vitamiini kiinteyttää, uudistaa ja vahvistaa ihoa. 

 • B2-vitamiini on tärkeä vitamiini ihon uusiutumiselle.

 • C-vitamiini tukee kollageenin tuotantoa, ja C-vitamiinin puutos näkyy ryppyjen muodostumisena.

 • E-vitamiini lisää ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta.  

 • Kollageeni on yksi kehomme keskeisimmistä proteiineista, joka muodostaa solukalvojen ja tukikudosten perustan. Se antaa ihollemme sen joustavuuden, lujuuden ja kimmoisuuden. Kollageenituotanto vähenee iän myötä, jolloin ihon kimmoisuus ja kiinteys heikkenevät. Kollageeni on vastuussa myös monien muiden kudosten, kuten luuston, nivelten ja lihasten kunnosta. Paras kollageeni iholle ja keholle on sisäisesti nautittu kollageeni, ja parhaita luonnollisia lähteitä ovat liha, kala ja liivate eli gelatiini, joka on eläinkollageenin johdannaistuote.

Kaksoisleuan syntymistä voi alunperin ehkäistä parhaiten välttämällä ylipainon kertymistä.  Jos kaksoisleuka kuitenkin johtuu jo kertyneestä ylipainosta, kannattaa ryhtyä toimeen ylimääräisten kilojen karistamiseksi.


Muutamia vinkkejä painonpudotuksen tueksi:


 • Vältä rasvassa paistettuja ruokia, sokereita, maitotuotteita, jalostettua tai rasvaista lihaa sekä leivonnaisia.

 • Syö salaattia jokaisen aterian yhteydessä. Muista lautasmalli.

 • Juo lasillinen vettä puoli tuntia ennen jokaista ateriaa. Näin annat vauhtia aineenvaihdunnalle ja turvotukset vähenevät.

 • Pureskele ruokasi kunnolla ja syö hitaasti, todella maistellen ruokaasi. Tämä auttaa sinua tuntemaan itsesi helpommin kylläiseksi ja syöt vähemmän.

 • Nuku riittävästi, sillä huonosti levänneenä ja stressaantuneena tulee helposti mielitekoja ja ruokailun säännöstely toimii huonommin.

 • Liiku säännöllisesti. Jos voisit yhdistää liikuntaa esimerkiksi työmatkoihin, liikunnasta tulee rutiinia jota ei tarvitse erikseen suunnitella. 

 • Syö tarpeeksi proteiinia joka aterialla. Näin pysyt pitempään kylläisenä ja napostelua sekä turhien välipalojen tarve vähenee.


Kasvojumppa saattaa näyttää hassulta, mutta sitä kannattaa kokeilla sillä kasvojumppa tekee ilmeelle ihmeitä, ja ihan ilman kirurgin veistä. Kaiken lisäksi jumppa piristää ja rentouttaa.  


Kaksoisleuasta kauniiseen leukalinjaan on viiden päivän täsmäkurssi 

Marja Putkiston opissa. Opit parantamaan leukalinjan muotoa, estämään kaksoisleuan kehittymistä ja kaunistut!Tule mukaan!

Marja 


 

Kaksoisleuasta kauniiseen leukalinjaan -täsmäkurssi


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments