top of page
In English
  • Writer's picturepaakann

Anna pikkusormesi Method Putkistolle, niin se vie koko naisen

Ensimmäinen kohtaamiseni Method Putkiston kanssa ajoittuu jonnekin viime vuosituhannen lopulle, reilun 20 vuoden päähän. En muista, oliko se lehtijuttu, Marjan kirja vai jotain muuta, missä menetelmään törmäsin. Mutta sen muista, että jo silloin vaikutuin siitä. Ajattelin, että tässä on jotain tärkeää. En kuitenkaan vielä siinä vaiheessa päässyt tämän tärkeän äärelle ja ehkä hyvä niin.Olen ohjannut koko aikuisikäni ryhmäliikuntatunteja oma siviilityöni ohessa. Sen lisäksi kaikenlainen liikkuminen on ollut osana elämääni lähes aina. Tuli kuitenkin aika, että liike hävisi elämästäni ja useiden sattumien summana liikkumisesta alkoi tulla vaikeaa. Tällöin törmäsin uudelleen Method Putkistoon. Näin lehdessä ilmoituksen ohjaajakoulutuksesta ja siltä istumalta tartuin puhelimeen. Hain ja pääsin ohjaajakoulutukseen. Toki Putkiston harrastamisen olisi voinut aloittaa jotenkin toisin, mutta tästä tuli minun tieni.


Suunnitelmani oli ohjata metodia oman työni ohessa, kuten olin ohjannut muitakin ryhmäliikuntatunteja. Tosin melko pian opintojen aikana tajusin, että tämän menetelmän kohdalla en todennäköisesti onnistu toimimaan vanhalla tavalla. Menetelmässä oli jotain äärimmäisen kiinnostavaa, uteliaisuuteni kasvoi ja halusin oppia lisää ja lisää. Siitä alkoikin sitten aikamoinen polku Instituutin opiskelijana useassa eri koulutuksessa. Juuri kun olin saanut yhden koulutuksen päätökseen, huomasin olevani mukana jo seuraavassa. Tiedonjanoni ja haluni oppia sekä ottaa menetelmä haltuun oli kyltymätön.

Ensimmäisenä lajeista viehätyin, minun mielestäni, aitoon ja alkuperäiseen, Method Putkisto Originaliin. Lajin tapa lähestyä liikettä, liikkumista ja itse asiassa ihmistä kokonaisuutena oli jotain uuttaa. Harjoitteluun löytyi täysin uusi näkökulma. Onhan kuitenkin niin, että elämä jättää jälkensä kehoon ja liikkeeseen, halusimme sitä tai emme. Ja nyt olin löytänyt harjoittelumenetelmän, jolla voin vahvistaa ja tasapainottaa kehoa aivan uudella tavalla treenaten. Kokonaisvaltaisesti, lempeästi, pakottamatta, mutta kuitenkin tavoitteellisesti ja intensiivisesti. Muistan joskus koulukseen mennessäni miettineeni, että miksi kukaan ei ole kertonut minulle tämänkaltaisesta tavasta liikkua koskaan aiemmin. Kuinka monta turhaa kiemuraa olisinkaan oikaissut oman liikkumiseni suhteen.


Kun pikkusormi ja itse asiassa jo koko käsi oli mennyttä, matka jatkui Studio-yrittäjäksi. Ja kuten aiemmin jo kirjoitin, en todellakaan onnistunut yhdistämään siviilityötäni ja Metodin-ohjausta. Joten yrittäjyys oli ainoa tapa jatkaa eteenpäin. Halusin ehdottomasti viedä tätä menetelmää edelleen asiakkailleni, enkä todellakaan halunnut piilotella hyvää tapaa harjoitella. Mielestäni etenkin Original on liikkumisen kivijalka, jonka avulla voi rakentaa käyttökelpoista kehoa muita liikuntaharrastuksia ja ihan yleensä elämää varten.

On ollut kiehtovaa huomata, että kaikki aiemmin elämässäni tekemät asiat nivoutuvat yhteen erilaisissa rooleissani Putkiston parissa. Minulla on onni, että saan jakaa harjoittelumenetelmän asiakkaideni kanssa. Olisin iloinen, jos tapaisin juuri sinutkin harjoittelun parissa. Nähdään!


Parhain terveisin,

Anu Pääkkö


©Anu Pääkkö

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page