top of page
In English

Tästä syystä Wobbeli-tasapainoalusta on nerokas


Älä mene kasaan vaan kohota itsesi ryhtiin! Elämään liikettä, liikkeellä ryhtiä, ryhdillä energiaa – päästä varpaisiin.


Marja kehottaa: Yks - kaks - kolme - NYT. Ryytyneisyydestä hyvään ryhtiin ja tasapainoon!


Työssäni Method Putkiston kehittämisessä näkyy perisuomalaisuus. Minulle parasta suomalaisuudessa ovat perusasiat, rehtiys, rehellisyys ja siten suoraselkäisyys ts. niitä asioita, mitä ryhti edustaa.


Tarvitsemme kuitenkin ohjausta hyvän ryhdin rakentamisessa.

Hyvä ryhti vaatii optimaalista selän asennon hallintaa, mitä kuvaa tasapainon hallinta. Menetämme kuitenkin vuosittain ketteryydestä huomattavasti suuremman osan kuin lihasvoimasta.


Tästä syystä MP WOBBELI on minulle erityisen rakas. Tässä sen tarina:

Tasapainosta voimme todentaa, kuinka voimme. Kun se alkaa horjua, niin myös moni muu asia elämässä horjuu.


Tämä onkin istumisen ja staattisuuden vuosisata, joka nakertaa yhden jos toisenkin ryhdin ja vetää sitä kasaan. Degeneraatio on usein huomaamaton ja siksi eroosio-sana kuvaa hyvin tätä hiljaista päivittäistä hyvinvoinnin nakertajaa. Jotain tulee tehdä ja PIAN!


Ryhtieroosion pysäyttämiseen löytyi vastaus metsästä ja puusta. Isäni metsäergonomiset tutkimukset veivät minut ihailemaan pienenä tyttönä tukkijätkien vartaloita (jotka muuten eroavat kuntosalilla rakennetuista). Sen seurauksena haaveilen yhä, kuinka luonnollisen liikkeen rakentamat upeat vartalot palaisivat katukuvaan. Olen inspiroitunut, sillä näen ja tunnistan MP Wobbeli -tasapainolaudassa saman tukin liikkeen, joka tapahtui niiden uitossa. Heillä ei ollut ryhtiongelmia.


Siispä kannustan: Koko Suomi laudalle – olkaamme urbaaneja joustavaryhtisiä tukkimimmejä ja -jätkiä. Hyvä Suomi, rehti ja ryhdikäs suomalaisuus!


Wobbeli poikkeaa perinteisestä tapainolaudasta.

Miellä Wobbeli tuoliksi - tuoli luo alustan, jolla istutaan. Wobbeli on alusta, jolla voi seisoa, mutta tehdä myös paljon muuta.


Astu sen päälle 2 minuutiksi päivässä. Tee tästä rutiini, joka asettuu osaksi elämääsi kuten hampaiden pesu. Ihan yksinkertaisesti sitä voi käyttää lattian tai pallon sijasta alustana päivittäisessä harjoittelussasi. Tasapainosi palautuu ja alkaa parantua yllättävän nopeasti.


Tärkeintä on, että se rakentaa aivoihin liikeratoja, jotka nyt normaali elämästämme puuttuvat.


MP Wobbeli on laadukasta suomalaista designia. Se tuntuu ja näyttää hyvältä.


’’Mikään ei ole yhtä hieno kuin suomalaisen puusepän taidot. Puu on hieno luonnonmateriaali, joka vaikuttaa ihmiseen eri tavoin kuin muovi tai muut keinomateriaalit.”


“Wobbeli on käsityönä tehty. Matti tekee laudan huolella ja rakkaudella. Se on suomalaista designia parhaimmillaan.’’


’’Ryhtieroosio tulee pysäyttää ja perusliikeketjut palauttaa.’’ Marja Putkisto


’’Lauta on ihan loistava, tosi kivan näköinen ja tuntuinen. Käytän sitä päivittäin enkä halua enää koskaa luopua siitä!’’ Laura

Design: Marja Putkisto, Gordon Thomson


Osta Wobbeli tästä 👇


Faktoja

  • Eroosioilmiö on liian pitkälle kehittyessään peruuttamaton.

  • Eroosioon kuuluu kuluminen.

  • Kehon ollessa väärässä asennossa riittävän pitkään, nivelet kuormittuvat ja keho rasittuu.

  • Lihasmuisti kehittyy riippuen siitä miten kehoa käyttää. Jos liikesuuntia alkaa supistaa, vaikuttaa se kehon toiminnallisuuteen.

  • Tasapainon hallinta vaatii kehon kannatusta.

  • Isoisäni geologina osoitti, kuinka eroosio syö jopa mantereita ellei sen näkymättömiin ja usein huomaamattomiin vaikutuksiin puututa riittävän ajoissa.

Marja Klubissa astutaan alustalle ma 9.1.2023 alkavalla live-jaksolla. Kurkista Marja Klubi >>
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page