top of page
In English

Miksi Method Putkisto Lajistudio Ratsastus?


Paremmin kehonsa tunnistava ratsastaja on aina miellyttävämpi ja taitavampi suhteessa hevoseen. Herkkyys omaan kehoon on myös herkkyyttä hevoseen.

Voisiko ratsastus ja ratsastuksen opetus olla tunnetta ja pitkälle jalostunutta taitoa aistia hevosen liike ihmisen kehossa sen sijaan, että se on vain tekniikkaa ja suorittamista.


Intohimona ratsastajan kehon- ja liikkeenhallinta


Asiat, joihin elämässä sitoudumme täydellä sydämellämme, lähtevät usein omakohtaisista kokemuksista. Minulle hyvä istunta ja rento mukautuminen hevosen liikkeeseen ovat aina olleet haastavia. Ratsastusoppaiden neuvot istunnasta eivät tuntuneet omilta ja oikeilta. Ne lisäsivät jännitystä ja epämukavaa oloa. Apua ei tullut kuntosaliharjoittelusta eikä vatsarutistuksista.


Kun tutustuin Marja Putkistoon ja aloitin opiskeluni Method Putkisto -ohjaajaksi, opin vähitellen ymmärtämään oman kehoni liikettä ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Oivalsin, mitä tarkoittaa liikkumisen vapaus hevosen selässä. Vain minä itse pystyn määrittelemään, milloin kehoni voi toimia oikein hevosen selässä. Tämän luottamuksen oman kehon viesteihin haluan jakaa myös muille ratsastajille.


Olemme niin erilaisia, että emme voi ratsastaa täysin samalla tavalla, vaikka yllätyksekseni lopputulos näyttää lähes samalta. Ymmärsin vihdoin, miksi oma kehoni ei mukautunut ratsastusoppaiden neuvoihin ja miten tärkeää on huomioida jokaisen ratsastajan oma yksilöllinen rakenne, erot lihasvoimassa ja liikkuvuudessa. Vain näin pääsemme lähemmäksi parempaa kehon- ja liikkeenhallintaa hevosen selässä.

Kehoni muuttuu päivittäin. Raskas fyysinen työ ja ikä tuovat omat haasteensa. Hevoset, satulat ja tilanteet muuttuvat. Mikä oli eilen hallittua ja harmonista voi olla seuraavana päivänä hukassa. Method Putkiston avulla olen oppinut ehkäisemään fyysisen työn ja lajin aiheuttamia muutoksia kehossani. Palautumista parantaa syvävenyttely ja hengitysharjoitukset. Uskallan jopa väittää oman kokemukseni perusteella, että kireä mieli asuu väsyneessä ja kireässä kehossa.


Method Putkisto on liikkumisen laatua parantava menetelmä, joka pyrkii vahvuuteen mutta myös herkkyyteen. Tärkein tavoite on liikkumisen vapaus jolloin hevosen liike virtaa kehosi läpi ja mahdollistaa hevosen liikkumisen ratsastajan kanssa.

Metodi kehittää kehosta herkän, resonoivan ja vastuksiin ketterästi reagoivan. Se opettaa oman kehon tuntemusta, mikä on edellytys hevosen liikkeen tunnistamiseen, siihen vaikuttamiseen ja lopulta tuloksiin.


Method Putkisto tavoittelee yksilöllistä optimia, ei täydellisen oikeaa asentoa.


Lajistudio mahdollistaa kokonaisvaltaisen lähestymisen ratsastukseen


Lajistudio mahdollistaa jatkumon kehon- ja liikkeenhallinnan harjoitteiden, ratsastussimulaattorin ja ratsastustuntien välillä.


Ratsastajille räätälöidyt kehonhallintaharjoitteet parantavat lihastasapainoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta. Ratsastussimulaattorilla opettaja voi täsmäohjata ratsastajan kehonkäyttöä luonnollisesti mutta hallitusti liikkuvan hevosen selässä. Herkät, hyvin koulutetut hevosemme antavat ratsastajalle välittömän palautteen istunnan vaikutuksista. Pienikin muutos omassa asennossa auttaa saamaan aikaan valtavan muutoksen hevosessa. Ratsastuksen taito on kyky muuttaa omaa vaikuttamistaan kunkin hevosen herkkyyttä vastaavaksi.


Tervetuloa yhteiselle matkalle!

Sanna Siekkinen


Lajistudio Ratsastus sijaitsee Nurmijärven Röykässä. Tarjonnassa on myös online-kursseja ja -tunteja, joten oppiin pääset myös kauempaa.


Elokuussa on tulossa uusi startti Method Putkistoa ratsastajille workshop, josta pääset mukaan. Lisätietoa tulossa pian. Liity postilistalle, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon. Paikkoja rajoitetusti.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page