top of page
In English

Yksi elämä, yksi keho - kuinka saan siitä kaiken irti?


Kolme varmaa tapaa lisätä hyvinvointia ja -elämistä.


Kuinka helppoa mukavana vapaapäivänä onkaan seisoa ryhdikkäänä ja katsoa vastaantulevaa silmiin. Kanssakulkija, jonka kehonkieli viestii epävarmuutta tai kireyttä, herättää myötätunnon auttaa häntä voimaan paremmin. Tunnistatko, miten väsyneenä katse painuu helposti alas ja ryhti romahtaa? Miltä näyttää ihminen, jonka kehonkieli viestii sinulle reippautta, avoimuutta ja itsevarmuutta? Haluaisitko sinä olla kehollisesti tietoinen ja valpas? 


Sinä kesänä, kun olin kirjoittanut ylioppilaaksi, lähdin au pairiksi Marja Putkiston perheeseen ja muutin Lontooseen. Maailma oli auki, ja kaikki huikeat mahdollisuudet edessäni. Kirkas tulevaisuus siinsi elävänä silmissä: “Olen vapaa, itsenäinen ja voittamaton!”


Arjen realiteetit tulivat vastaan, ja suurkaupungin sykkeessä kaikkien niiden mahdollisuuksien ja ylenpalttisen tarjonnan edessä tunsin itseni pieneksi. Kohtasin tosiasian, ettei mikään ulkoinen muutos tuo sisäistä muutosta. Ymmärrys kehon ja mielen yhteydestä alkoi avautua: keho on ainut koti, josta ei voi muuttaa, mutta jota voi muuttaa. Aloin käymään Marjan viikkotunneilla ja ymmärrykseni kasvoi siinä, miten kehoa oikein harjoittamalla voi tuntea itsensä vapaammaksi, itsenäisemmäksi ja vahvemmaksi kuin mikään ulkoinen tekijä voi saada aikaan. Oivalsin, että tunnetila vaikuttaa kehoon ja kehoa harjoittamalla vaikutan mieleen. 


Kehonhallinta on mielenhallintaa. Minulle jokainen Method Putkisto -tunti on myös meditatiivinen kokemus. Jokainen harjoituskerta parantaa keskittymiskykyä ja laskee stressitasoa, rentoudun.


Treeni, joka on täynnä maitohappoa, verenmakua ja tahdonvoimaa, mutta josta puuttuu syvempi ymmärrys siitä, mitä minä oikeasti harjoittelen ja liikutan, saa liikunnan iloni katoamaan. Siksi minua inspiroikin menetelmä, jonka tiedän systemaattisesti muuttavan kehoani ja aivojani, oikeastaan koko hermolihasjärjestelmääni. Tämän vuoksi myös pysyvät muutokset ovat mahdollisia. Voin luottaa siihen, että jokainen harjoituskerta vie minua eteenpäin. 


Minua innostaa liikkumiseen olemisen ja askeleiden keveys. Harjoittelun jälkeen tahdon tuntea hyvän olon tunteen kehosta, joka on vahva ja toiminnallinen. Tahdon mielenvireyttä ja -ketteryyttä.


Kuinka sitten hyödynnän kehoni mahdollisuudet? 

  1. Kehotietoisuus: Tahdon elää kehollisesti täyttä elämää nyt ja tulevaisuudessa koko elämänkaaressa. Kehotuntemusta syventämällä voin optimoida itseni ja kehoni. Vasta kun tiedostan kehoni tilan, voin tietää, mitä se tarvitsee ja muokata harjoittelua siihen sopivaksi. Haluan tuntea mitä kehoni tarvitsee ja mikä sille on riittävästi ilman, että tarvitsen sen tiedostamiseen ulkoisia mittareita tai toista ihmistä.

  2. Vapaus ja kehon kokonaisvaltainen tasapaino: Haluan kokea kehoni enemmän mahdollistavan kuin rajoittavan, hyväksyä sen erityispiirteet ja asettaa harjoittelun tavoitteet niistä lähtökohdista käsin.

  3. Itsenäisyys: Tahdon kehoni olevan luonnollinen, hyvinvoiva ja hyvännäköinen. Tarkoitan, että kehonkieli ja tapani olla kehossa ovat yhteneväiset persoonani kanssa. Minulla on siinä hyvä olla ilman, että erityisesti ajattelen asiaa. 

Kaikista näistä on tullut minulle totta säännöllisen, järkevän harjoittelun myötä.  Koen, että Method Putkisto -menetelmän avulla näen enemmän, tunnen enemmän ja ymmärrän enemmän. Olen vapaa, itsenäinen ja vahva.


Ohjaajana toivon, että myös sinulla on mahdollisuus kokea sama. Tule tunneilleni - johdatan sinut omalle polulle kohti energisempää ja vapaammin liikkuvampaa kehoa sekä syvempää kehotuntemusta. Siinä samalla sinulla on mahdollisuus tutustua paremmin omaan itseesi. Kuulostaa isolta, mutta yksinkertaisuudessaan kaikille meille mahdollista - sinullekin.


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page