top of page
In English

Väsyvätkö silmät? Elämmekö laput silmillä? Harhaileeko ajatus eroosion jäytäessä ryhtiämme?


Ihminen on luotu kolmiulotteiseen vuorovaikutukseen. Jos vietät koko päivän tietokoneen ääressä, silmäsi lukkiutuvat katsomaan näyttöpäätteen kaksiulotteista kuvaa vailla inhimillistä kontaktia. Kaikkeen tottuu ja tarve toisen ihmisen kanssa tapahtuvaan elvyttävään vuorovaikutukseen kuihtuu. Siksi puhun ‘humaanista eroosiosta’.


Jos elämme elämäämme ”laput silmillä”, ei ihme, että uupumus kuuluu monen arkeen.


Miten ihmeessä silmät vaikuttavat ryhtiin?


Ihan yksinkertaisesti: keho seuraa katsetta. Jos katsot alaspäin, kehon asennon ja liikkeiden hahmottaminen suhteessa todelliseen kolmiulotteiseen maailmaan alkaa kaventua ja ryhti ja liikkeet alkavat suuntautua alas ja sisäänpäin, vartalon muoto muuttuu ja selkäranka taipuu alaspäin. Jos katsot ylöspäin, selkärankasi ojentuu. Jos katsot sivulle, vartalosi alkaa kiertyä.


Olenko minä väsynyt vai väsyvätkö silmät?


On hyvä kysymys, pystytkö nopeasti tarkentamaan katseesi helposti myös kaukana oleviin kohteisiin. Jos et, aina ei ole kysymys kaukonäön heikentymisestä vaan silmien väsymistä. Jos silmät ovat väsyneet, sinäkin olet väsynyt.


Kuulostaa huoletuttavalta. Entä silmien vaikutus keskittymiseen?


Jos katsot liian pitkään kaksiulotteista kuvaa, se vaikuttaa ajanoloon aivoihisi. Pään verenkierron heikentyy ja keskittyminen on vaikeampaa.


Tämä syö energiaasi ja töistä kotiin päästessäsi tunnet olevasi loppuun ajettu. Voimasi riittävät vain kotisohvalle avaamaan television ja suuntaamaan katseen toiseen kaksiulotteisen maailman. Seisomaan noustessasi olo saattaa olla hieman kömpelö ja tasapainosi huonontunut.


Silmät ovat todellakin sielun peili, sillä ne varaavat suurimman osa aivoistamme. Silmien totuutta ei paraskaan pokerinaama voi kokonaan peittää. Silmät kertovat hyvinvoinnistasi. Kiinalainen lääketiede tutkii silmistä kuinka voit.


Silmäjumppa kuulostaa ihan ihmeeltä. Se todellakin on helppo ja nopeasti vaikuttava ratkaisu silmien hoitoon!


Oikein suunniteltu ja jatkuva silmäjumppa vaikuttaa ihan ensin ulkonäköön, kun silmät kaunistuvat ja kirkastuvat. Mutta tärkein vaikutus on kaikkeen yllä olevaan, sillä jumppa parantaa:

  • keskittymiskykyä

  • tasapainoa

  • päätöksentekokykyä

Onko siis piuhat poikki? Ei muuta kuin jumppamaan!


Silmäjumppa kuulostaa ihan ihmeeltä. Se todellakin on helppo ja nopeasti vaikuttava ratkaisu silmien hoitoon!

 

Tarjoamme sinulle 2 vaihtoehtoa silmäjumppaan

1.

Marja Klubin seuraava Face-tuntien teemajakso keskittyy silmien lihasten vahvistamiseen. 6 viikon aikana jumppaat kuivat sekä väsyneet silmät rennoiksi ja kauniiksi. Jakso alkaa ma 31.10.2022.
2.

Koe 5 päivän Kauniit ja virkeät silmät -miniverkkokurssi Marja Putkiston opissa. Mukaasi saat "Kauniit silmät Beauty Box" - 5 harjoitteen sarjan kotiharjoitteluun. Tämän kurssin voit tehdä täysin omassa aikataulussa.


@Method Putkisto Finland OyAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page