top of page
In English

Kuka Marja Putkisto?

Lähes jokainen suomalainen tuntee Marja Putkiston. Hän on samalla sivulla Lumenen, Aira Samulinin ja Marimekon kanssa. Marjan ja hänen elämäntyönsä Method Putkiston nimeä kantavien kirjojen näkeminen kirjakaupoissa on niin itsestäänselvää, että niiden olemassaolo tuo turvallisen olon: kehonhallinnan äiti on paikalla. Suomalaiset tietävät, että nyt on kyse venyttelystä, hyvinvoinnista ja kehonhallinnasta. Mutta onko se koko totuus?


-Ei ole, sillä Marja Putkisto on muutakin kuin jumppaa.

Voiko mielikin venyä?


On totta, että Marja on kehittänyt Method Putkisto –kehonhallintamenetelmän kuusi lajia ja julkaissut yhteensä 14 kirjaa. Marja Putkisto on kansainvälisesti toimivan Method Putkisto Instituutin perustaja ja johtaja. Hän on myös kansainvälisesti tunnustettu kehonhallinnan asiantuntija, kehittäjä, liikkeenjohdon konsultti, muutosjohtaja, brändiasiantuntija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja sekä kulttuurin uusija. Tuoreimpana aluevaltauksenaan hän konsultoi yritysjohtoa ja johtaa kehittämänsä Finnmotion -konseptin kansainvälistä levittämistä yrityksiin.


”Olen saanut tehdä elämäntyöni niinkin rehellisen asian kanssa, kuin ihmisen hengitys. Kasvojen ja kehon asennosta voi nähdä valtavan isoja asioita”, Marja sanoo.


Marjan mukaan kehojemme sisällä meillä on kaikki keinot ja vastaukset moniin nykymaailman ongelmiin. ”Minä haluan tuoda ne keinot kaikkien näkyville. Siihen tarvitaan joustavan kehon lisäksi myös notkeaa mieltä.”


Mikä on Marjan ydin?

Marjan tavoitteena on johdattaa ihmiset digiajasta ymmärryksen aikakauteen. Hänellä on kyky hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja toisaalta pieniä yksityiskohtia. Valtamerenkokoiseen väsymykseen, pahoinvointiin tai työelämän tehottomuuteen voi vaikuttaa pienen pienellä pisaralla – mutta vain, jos tuo pisara on kaiken ydin.


”Ihmiset ja kokonaiset organisaatiot leijuvat eräänlaisessa välitilassa. Elämme merkityksellisyyden hakemisen vaihetta. Tiedetään, mikä on vialla, mutta koemme, ettei ole keinoja sen ratkaisemiseen”, Marja kuvailee.


Marja on inspiroija ja hän haluaa antaa vastuun takaisin ihmisille itselleen. Kukaan johtaja ei pysty vetämään perässään kokonaisia organisaatioita, vaan ihmisen täytyy kantaa itse itsensä. Kun ihminen omaehtoisesti inspiroituu, innostuu ja ymmärtää syy- ja seuraussuhteita syvemmällä tasolla, hän myös toimii, motivoituu ja tehostuu.


Marjan ydin on auttaa maailmalle omat jalat alle. Konkretisoida abstrakti, ja tuoda näkyväksi se, mistä ei ihan saa kiinni. Ihmisissä itsessään on se kadotettu potentiaali, mitä nyt kaivataan. Maailmaa muutetaan yksilön kautta.


”Ihmiset ottavat mielellään vastuun, jos samaistuvat ja saavat siitä otteen. Työni on väline, millä ihmiset löytävät jalkansa ja tukevan maan, josta ponnistaa”. Marja sanoo.


Kun jokainen tunnistaa tekojensa vaikutukset, kun ahaa-elämykset siirtyvät kehon kautta liikkeeksi ja toiminnaksi, maailmalla on mahdollisuus muuttua. Marja Putkisto ei ole pelkkää joustavaa jäsentä ja notkeaa vartaloa, se ei ole myöskään sanahelinää tai tyhjää konsulttikieltä, vaan jotain, mikä on ollut olemassa esi-isiemme ajoista lähtien: Ryhti. Tasapaino. Liike. Rytmi.


Kirjoittaja: Anni Turpeinen

Kuva: Kirsi Taivainen

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page