top of page
In English
  • Writer's pictureZaida

Mikä auttaa kun kroppa on jumissa?

Tiesitkö että pään paino, silloin kun se roikkuu etukenossa, voi olla jopa 27 kiloa? Tuo noin viiden kilon painoinen möntti hartioiden yllä muuttuu todellakin liki kolmenkymmenen kilon painoiseksi taakaksi niska-hartiaseudulle silloin, kun pää roikkuu edessä 60 asteen kulmassa. Huomaatko joskus katselevasi kännykkää etukumarassa? Tai kyhjötätkö sohvalla läppäri sylissä ja hartiat jumissa?


Yllä mainitut ovat varmaan tuttuja tilanteita jokaiselle, niin ne olivat minullekin. Lisäksi kärsin selkäkivuista ja tunsin olevani jäykkä kuin rautakanki. Itse asiassa nämä kaksi viimeksi mainittua olivat asioita, joiden kanssa olin elänyt teinivuosista lähtien. Kun valitin selkäni kipuilua (lievä scoliosis), lääkäri totesi, että koska suvussa on rakenteena pitkä selkä, se valitettavasti on alttiimpi selkäkivuille varsinkin, jos on rakenteellista vikaa, jollaiseksi scoliosis määriteltiin. Jäykkyyden kanssa olin tottunut elämään jo lapsuudessa. Muut olivat ne jotka kykenivät spagaatiin ja siltakaatoon yms. Minä en ollut urheilullinen, en edes liikunnallinen, joten en ollut myöskään notkea. Näin luulin siihen asti, kun ensimmäisen kerran astelin Method Putkisto -tunnille tammikuussa 2008.


Jännästi ne selkäkivut katosivat metodin harjoittelun mukana sitä mukaa, kun keskivartalon sisäinen korsetti vahvistui. Ja jotakin tapahtui sille jäykkyydellekin, kun talvella 2010 erään toisen lajin tunnin jälkeen ohjaaja totesi minulle, että oli niin hienoa katsoa taivutuksiani, kun olen niin notkea. Jäin tuijottamaan häntä suu auki. En ollut koskaan mieltänyt, että minut ja notkeus voitiin liittää samaan lauseeseen positiivisessa mielessä. Sen verran lähtemättömän vaikutuksen tuo kommentti teki, että muistan sen todella vieläkin, yli 12 vuotta myöhemmin.


2010 elämä vei minut eri teille Metodin tuntien kanssa, muisto jäi kytemään


Kevättalvella 2020, kun pandemia sulki meidät eristyksiin, löysin Method Putkiston uudestaan päädyttyäni Marja Putkiston online-tunnille. Vajaa viisi minuuttia tunnin alusta, niin minä itkin. Tajusin että tämä oli jotakin, mitä olin todella kaivannut nämä kymmenen vuotta. Ja pitkä tarina lyhyesti, päädyin opiskelemaan Method Putkisto ohjaajaksi.


Olen Zaïda Hämäläinen, 48 vuotias kauneuden ja hyvinvoinnin ammattilainen itäiseltä uudeltamaalta Askolasta. Tehtyäni pitkän uran kauneuden ja kosmetiikan parissa kiinnostuin enemmän sisäisestä kauneudesta. Tarkoitan siis sitä, kuinka se mitä syömme vaikuttaa ulkonäköön, mutta toki myös terveyteen ja kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin. Päädyin opiskelemaan ensin funktionaalisen puolen ravintoneuvojaksi ja sitten ravintoterapeutiksi.


Method Putkiston pariin tullessa valitsin toiseksi opiskelu-lajiksi MP Kevytohjelman, jonka avulla voisin auttaa stressaantuneita painonhallinta-asiakkaitani aktivoimaan aineenvaihduntaa ja alentamaan stressitasoja ja normalisoimaan parasympaattisen hermoston toimintaa ja sitä kautta helpottamaan ruuansulatusongelmiaan ja alentamaan painoaan. Varsinaisena opiskelun kohteena alussa oli tietenkin klassinen ja alkuperäinen Method Putkisto Original, jonka avulla ajattelin palauttavani lähinnä oman kroppani kivuttomuuden ja jäntevyyden sille tasolle, millä se oli 10 vuotta aikaisemmin. Näiden lisäksi olen suorittanut myös MP Luonnollisen 3D Kasvoklinikan opinnot. Eikä se opiskelu näihin vielä loppunut. Nyt on menossa diplomitason opinnot FaceUp ja Individual Trainer.


Rakastan opiskella kaikkea ihmisen hyvinvointiin liittyvää. Rakastan myös jakaa tietotaitoani asiakkaille ja koen saavani parasta sydämen palkkaa aina, kun näen kuinka oivalluksen lamppu syttyy asiakkaan silmissä hänen tuntiessaan ja tunnistaessaan kehonsa viestejä. Ravitsemuksen, epigenetiikan ja kehonhallinan lisäksi olen perehtynyt myös mielenhallintaan kliinisen hypnoterapian kautta.


Tämä monialainen kiinnostus ihmiskehon ja mielen ihmeitä kohtaan on tuonut “tittelin” hyvinvoinnin alkemisti eli yhdistelen erilaisia tiedonmuruja ja selitän kiinnostuneille löytämiäni syy-yhteyksiä kehomme toiminnasta. Syyn ja seurauksen tunnistaminen ja ymmärtäminen auttaa yllättävän hienovaraisin muutoksin aikaansaamaan merkittävää kohentumista hyvinvoinnissa.


Mistä löydät minut?


Pääset helpoimmin tutustumaan minuun ja ohjaustapaani viikkotunneilla onlinessa. Pidän myös yksityistunteja livenä. Yksityistunnin aikana voimme käydä läpi juuri sinun kehosi ja kehityksesi kannalta oleellisia harjoitteita.


Tervetuloa hyvinvoivaksi!


-Zaida-

Hyvinvoinnin Alkemisti - Tiennäyttäjäsi tasapainoiseen oloon
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


Merja Pyhälä
Merja Pyhälä
Oct 14, 2022

Toi notkeus on kyllä hauska asia. Ei kuulunut myöskään niihin ominaisuuksiin, joita olisin itseeni liittänyt, mutta jännä että kun sen asian kanssa alkaa työskennellä, niin sepäs kehittyykin aika mukavaa tahtia 😊

Like
bottom of page