top of page
In English

Oletko sinä kömpelö ja jäykkä vai notkea ja sulavasti liikkuva?


Emme useinkaan ole kokeneet, miltä tuntuu, kun taito käyttää omaa kehoa kehittyy ja liikkuminen tuntuu hyvältä ja ja vapaalta. Lihasvoiman lisääntyminen ei välttämättä paranna kehon hallintaa ja kykyä liikkua. Puhumme kyllä siitä, teemmekö liikkeet oikein, mutta harvoin siitä, miten käytämme kehoamme tai osaammeko sitä käyttää. 


Method Putkisto on Marja Putkiston kehittämä kokonaisvaltainen ja monille uudenlainen tapa harjoittaa kehoa


Väärässä asennossa keho kärsii ja jos tietämättäsi alkuasennot eivät ole oikein, myös harjoittelu on tehotonta. Kehomme rakenne määrittelee kaiken sen, miten toimimme ja siksi niin usein häiriöitä syntyy siitä, että emme osaa käyttää kehoamme oikein. Virheelliset tavat kehittyvät huomaamatta ja alkavat näkyä kömpelyytenä. 


Harva meistä on symmetrinen ja esimerkiksi skolioosi, pieni tai iso, vetää kehoamme pois keskilinjasta. Jos kyseessä on toiminnallinen skolioosi, sitä voi lihastasapainoa parantamalla korjata. Rakenteelliseenkin skolioosiin voidaan vielä kasvuiässä vaikuttaa. 


Riittävä lihasvoima on välttämätön, mutta sen lisäksi tulee parantaa liikkumisen taitoa, hienomotoriikkaa ja koordinaatiota. 


Jos harjoittelu ei kohdistu oikeisiin lihasryhmiin, kehomme ei vahvistu. Sen sijaan lihastasapaino heikkenee ja loukkaantumisvaara lisääntyy.


Hyvä harjoittelu vaatii keskittymistä


Venyttelyn ja core-harjoittelun tulee olla tarkkaa ja se vaatii keskittymistä ja oikeaa tekniikkaa. Method Putkisto tarjoaa juuri tämän, oikean tekniikan. Se opettaa, kuinka voit harjoituttaa keskivartaloa kannattavan ydintuen sisältä ulospäin. Jokainen harjoite kohdennetaan tarkasti ja juuri oikeaan lihasryhmään.


Ratkaisuksi Method Putkisto 


Harjoittelussa opit pidentämään kireät kehoasi väärään asentoon vetävät lihakset ja palauttamaan kehon takaisin sen neutraaliin keskiasentoon.  Tämä lievittää kuormitusta niveliltä ja rentouttaa pinnallisen lihaksiston yliaktiivisuutta varsinkin niska- ja hartiaseudulla. Ihminen vapautuu ja voi paremmin. 


Menetelmää voisi kuvata kehon voimia suuntaavaksi harjoitteluksi, jossa keho on kuin jousipyssy ja yllättää vahvuudellaan, kun voima suuntautuu oikein. Kun voiman tuotto suuntautuu oikein, liike ei valu tai vuoda ja tilalle astuu jäntevyys. Ei siis löpsyilyä vaan opit tuottamaan liikettä, joka samalla vahvistaa ja tukee selkärankaa ja on aina suhteessa kehosi keskuslinjaan. 


Kun kehoa rasittavat väärät jännitteet lievittyvät, tapainotamme jo luonnollisesti rakenteellista epäsymmetriaamme. Hyvän ryhdin ylläpito vaatii, että osaamme kantaa kehoamme oikein niin, että niveliä rasittava stressi vähenee. 


Harjoittelu perustuu keskittymiseen ja rentoutumiseen hengitystä ja oman kehon painoa käyttäen. 


Method Putkisto -menetelmään kuuluvat hengitystekniikat parantavat aineenvaihduntaa ja unen laatua. Method Putkisto kasvoklinikan kasvoharjoittelu rentouttaa vahvoja purentalihaksia ja aktivoi ilmelihaksia. Se opettaa hermottamaan kasvojen lihaksistoa ja samalla parantamaan koko kehon hermotusta.  


POHDITTAVAA

  • Method Putkisto harjoittelun tulokset perustuvat kunkin yksilön sisäsyntyiseen kykyyn ja motivaatioon työstää harjoitemateriaalia. 

  • Väitämme, että hyvä ohjaus motivoi.

  • Väitämme, että perusasioihin keskittymällä oman kehon tasapaino paranee ja samalla taidot myös muihin suorituksiin paranevat. Ulla Pesola, Method Putkisto ohjaaja ja kouluttaja. Kerrotko Ulla meille, miltä Method Putkisto harjoittelu tuntuu?

- Harjoittelu on energisoivaa, ei siis uuvuttavaa. Se stimuloi kehoa ja mieltä ja innostaa ylittämään omat rajansa. Voiman tuotto on kevyttä, ja kehosta sulaa pois kipuja ja särkyjä. Huomaan, miten harjoittelu vaikuttaa kaikkiin kudoksiini. Kun ne muuttuvat toimivammiksi, vartaloni malli ja muoto paranee syvemmältä kuin mikään muu ennen kokemani harjoittelumuoto. 


Taitavan liikkujan liikkuminen on kaunista, sulavaa ja vapaata!


Method Putkisto -menetelmä on kehonhallinta- ja harjoitusmenetelmä liikkumisen taidon hiomiseen. Method Putkistolla opit itsenäisesti korjaamaan kehon linjausta ja tapaasi käyttää kehoasi.  Menetelmä sopii kaikille ja sitä voi soveltaa kaikkeen harjoitteluun ja kaikkiin lajeihin.Method Putkisto Instituutin Avoimet ovet Saat lisätietoa Method Putkisto -ohjaajaksi opiskelusta ja miksi se kannattaa. Ilmoittaudu tästä >Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page