top of page
In English

Method Putkisto 3D Kasvoklinikka - parasta elämän läpi jatkuvaa kasvojumppaa

Kasvattaako työsi niskakyhmyäsi? Väsyttääkö silmiäsi? Särkeekö hartioitasi?


30-, 40- ja 50-vuotiaana

Eletty elämä muuttaa väistämättä kasvojamme jopa niin, että ulkonäkömme ei enää vastaakaan persoonaamme. Luonnollisen kasvoklinikan harjoitteet auttavat sinua olemaan oma itsesi – kaikkien elämäsi tärkeiden roolien sisällä. Usein kysytään, että voiko kasvojen lihaksia treenata?

Kyllä voi! Method Putkisto 3D Luonnollinen kasvoklinikka on harjoitusohjelma, jolla opit kohottamaan, tasapainottamaan ja hallitsemaan kasvojen lihaksistoa. Sen perustana on pään ja ylävartalon kannatuksen korjaava taito. Ilme virkistyy luonnollisin keinoin ohjelman harjoiterepertuaareilla. 


Luonnollinen kasvoklinikka -harjoitusohjelman keskiössä on ylävartalon kannatuksen parantaminen, sillä jokaisen harjoitteen aikana korjamme ryhtiä. Opit kuinka voit itsenäisesti vaikuttaa ulkonäköösi. Kasvot alkavat decolte-alueelta ja lihaksiston toiminnallisuuteen voi vaikuttaa oikeanlaisella kasvoharjoittelulla.


60-vuotiaana

Nykyihmisen ryhti on kovilla, sillä katsottaessa kännykkään pää kallistuu alaspäin ja pään verenkierto heikkenee kuin huomaamatta. Kun kaulan kannatus heikkenee, pää alkaa roikkua pinnallisten lihasten varassa, kasvot seuraavat mukana ja silmiä alkaa väsyttää. Kierre epämukavaan oloon on valmis. 

Kenelle kasvoharjoittelu sopii?


Kasvoharjoittelu sopii sinulle, joka haluat voida paremmin ja yksinkertaisesti näyttää paremmalta. Stressin myötä purentaongelmat lisääntyvät ja tähän kasvoharjoittelu tuo kaivatun ratkaisun. Harjoittelu on rauhoittavaa ja vaikuttaa koko kehoon. Siksi harjoittelua suositellaan stressin lievitykseen.


Harjoitteita voi tehdä jokainen ja niiden tulisi kuulua jokaisen elämään, jossa digilaitteet ovat merkittävässä osassa. Harjoittelun on todettu lievittävän hermostoperäisten sairauksien oireita ja on erinomainen kuntoutuksen tuki. Method Putkiston oppeja voi soveltaa mihin vain fyysiseen lajiin.  
Kuinka kasvoharjoittelu toimii?


Method Putkisto -kasvoharjoitteilla korjaat kasvolihaksistosi toiminnallisuutta. Harjoitukset ovat yksinkertaisia, mutta liikerepertuaareina uskomattoman tehokkaita. Opit käsiottein vaikuttamaan lihaksistoon ja huomaat miten ihon tukikudosta voi elvyttää. 


Method Putkisto on suomalainen kehonhuollon menetelmä, joka ottaa huomioon sen, kuinka herkkä ja kuulas suomalainen iho – ja kauneus – on. Tehokkuus ei vaadi kasvojen vääntämistä vaan lihaksiston hermottamista. Siksi puhumme sisältä ulospäin tapahtuvasta työskentelystä. 


Harjoittelua voi jatkaa pitkin päivää hyvinkin huomaamattomasti. Tarkat ja usein kevyet painallukset toimivat akupunktiopisteiden tavoin (ja osaksi myös ovat niitä),  keskittyminen ja oikea hengitystekniikka aktivoivat hermoston. Kun olet sisäistänyt harjoitteet, ne muuttavat pysyvästi tapaasi käyttää kasvojen lihaksistoa.

Harjoittelu 

  • jakaantuu purentalihasten rentouttamiseen ja ilmelihasten vahvistamiseen 

  • tapahtuu usein silmät kiinni

  • on meditatiivista

  • keskittyy käsien taidon kehittämiseen, kosketus on oleellinen osa harjoittelua

  • ei muuta kasvojen lihaksia yksittäisillä liikkeillä vaan säännöllisellä harjoittelulla

  • perustuu tunne ja tunnista - periaatteeseen

  • perustuu Method Putkiston 3D-systeemiin, jossa opit kohdentamaan harjoitteet tarkasti oikeisiin lihaksiin. 


"Stressin myötä purentaongelmat lisääntyvät ja sitä mukaan myös uupuminen." Marja

Säännölliseen harjoitteluun sitoutuvat yhä useammat. Miksi?


Säännöllisen kasvoharjoittelun on todettu parantavan kasvojen lihaksiston toiminnallisuutta.


Oikealla tekniikalla voit


  • rentouttaa kulmakarvoja lähentävät lihakset 

  • rentouttaa ja pidentää kiristyneet ja lyhentyneet purentalihakset, joihin kuuluvat myös ohimolihakset

  • uusia kasvojen lihaksiston tasapainoa aktivoimalla heikkoja, käyttämättömiä ilmelihaksia poskien -, huulien ja silmien ympärillä, nenää liikuttavia lihaksia ja iholihasta, joita maan vetovoima vetää helposti alaspäin

  • parantaa leuan ja huulien muotoa

  • kiinteyttää kaksoisleukaa

  • rentouttaa jännittyneitä purentalihaksia ja vahvistaa heikkoja ilmelihaksia 

  • tukea niskaa, vapauttaa kaulan ja hartioiden jännitystiloja 

  • lisätä pään verenkiertoa

  • parantaa ulkonäköä sijoittamalla ääni oikeaan paikkaan 

  • pienentää, ennaltaehkäistä tai poistaa niskakyhmyä

  • poistaa silmäpusseja

  • vähentää koko kehon jännitystiloja.Nyt 64-vuotiaana

Mikä on harjoittelussa parasta?


Parasta harjoittelussa on se, että turhat manööverit ja piintyneitä tavat häviävät. Ilahduttavaa on myös tulosten nopeus ja kokonaisvaltaisuus. Vaikutukset tunnet jo ensimmäisen harjoituskerran jälkeen. Tulokset näkyvät nopeasti parantuneesta ihonväristä, virkistyneistä silmistä ja pienentyneistä silmäpusseista. Harjoitteita voi tehdä jokainen ja harjoittelusta voi tehdä päivittäisen rutiinini. Method Putkisto menetelmään kuuluvalla 3D-systeemillä oppii, kuinka kasvojen hermotusta voi parantaa ja samalla vaikuttaa koko kehoon.


’’Tämä harjoittelu kirkastaa mielen ja auttaa keskittymään, parasta on niska-hartiasärkyjen häviäminen." Elina

Kasvojoogasta Method Putkisto 3D Kasvoklinikka eroaa systematiikan kautta, eli siinä, miten tunnit etenevät. Usein kasvojoogaa tarjotaan kurssimuodossa, mutta Method Putkistoa on tarjottu vuodesta jo 2000-luvun alusta lähtien säännöllisten viikkotuntien muodossa. Nyt kotiharjoittelu on muuttunut entistäkin suositummaksi, harjoittelu sopii erityisen hyvin online-muotoon ja verkkokurssien suosio nousee tasaisesti.  


Katso 'You can do more' videot:


Harjoittele

Opiskele ohjaajaksi

TutustuComments