top of page
In English

Kaunistu, kirkasta iho harmaudesta hehkeyteen ja kuulauteen


Kasvojumppa kaunistaa

Jos havahdut tai jopa säikähdät nähdessäsi kasvosi peilistä, kannattaa viimeistään nyt tarttua toimeen. Kaikki tuntuu näkyvän heti kasvoista: herkuttelu, huonot unet, liikunnan puute, aurinko, alkoholi ja jopa ärtyneisyys ja kiukku. Mikä hulluinta, stressitilanteissa ihminen usein itse aktiivisesti pahentaa tilannetta pidättämällä hengitystään. Hyvä tavaton! Eipä ihme, että pallea jäykistyy, suu kuivuu ja kudokset menettävät kimmoisuuttaan, lymfakierto heikkenee ja silmäpussit lisääntyvät. 


Uusin kauneustrendi maailmalla on ihon hehkeys, ‘’glow’’!


Näin kertoo yksi maailman arvostetuimmista kauneustoimittajista Newby Hands (@newbybeauty). Hän myös suosittelee Method Putkiston kasvoharjoittelua Botoxin sijaan ja rinnalle (Method Putkisto Luonnollinen Kasvoklinikka, kts. kirja).


"Kukaan ei enää halua peittää ikäänsä, se on vanhanaikaista”, kertoo Newby. 


Hän kannustaa ihon heleyden ylläpitoon ja puhuu sydämestään siitä, kuinka juuri tähän kannattaa panostaa.


Keinoja on monia ja niitä tarjoaa kauneusteollisuus. Method Putkiston kasvoharjoittelussa on kysymys ihan omin käsin avustettavasta jumpasta, kasvoharjoittelusta, mutta myös paljosta muusta. Hyvin tehty kasvoharjoittelu poistaa aivosumua ja voidaankin puhua ‘’neurojumpasta’’.


Kun ymmärtää ja arvostaa ihon uusiutumiskykyä, pystyy sitä myös tehostamaan. Syviä ryppyjä ei harjoittelulla voi poistaa, mutta niitä voi silottaa ja niiden kehittymistä hidastaa. Kasvoharjoittelu tehostaa ihon uudistumista ja kiinteyttää kasvojen lihaksia ja ihoa sekä parantaa ihon väriä


On oiva ajoitus virkistää harmaantunut ja usein myös alas valahtanut, iho uuteen hehkuun juuri talven pimeimpään aikaan. 


Iho on ihana elin, tunteellinen ja älykäs. Iho hengittää ja liikkuu keuhkojen kanssa. Tunnemme kaikki ihonhoidon hyvää tekevän vaikutuksen, mutta totta on, että vain harva tietää, kuinka syvältä ja paljon hyvin tehty kasvoharjoittelu kirkastaa ja kiinteyttää ihoa. Kasvoja taputtaessa ja visualisointi harjoitteiden myötä kasvot heräävät eloon, mieli rauhoittuu, stressi lieventyy ja ilme muuttuu silminnähden levolliseksi. Kun ihminen rentoutuu, hengitys muuttuu ja parasympaattinen hermosto aktivoituu. Kaikki tämä näkyy ihosta ja sen väristä.


Oikein tehdyllä kasvojumpalla voi parantaa ihon väriä 


Entäs jos radikaalisti uusit kauneudenhoitorutiinisi ja lisäät siihen säännöllisen harjoittelun? Tämä on edullinen tapa saavuttaa ulkonäköä parantavia ja näkyviä tuloksia. Kasvoharjoittelu poistaa turvotusta, tukee ja vilkastuttaa kasvojesi verenkiertoa ja parantaa koko kehon aineenvaihduntaa. Paras tulos harjoittelusta onkin näkyvä ihon värin ja sävyn tasoittuminen ja ihon heleytyminen. 


Kun omiin kasvoihin ja ihoon saa syvemmän kosketuksen, kasvoharjoitteluun tulee uutta voimaa ja rutiinit istuvat arkeen. Kun tunnet  kasvosi paremmin, voit omaksua uusia ja erilaisia tapoja hoitaa kasvojasi. 


Kun kasvoharjoittelu on säännöllistä, harva siitä luopuu, niin hyvää tekee kasvojumppa! Kts, FACE UP-kirja.

 ”...ihoni kirkastui ja otteet olivat mahtava apu silmäpussien taltuttamiseen ja kaksoisleuan kiinteytykseen”, totesi Marjatta.


“Voi kunpa olisin aikaisemmin tajunnut, mitä kasvojumppa  tarjoaa ja välttänyt näin turhat turvotukset ja silmäpussit”, sanoi kasvojumppatunneillemme osallistunut Pia. 


 

FAKTAA

  • Vaalea iho voi olla ihon pigmentistä johtuvaa.

  • Harmahtava tai sininen iho ovat seurausta happipitoisen veren puutteesta. Kun verenkierto hidastuu, se aiheuttaa harmaata kalpeutta. 

  • Talvella lämmitys kuivattaa huoneilmaa ja samalla vaikeuttaa hengittämistä. Tällä on taas vaikutus veren happi-pitoisuuteen.

  • Terveys on helppo todeta ulkonäöstä: iho on kimmoisa, lihakset rentoutuneet ja veri kiertää kasvoissa. Verenkierto vie lihaksiin happea, energiaa ja ravintoaineita. Hengityksen ja ihon kautta puolestaan poistamme kuona-aineita. Kun aineenvaihdunta ja verenkierto toimivat hyvin, ihminen näyttää hehkuvan. 

  • Kasvojen lihasten ja ilmeiden käsittelykeskus sijoittuu aivoihin ja kasvojen ilmelihaksia liikuttaa tunteet.

  • Harjoittele pienin annoksin päivittäin. Säännöllinen ja riittävän usein toistuva harjoittelu vilkastuttaa kasvojen verenkiertoa ja parantaa ihon väriä. 


Marja Putkisto Tule mukaamme Marja Klubin kasvoharjoitteluun. Nauti Marjan päivittäisestä live-valmennuksesta, liity tästä >>


Onko aihe sinulle uusi? Lue ihmeessä Method Putkisto Kasvojumpalla kauniiksi, FACE UP -kirja. Se on upea väriteos, josta saat käsityksen siitä mistä tässä on kysymys. Voit myös kokeilla viiden päivän ja viiden liikkeen täsmäkurssia.


Nähdään Marja Klubin avoimissa ovissa
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page