top of page
In English

Mitä äitienpäivälahjaksi?

Minut kutsuttiin Lontoossa äitienpäivälahjana opettamaan asiakkaani äitiä Method Putkisto Kasvoklinikka -harjoittelussa. Yhdessä kiikutimme lusikoita pakkaseen ja tutkimme, miten pehmentää huulia. Taputukset ja mielikuvat alkoivat pian toimia. Kasvoista katosi tiukkuus ja pinnan alta kuoriutui nuoruus. “Ah, minä näytän nyt omalta itseltäni!”

Huolet puristaa, kylmyys kovettaa ja ennen kuin huomaammekaan kasvojen ilmeet vähenevät, ja kun sitten ylävartalon liikkeet jäykistyvät, ihmisestä häviää jotain aivan oleellista.


Vein 100 vuotiaalle mummolleni äitienpäivälahjaksi huivin ja parfyymin ja saadessaan ne hän nosti huivin pienillä käsillään ihastuneena kasvojensa eteen. Näin häivähdyksen nuoresta naisesta ja oli kuin olisin saanut hetkeksi ikkunan auki mummon nuoruuteen. Hetki oli häivähdys, mutta jäi elävästi mieleeni.

Lapset ovat lahjoja, äitiys on lahja ja mikä onkaan mukavampaa kuin muistaa äitiä, isoäitiä, mummia. Entäs jos lahjana onkin haaste? Yhdessä tekemällä ilo on kaksi kertainen. Kasvoklinikka-hetki yhdessä on ikimuistettava: Kilpikonnahymy maustettuna Monalisahymyllä ei vain jää mieleen vaan tuntuu hyvältä ja lähentää naisia eri elämänvaiheessaan - ja kaiken kukkuraksi kaunistaa!


On ihanaa jos elämässäsi on äiti tai isoäiti ja on ihanaa, jos voit jakaa hetken tyttäresi kanssa.


Tässä sinulle ajatuksia äitiydestä


Äiti on syli, turva ja hyväksyntä.


Äiti on osa sinua ja se joka jää elämään itseäsi kunnioittavana itsetunnon mittana.

Joskus äidit ovat taitavia äitejä, joskus äidit eivät jaksa. Joskus äidit eivät osaa olla äitejä ja kuitenkin ovat ja pysyvät äiteinä. Joskus äiti on rinnallasi läpi elämän, joskus äidin matka kanssasi on lyhyt. Jäljelle jää se mitä äitiys todellakin on.


Olkoon se sinulle, muodossa tai toisessa rakkautta mutta vieläkin enemmän välittämistä, arvostusta, arvojen jakamista, vakautta, pyyteettömyyttä, valmiutta, iloa, kiitollisuutta, anteeksiantoa ja kehittymistä.


Olkoon se osa itsessäsi joka osaa nauraa, jolla on huumoria ja joka osaa leikkiä.


Äitiys edustaa elämässä vakavuutta, rajoja ja realiteetteja. Äiti on se, joka kestää taistelut ja ymmärtää. Todellinen äiti pääsee kateudestaan ja kehittyy kuningattareksi. Silloin kaikki lapset ovat meidän yhteisiä lapsia, joista kaikki kannamme huolta ja joiden maailmaa haluamme yhdessä rakentaa paremmaksi. Silloin kukaan ei ole yksin ja kaikille on tarvetta. Aina voi olla kaukoäiti tai jollekulle äitihahmo.


Onnellinen sinä, jolla on tai on ollut hyvä äiti. Onnellinen sinä, jolla on tai on ollut äidistä huolta ja harmia, sinusta voi juuri siksi kypsä ja muita ymmärtävä ihminen .


Aina tarvitaan esimerkillisiä naisia; ryhdikkäitä naisia, arvonsa kantavia naisia ja niitä joita voi ihailla. Siksi pidä tytär, äiti, mummi ja isoäiti itsestäsi ja kaikista rakkaistasi hyvää huolta. Jätä jälkeesi paljon kauniita ja hyviä muistoja.


Sitten vaan hymyä huulille ja lukuisia ihania muistoja jakamaan!


Terveisin Marja PutkistoKokosimme äitienpäiväksi upeat ryhtiä ja kauneutta sekä jaksamista lisäävät supersuosikit, joilla voit ilahduttaa äitiä ja isoäitiä, vaimoa tai itseäsi!Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page