top of page
In English

Silmäpeliä? Kasvojumpalla elvytät väsyneet silmäsi kirkkaiksi!

Yllätytkö, kun silmät rasittuvat, samentuvat, roikkuvat tai niitä kivistää?


Kukaan ei halua silmäpusseja tai kuoppiin uponneita silmiä.

Silmät rasittuvat, jos niitä käytetään yksipuolisesti. Stressi on uhka terveydelle ja se voi vahingoittaa myös näköä. Kun katsekenttä kaventuu, silmän pienet lihakset jännittyvät. Voidaan sanoa, että silmät lukkiutuvat, lasittuvat ja samentuvat. Olipa nimike mikä hyvänsä, varmaa on, että jos tuijottaa päivät tietokoneen ruutua tai lukee pientä tekstiä, silmät rasittuvat. Kun kaukonäkö alkaa sumentua ja silmiä ei tahdo jaksaa pitää auki, on aika muuttaa elämän ”silmäpeli”!


Ensiavuksi ja ratkaisuksi tarjoan Method Putkisto täsmäharjoite -sarjan “Kauniit silmät -Beauty Box”. Nämä täsmäisku-harjoitteet murtavat päivittäiset tapasi!


Digitaalisuus on suorastaan kauhu silmien lihaksistolle tai pikemminkin sille ketjulle, joka vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin kaikilla tasoilla. Tapahtuu todellinen ‘silmien avaus’, kun juttu avautuu.

Miksi poistuminen hetkeksi tietokoneen ja TV:n äärestä tai kävelylle meno, vaikka onkin hyödyllistä, ei aina riitäkään palauttamaan säihkettä silmiin? Mitä siis pitäisi tehdä?


Silmän lihakset kaipaavat täsmällistä ja kohdennettua treeniä samoin kuin kehonkin lihakset.


Silmille on varattu suuri osa aivokuoresta ja jokainen asia silmiemme edessä aktivoi jotain osaa aivoista. Tästä syystä suunnittelin täsmäharjoitteet, joilla voit välittömästi elvyttää silmiäsi.


Silmien jumppa on isompi juttu kuin vain 5 harjoitetta. Silmien käyttö vaikuttaa ajatteluun ja tunteisiin ja silmät johtavat liikkeitämme. Näkökyky on tärkeä, mutta se, mitä ja miten katsomme, vaikuttaa mielialaamme. Esimerkiksi jos katson alaspäin, kohdentuu ajatus tähän hetkeen ja menneeseen ja tulevaisuuden visualisointi vaikeutuu, ellei ole jopa mahdontonta. Silmien liikkeillä voimme myös tasapainottaa koko kehoa.


Silmien tulee liikkua ja nähdä pidemmälle ja laajemmalle, sillä aivomme tarvitsevat tällaista stimulaatiota. Kun näemme kauniin maiseman, kesäisen niityn, iloisia ilmeitä tai kun katsomme taidenäyttelyä, joka ilahduttaa, saamme näkemästämme iloa. Tämä on kaikki totta, mutta vieläkin tärkeämpää on se, miten katsomme ts. miten käytämme silmiämme. Ihan yksinkertaisesti: rentouta silmiäsi! Kuten kaikessa harjoittelussa jostain tulee aloittaa. Siksi suunnittelin tämä harjoitesarjan.

 


Tässä matkalle pari maistiaisia, joita voit heti kokeilla.


Marjan ensiapu - jumppa väsyneille silmille

Harjoitus 1 – Flirttisilmät, löytyy kirjasta Face Up - Kasvojumpalla kauniiksi

Tässä esimerkki silmien liikkeistä, joita käytetään harvoin pohjoismaisessa kulttuurissa. Lemppariharjoitteeni!

 • Katso suoraan eteenpäin.

 • Siirrä hitaasti katse alas.

 • Liikuta katsetta silmien alanurkkia myöten oikeaan ylänurkkaan. Tarkenna katsetta.

 • Liu'uta katsetta samaa tietä takaisin.

 • Huomioi, että kehosi seuraa katsetta. Jos pää on vapaa liikkumaan, niin se automaattisesti kallistuu hieman.

Harjoitus 2 – Katseen kanssa matkalle, kts. Face Up - Kasvojumpalla kauniiksi


Rentouta silmät ja siirrä katse noin 15 cm:n päähän nenästäsi. Kohdista katse seuraavaksi johonkin noin 3 metrin päässä olevaan kohteeseen. Liu’uta katsetta yhä kauemmaksi, sulje silmät ja palaa normaaliin näkökenttään. Lopuksi taputa sormenpäillä kevyesti silmäluomia ja silmänympäryksiä. Toista tämän jopa 10-kertaa päivässä.


Harjoitus 3 – Silmien huilaus

Koukista kyynärpäät ja tue ne pöytää vasten. Käännä kämmenet ylöspäin. Laske pääsi käsiin niin, että kulmakarvat asettuvat kämmenpohjien alle ja koko pään paino asetuu kämmenille. Sulje silmät, rentoudu ja hengitä rauhallisesti. Ole tässä noin 15-30 sekuntia.


 

NIKSIT Method Putkisto 3D Luonnolliselta Kasvoklinikalta

Kasvojumppa väsyneille silmille

 • Kosteuta silmiäsi säännöllisesti silmätipoilla

 • Huolehdi sisäilman riittävästä kosteudesta.

 • Käytä silmiäsi, kohota välillä katseesi ja suuntaa se mahdollisimman kauas

 • Viilennä silmiäsi kylmillä lusikoilla

 • Tarkistuta näkösi säännöllisin väliajoin.

 • Nuku riittävästi. Suosi luonnon valoa.

 • Syö paljon mustikoita ja porkkanoita, käytä ravinteita: vitamiineja C ja E, Niillä voit turvata silmän antioksidatiivista suojaa ja ennaltaehkäistä silmäongelmia, sillä C-vitamiinin puutteen epäillään liittyvän mm. harmaakaihin kehitykseen.

 

Faktaboxi

 • Silmät sijaitsevat kuopissa, joiden uloimmat reunat muodostuvat poskiluista, sisimmät reunat yläleuasta ja yläosa otsaluusta.

 • Silmää kehystää kehälihas, orbicularis oculi

 • Silmät aukaisee aukaisijat ja sulkee sulkijat, levator palpebrae superioris

 • Terveen silmän valkuaisen tulisi olla kirkas. Jos silmäsi valkuainen on värittynyt, silmissäsi risteilee punoittavia verisuonia, sinulla on usein pussit silmien alla, kärsit kuivista silmistä tai sinulla on pimeänäkö, ota oireet vakavasti.

 • Punaiset silmät ovat yleensä merkki huonosta ruokavaliosta ja väsymyksestä.

 • Silmäpussit liittyvät sekä ikään että ruokavalioon, huonoon uneen ja tupakointiin. Silmien keltaisuus viittaa maksaongelmiin, joten keltaisuudesta kärsiville lääkärintarkistus on aina paikallaan.


Koe 5 päivän Kauniit ja virkeät silmät -miniverkkokurssi Marja Putkiston opissa. Mukaasi saat "Kauniit silmät Beauty Box" - 5 harjoitteen sarjan kotiharjoitteluun. Tämän kurssin voit tehdä täysin omassa aikataulussa.©Method Putkisto Finland

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


Hello

Like
bottom of page