top of page
In English

Selkä on kipeä, uskallanko liikkua - vai tanssinko pöydillä! Toimintakykyvyn ylläpitoon ja vahvistamiseen ei riitä, että vain pinnalliset lihakset ovat kunnossa. Mutta miten löydän syvät lihakset? Eikö riitä, että jumppaan? Tämä epävarmuus nakertaa arkea ja lisää stressiä. Kun sitten selkäkipu iskee, on jo miettimistä. Mitä pitäisi tehdä? 

Method Putkisto tarjoaa liikettä lääkkeen tilalle ja elämäntaparemontin sijasta oppia omasta kehosta. Se auttaa käyttämään kehoasi kokonaan uudella tavalla - ja samalla keventää niin kehon kuin mielen kuormitusta, vähentää kipuja - ellei jopa poista niitä!

Miten päästä eroon selkäkipujen aiheuttajasta - ei siis vain oireista 

Lääketiede puhuu istumisen ergonomiasta, työergonomiasta, kodinhoidon ergonomiasta ja nukkumisen tai unen ergonomiasta. Kaiken tämän on todettu jo lukuisten tutkimusten mukaan olevan tärkeässä osassa kehon päivittäistä huoltoa ja kuntoutusta. Kyllä, mutta mitä puuttuu? 

Olen tehnyt elämäntyöni kivun hallinnan ja poistamisen puolesta. En osannut, pystynyt enkä edes halunnut samaistua juuri näihin ergonomian käsitteisiin ja termeihin. Ratkaisut kohdallani vaativat niin yksinkertaista keinoa kuin samojen ongelmien katsomista eri perspektiivistä. 

Kehon - ja myös mielen - virhekuormitukset liittyvät aina kuormituksen suuntaan ja painopisteeseen. Liian kauan ja samasta suunnasta kohdentuva kuormitus aiheuttaa, lisää ja ylläpitää kipuja. Sama pätee mieleen, joka taas vaikuttaa kehoon ja kierre on valmis! 

Haluan kuvata Method Putkisto -harjoittelua elämän ergonomiaksi. Kivunhallintaa käsittelemme oman kehon painopisteiden hallintana. Kun painopisteitä muuttaa, olo alkaa helpottua.

Selkäkivuista eroon ilman lääkkeitä? 

Ergonomiaa me kutsumme kehon linjaukseksi, minkä jokainen voi oppia ja näin konkreettisesti helpottaa ja rentouttaa arkea. Toki keskitymme myös lantioon ja lonkankoukistajilla jumppaamme jopa palleaa.

Ergonomia saattaa olla myös kipujen aiheuttaja

Tasaiset pinnat ja ylimääräinen turvallisuus turruttavat ketteryyden. Lisää ylähyllyjä, joihin täytyy kurottaa ja kipuamista pallille tasapainoilemaan. Pois tasaiset pinnat ja loistevalot. Jos sitten ollaan kotona niin pitääkö pöydillä tanssia? Kyllä! 

Rakkaat lukijat, elämän ergonomian puolesta,

Marja


Marjan viikkotunneilla vahvistetaan selkää. Ilmoittaudu mukaan tästä.
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page