top of page
In English

Onko aika ryhdistäytyä? Marjan 2 vinkkiä hyvään ryhtiin.

Elämme aikaa, joka pakottaa katsomaan tosiasioita. Se miten työtämme teemme ja mitä arvostamme, rakentaa tulevaisuutta ja valintojemme vaikutukset heijastuvat kauas tulevaisuuteen.

Monet kokevat olemisen vaikeaksi, epävarmuudessa ihmissuhteita on vaikea hahmottaa ja totuttuja tapoja vahvistaa tai edes ylläpitää. Eipä ihme, että monilla keskittyminen harhailee ja tunne siitä, että asiat kaatuvat päälle on tuttu.


Onko aika ryhdistäytyä?


Hyvinvoinnissa kaikki liittyy kykyyn tuottaa, antaa, ottaa ja luopua. Miten ihmeessä näitä kykyjä voi arvioida suhteessa hyvään ryhtiin? Ainakin ne näkyvät kyvystä liikkua elämässä eteenpäin.

Onko uupumus tila, jossa ei ole, mistä ammentaa – vai tila, jossa ei ole halua antaa?


Onko työkykyisyys sama asia kuin elämänhallinta? Jos korvaamme sanan ”kykyisyys” sanalla ”valmius”, osoittautuu, että kaikki työ on palvelemista; kykyä olla käytössä ja antaa.

Kun henkinen tasapaino horjuu, horjuu fyysinenkin, ja loukkaantumiset lisääntyvät sitä mukaa kun tasapaino heikkenee.

Lanseeraan uuden ryhdin: pois militaariryhdistä ja tilalle dynaaminen ryhti, jonka sisältää valmiustilan vuorovaikutteisuuteen.

Ryhdikkyys kuvaa minulle joustavaa läsnäoloa, pyrkimystä ymmärryksen syventämiseen ja siihen, kuinka asiat kohdataan, jos nyt ei kasvotusten niin ainakin silmästä silmään. Ei enää asioiden ympärillä kiemurtelua. Ryhdikkyys liittyy selkeyteen, huomaavaisuuteen, empatiaan, intohimoon – siis elämänmyönteisyyteen. Eiköhän kaikki tämä välity kehon kielestä olitpa missä vain, yksin tai yhdessä.


On aika tehdä valintoja. Mitä siis kaipaat: Uusia ideoita? Elämän priorisointia? Vai lisää energiaa?


Ryhti kannattaa! Julistan Suomelle Kansallisen Ryhtipäivän, sen lipunkantajiksi rekrytoin ryhdikkäät ohjaajani läpi Suomen.


Mihin nyt sitoudut, vaikuttaa huomiseen. Totta on, että liian moni asia on käymistilassa. Nyt ei ole kuitenkaan aika jäädä kelkasta pois vaan voittaa. Jokainen elämänvaihe on hyvä vaihe, jos sitä osaa hyödyntää.


Tässä ”TOP TIPS”:

  1. Pidä itsestäsi hyvää huolta. Ei siksi, että työnantaja, elämäntapaterapeutti tai muotibloggaaja niin sanoo, vaan koska jokainen elämän hetki on ainutlaatuinen mahdollisuus.

  2. Mittaa oman harjoittelun tuloksia nyt tavallisesta poikkeavin mittarein. Itse haluan pysyä virkeänä ja keskuslinjallani, olla herkkä, vastuksiin ketterästi reagoiva, tunteva ja empaattinen, kehollinen ihminen.

Olkoon harjoittelu luovaa ja stimuloivaa, ylläpidetään kykyä leikkiä ja hullutella sekä uusiutua.

Tässä kysymys, johon toivon sinun vastaavan: Mitä siis itse asiassa mitataan? Millainen on minulle hyvä ryhti?

Hyvin rakennettu ryhti on näkyvä tosiasia. Jotta se on luonteva ja rento, sitä ylläpitää toiminnallinen keskivartalo. Sen toteutuminen puolestaan vaatii hyvää lihastasapainoa. Tärkein taito on osata itsenäisesti korjata ja linjata ryhtiä uudestaan ja uudestaan – pitkin päivää.

Ilmaisu ”kokoan itseni” liittyy ryhtiin: ”Pull up!


Olkaamme maailman ryhdikkäin kansa! Hyvää Kansallista Ryhtipäivää.


Sisu with Love,

Marja


Vietä kanssamme Ryhtipäivää perjantaina 16.10.2020. Nouse ylös, kohota pää kohti taivasta ja kohtaa läheisesi.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page