top of page
In English

Nukutko riittävästi?

Tunnetko olosi usein uupuneeksi ja kykenemättömäksi keskittymään? Oletko herätessäsi kuin ärtynyt karhu? Jos vastaus on kyllä, et ole yksin.


Nykymaailma on nopeatempoinen ja vaativa, ja moni meistä laiminlyökin yhden elämän tärkeimmistä osa-alueista, unen.
Miten nukkua paremmin?


Huonoa unta tai unen puutetta yritetään parantaa liian usein väärillä keinoilla. On surullista, että ihmiset käyttävät niin helposti unilääkkeitä, jotka eivät poista ongelmaa. Syyt sille, miksi uni ei tule, jäävät käsittelemättä. Alitajunnan tulee saada myllätä vaikeita asioita, mutta juuri tätä usein pelkäämme, mikä onkin se suurin virhe. Silloin luottamus kehoon heikkenee, pelko ja huoli unettomuudesta lisääntyy ja uni heikkenee. Kierre on valmis!


Uni on kuin luovien ratkaisujen tehdas. Kiistämättä uni edistää luovuutta ja auttaa meitä näkemään asioita uusista näkökulmista.


Mistäs muualta ratkaisut löytyvät kuin omasta mielestämme!

Vielä parempi, jos näet painajaisia!


Unen aikana aivot puhdistuvat ja unityö kuin luovuuden ja oppimisen tehdas, jopa painajaiset ovat kuin suursiivous. Samalla elimistö uusiutuu, keho korjaa itseään ja täyttää energiavarastojaan.


Uni vaikuttaa suoraan mielenterveyteemme. Riittävä uni auttaa meitä käsittelemään tunteita, säätämään stressiä ja säilyttämään positiivisen mielialan. Unen puute lisää riskiä masentua ja ahdistua.


Entä jos ihminen ei nuku riittävästi?


Uni on tärkeää aivotoiminnalle. Se auttaa keskittymään ja vaikuttaa oppimiseen.


Muutama huonosti nukuttu yö ei ole vaarallista, sillä pientä univelkaa voi nukkua pois. Jos joudut pidempään stressaamaan unen laatua tai pituutta, on aika oppia toimivia keinoja nukkua hyvin, stressistä ja arjen rasituksista huolimatta.


Tiesitkö, että hyvään uneen valmistautuminen alkaa aamusta? Stressiä laskeva Elvyttävä unijumppa -täsmäkurssi tarjoaa tähän keinoja. Kurssilla opit ehkäiseisemään ja poistamaan nukahtamiseen ja unen laatuun liittyviä ongelmia kehon ja mielen harjoitteilla.

 

Miksi uni on tärkeää?

Uni on elintärkeä osa elämäämme, ja sen merkitys terveydelle ja hyvinvoinnille on valtava. Ilman unta Ihminen ei palaudu.

  • Univaje on yhdistetty esimerkiksi sydämen rytmihäiriöihin, sydäninfarkteihin, sepelvaltimotautiin sekä kohonneeseen verenpaineeseen,

  • Huono nukkuminen kasvattaa kakkostyypin diabeteksen riskiä.

  • Uni vaikuttaa muistiin. Unen aikana aivo-selkäydinneste pääsee huuhtomaan pois solujen aineenvaihduntatuotteita,

Tässä on muutamia syitä, miksi riittävä uni on asia, mistä ei pidä tinkiä:

  1. Fyysinen palautuminen: Uni on aikaa, jolloin kehomme korjaa ja palautuu päivän rasituksista. Lihas- ja kudosvaurioita korjataan, ja immuunijärjestelmämme vahvistuu, mikä auttaa meitä pysymään terveinä.

  2. Fyysinen terveys: Krooninen unenpuute liittyy moniin terveysongelmiin, kuten sydänsairauksiin. rytmihäiriöihin, kohonneeseen verenpaineeseen, diabetekseen, liikalihavuuteen ja jopa syöpään.

  3. Mielen hyvinvointi: Kun nukut riittävästi, jaksat paremmin arkielämän kuormitusta. (Lähde: Timo Partonen)


Elvyttävä unijumppa -täsmäkurssi alkaa ma 11.12.2023


Kurssi sopii sinulle, joka painit nukahtamishaasteiden tai huonosti nukuttujen öiden kanssa. Sinulle, jonka keho tuntuu jo aamulla pitkän päivän töitä tehneeltä. Nyt on aika keventää oloa ja syventää unta. Lue lisää kurssista tästä >


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page