top of page
In English

Tiedätkö, oletko todella palautunut?

Ja se tärkein - osaatko palautua oikein?Olen ajatellut koko aikuisikäni matkan ajan, jolla perinteistä arjesta palautumista olen kaivannut, sen olevan sitä tavallista: tarpeeksi unta, ulkoilua ja irtaantumista töistä. Kyllähän tämä kolmikko toimii ja pitää "tavallisen tallaajan" kiinni arjessa, mutta aina on kiire, aikaa ei ole, ja arki pyörii oravanpyörää. Elämässä muutenkin sattuu ja tapahtuu isompia ja pienempiä traumoja tai ylämäkiä kuin myös iloja ihan jokaiselle. En ole koskaan ajatellut että kaikesta matkan varrella tapahtuneestakin pitäisi osata palautua, kunnes luin tämän kirjan.


Olen lukenut Marjan kirjaa vasta noin 20 sivua ja huh, että tuntuu kuin se olisi kirjoitettu justiinsa eikä melkein itselleni, ihan joka sana.

Oloni on yllättynyt, innostunut ja tunteikas (tippakin taisi päästä linssiin). Aivan alkusivuilta saakka teos herättää siis tunteita ja nostaa esiin yllättäviä oman elämän muistoja, kaivaen niitä pintaan jostakin mielen sopukoista piileksimästä. Maltan tuskin odottaa mitä seuraavat sivut tuovatkaan esiin.


Palautuminen on kirjan sisältämän Fire Up -ohjelman ydin, mutta nyt ei puhutakaan siitä, mitä päivittäin yritämme tehdä, ’muistaa levätä ja ulkoilla ja unohtaa työt välillä’.

Puhutaan todellisesta ja syvemmästä palautumisesta, ihan aivojen ja sydämen ja koko kehon toiminnan, jopa solujen tasolla.

Tajusin jo kirjan alkumetreillä etten ole itse palautunut kunnolla monestakaan asiasta elämässäni ja ne jarruttavat eteenpäin menemistä – pitävät ikään kuin jarruja vähän päällä sekä ohjia kireällä koko ajan. Olen luullut monta vuotta voivani ’ihan hyvin’, ettei elämässäni kohtaamani haasteet ole juuri vaikuttaneet mitään – vaikka vaikeaakin on ollut, koska olen niin vahva ja että kunhan saan nukuttua kunnolla, niin kaikki on hyvin.

Marjan sanat nostivat mielessäni täysin odottamattomia yllättäviä asioita pintaan ja tajusin, etten ole niitä kaikkia todellakaan käsitellyt, vaikka ne eivät liity mitenkään arkisiin tai työasioihin, joihin taas palautumattomuus toisinaan heijastuu. Miten helpottavaa on tajuta, että voin itseasiassa voida paremmin kuin voinkaan!


Kysymyksiä sinulle

  • Onko sinulla vaikeuksia muistaa asioita?

  • Koetko haasteita uuden oppimisessa ja innossa tarttua haasteisiin?

  • Koetko muutokset ahdistaviksi?

  • Tuntuuko, että tilaa, aikaa tai voimia ei ole tarpeeksi?

  • Koetko ettei lepo, loma tai liikunta/ulkoilu palauta mieltä ja kehoa?

Jos vastauksesi yhteenkään kysymykseen on KYLLÄ, tartu haasteeseen ja kokeile Fire Up -ohjelmaa - siitä on apua varmasti moneen elämäntilanteeseen - ellei ihan kaikkiin tilanteisiin.

🔥Lue kirja Palaudu 5 viikossa ja aloita 5 viikon Palautumisen Fire Up -ohjelma

🔥 Tule 5 viikon Palautumisen verkkovalmennukseen >> Olkoon tämä palautumisen syksy ja uuden hyvinvoinnin alku.


Heidi Halonen
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments