top of page
In English

Tunne ja tunnista! Nämä sanat saivat minussa muutoksen aikaanOlen kolmen täysi-ikäisen lapsen äiti. Ensimmäiseksi olen ollut aina äiti. Olen myös 48- vuotias istumatyötä tekevä nainen. Sama työnantaja on ollut kohta 18 vuotta. Kirjanpitäjän urani tulee siis myös täysi-ikäiseksi.


Tykkään kuljeskella luonnossa. Mieli rauhoittuu, kun kuuntelee metsän ääniä ja tutkailee kaunista ympäristöä. Kirjoja luen paljon. Sohvan pohjalle minut vangitsee tv:stä tulevat pohjoismaiset ja brittiläiset dekkarisarjat.


Muutama vuosi sitten lapset lähtivät rakentamaan omaa elämäänsä ja lensivät pois pesästä. Tämä oli tietysti luonnollinen muutos, mutta kyllä kesti totuttelu tyhjään kotiin. Huomasin olevani aivan eksyksissä omassa elämässä. Mitäs nyt sitten?


Pitkän aikaa olin miettinyt ja puhunut lähipiirille, että pitäisi taas aloittaa monen vuoden tauon jälkeen pilates. Pilatesta harrastin useamman vuoden ja pidin lajista valtavasti. Kun tuttu ohjaaja sitten lopetti tuntien pitämisen, niin tilalle ei löytynytkään mitään yhtä mieleistä tekemistä. Muutaman lyhyemmän fustra-kurssin kävin kokeilemassa kuntosalin ryhmässä, mutta laji ei vain innostanut. Muutenkin, kun työpäivän jälkeen pääsin kotiin, lähteminen harrastamaan siirtyi aina seuraavaan päivään tai seuraavaan viikkoon.


Tunne ja tunnista!


Nämä sanat jäivät mieleeni ja toivottivat tervetulleeksi 30 päivän Teho-ohjelmaan. Iloksi ja onneksi aloitin Teho-ohjelman keskellä pimeintä talviaikaa.


Huomasin joulukuussa 2022 Facebookin sivuilla ensimmäisen kerran mainoksen Method Putkiston 30 päivän teho-ohjelmasta. Tuolloin en vielä klikannut Liity ohjelmaan-painiketta.


Kului muutama viikko ja sama mainos osui silmiini. Tällä kertaa sormet toimivat nopeammin, kuin ajatus. Olin liittynyt tehikseen ja se alkaisi tammikuussa -23. Voi miten helppoa ja vaivatonta ohjelmaan liittyminen olikaan.


30 päivän Teho-ohjelman sain suoraan omaan kotiin. Ei tarvinnut jaksaa lähteä salille harrastamaan. Tehiksen “studiotila” muodostui yläkerran omaan makuuhuoneeseen. Sytytin kynttilät, levitin jumppamaton lattialle, otin piikkipallon ja kuminauhan esille.

Läppäriltä Method Putkiston sivusto auki ja tunti sai alkaa. Oma tila, oma rauha ja omat ohjaajat. Tunne ja tunnista!


Joka päivä tein säännöllisesti jonkin ohjelmaan kuuluvan harjoitteen. Ensimmäisen viikon aikana havahduin siihen, että olin nukkunut pari kokonaista yötä aamuun asti heräämättä välillä. Olin kärsinyt unettomuudesta todella pitkään. Nyt en ollutkaan herännyt kello 2 yöllä ja odottanut kahta tuntia, että kunpa nukahtaisin uudelleen.


Teho-ohjelman edetessä ryhti suoristui ja olo kehon sisällä tuntui kevyemmältä


Hengittäminen oli helpompaa. Tältä siis jälleen tuntui, kun viimeinkin olin pystynyt nukkumaan kunnolla. Keho voi paremmin, mieli oli virkeämpi ja olin hereillä. Tämä tunne oli ollut kauan kadoksissa. Tunne ja tunnista!

Intoa riitti suorittaa Teho-ohjelma loppuun. Tällaiselle sohvaperunalle tämä oli iso saavutus, ja voin olla itsestäni ylpeä.


Tästä kaikesta jäi mukaan arkeen oman kehon kuuntelu ja sen havainnointi. Työpäivä kuluu suurimmaksi osaksi istuen. Huomaan, että päivän mittaan suoristan keskilinjaa, kohotan päätä ja lasken hartioita alemmas. Olen tietoinen oman kehon vaatimuksista.

Suurin muutos tässä on se, että löysin itseni kouluttautumasta Method Putkisto Original -ohjaajaksi.


Tällä hetkellä huomaan löytäväni itseni jälleen jonkinlaisesta pitäisi-vaiheesta. Olo on väsynyt ja työpäivän jälkeen oikein mitään ei saa aikaiseksi. Miten olen taas tässä tilanteessa? 48-vuotias istumatyötä tekevä nainen.


Teen venytyksiä ja harjoituksia säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta joku keveys olosta puuttuu.


Silti tuntuu ettei vain palaudu kunnolla?


Lähtötilanne on kuitenkin nyt eri kuin vuoden alussa, koska silloin en tiennyt vielä mistään mitään. Hyppäsin aivan uuteen ja ihmeelliseen Method Putkisto -maailmaan.

Notkahduksen jälkeen täytyy aloittaa oman “studiotilan” rakentaminen uudelleen. Jumppamaton ja piikkipallon olen ottanutkin esiin jo monesti. Mutta lisään omiin hetkiin vielä ne kynttilät. Tunne ja tunnista! Susanna Riipi

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page