top of page
In English

Miksi venyttelyohjelman nimi on 30 päivän Teho-ohjelma?
Muistan aikoja sitten tapahtuneen kohtaamisen kirjakaupassa. Tuijotan kirjan kantta, jossa lukee Kaunis ja solakka vartalo, 30 päivän teho-ohjelma. Pakko katsoa vähän tarkemmin.

Method Putkisto menetelmän kehittäjän Marja Putkiston kirja keskittyy tehokkaan jumppaamisen sijaan rauhalliseen venyttelyyn. Onko hullumpaa kuultu? Venyttelykö tehokasta? Kokeilisiko ihan vain uteliaisuuttaan?


Kotona avaan kirjan. Luen johdannon ja gurun terveiset lukijalle. Mielenkiintoista, en ole koskaan ajatellut kehoani ja liikkumistani siitä näkökulmasta, että lihaksissani ei ole tarpeeksi pituutta. Kaikkihan puhuvat vain lihaksien vahvistamisesta.


Kirjan ohjelma on jaettu neljälle viikolle. Jokaiselle viikolle on ehdotelma harjoittelupäivistä ja niinä tehtävistä harjoitteista. Kaikki harjoitteet ovat kuvitettu ja kirjoitettu auki. Uusia käsitteitä on paljon ja mietin, ymmärränkö kaiken oikein.

 

Aloitan ja päätän tehdä niin hyvin kuin osaan


Viikko 1

Roikun kahden sohvan välissä polviseisonnassa, enkä tajua miksi en pysty tähän. Kyseessä on klassinen lonkankoukistajan venytys. Sen sijaan, että pääsisin venytykseen asti, jo alkuasento on mahdoton. Polvia koskee, enkä pysy pystyssä, vaikka pitelen kaksin käsin huonekaluista kiinni. Nyt jos koskaan tulen tietoiseksi lihasteni kireyksistä ja toisaalta myös heikkoudesta. Onneksi kirjassa on kehotettu seuraamaan oman kehon tuntemuksia ja sitä että vähäkin riittää. Tämä mielessäni selviän ensimmäisestä viikosta ja sen päätteeksi onkin jo voittajaolo!

 

Viikko 2

Toisella viikolla huomaan aikatauluihini kerääntyvän kaikkea harjoittelun tielle tulevaa. Muistan kirjasta kappaleen sitoutumisesta ja lauseen ”Tämä on aikaa sinulle itsellesi”. Päätän ottaa itseäni niskasta kiinni. Priorisoin ja rauhoitan kalenterini hetkeksi. Edelleen kirja on tiiviisti vieressäni ja tukenani. Pahimmat kireydetkin tuntuvat hellittävän. Huomaan jalan ojentuvan paremmin takareiden venytykseen ja hartioiden laskeutuneen.

 

Viikko 3

Nyt alkaa helpottaa! Olen sinnikkäästi jatkanut kirjan kanssa ja herännyt asioihin, joista en ole ollut aiemmin tietoinen. Ymmärrän nyt, kuinka jalkojen isojen lihasten kireys vaikuttaa haitallisesti selkärangan asentoon tai miksi pallean toiminta on tärkeää aineenvaihdunnalle. Kaiken kaikkiaan minulle on kirkastunut hyvän ryhdin merkitys koko terveydelle. Nautin, kun hengitys virtaa ja nukun todella hyvin. Venytykset alkavat tuntua miellyttäviltä.

 

Viikko 4

Harjoittelua nopeuttaa ja helpottaa jo tuttuus. Harjoittelun jälkeen olo ja mieli on kevyt. Sen sijaan, että treenin aikana joudun laittamaan itsestäni kaikki tehot käyttöön, huomaankin aina seuraavana päivän energiatasoni nousseen. Keho tuntuu todella rennolta mutta kannatetulta!

 

Kaunis & solakka vartalo, 30 päivän teho-ohjelman pidempiaikaiset tulokset

Tuolloin kauan sitten olin autuaan tietämätön kehon toiminnallisuudesta ja siitä, mikä merkitys on oppia tuntemaan ja tunnistamaan sitä.


Teho-ohjelman tuloksena lihaksisto tasapainottuu. Vartalon muoto ja malli todellakin muuttuu, solakoituu. Vaikka vaa´alla oleva paino näyttäisi samaa lukemaa kuin ennen harjoittelua, huomaat että housut istuvat paremmin eikä vyötärö kiristä. Hartiakaaren asennon parantuessa niska- ja hartiajumit helpottuvat ja vaikutus näkyy niin pään kuin rintakehän asennossa positiivisesti.


Kehon neutraaliasennon löytyessä on mahdollista käyttää sitä tavalla, jossa nivelet asettuvat oikeaan asentoon suhteessa toisiinsa ja saavat tilaa liikkua. Saat tunteen vapaudesta, jonka olet ehkä ehtinyt menettää.

 

Tule mukaan!

Nykyisin teen 30 päivän Teho-ohjelman harjoitteita päivittäin ja ohjaan niitä myös asiakkaillani. Tämän luotto-ohjelman voin ottaa mukaan vaikka autiolle saarelle, koska mitään erityisiä välineitä ei tarvita.


Erityisen iloinen olen siitä, että nykyiset nettiyhteydet mahdollistavat harjoittelun kaikille. Niinpä kutsunkin sinut mukaan Method Putkisto -ohjaajien 30 päivän teho-ohjelmaan, joka alkaa ma 22.1.2024 online ja kestää 26.2.2024 saakka. 


Me ammattitaitoiset ohjaajat ohjaamme sinua verkossa kurssin ajan lähes päivittäin.  Lisäksi kaikista ohjauksista tulevat tallenteet käyttöösi. Tukenasi on myös verkkokurssi, josta askel askeleelta löydät kaiken tiedon mitä harjoitteluusi tarvitset.


Suosittelen, ota Kaunis & solakka vartalo, 30 päivän Teho-ohjelma käyttöösi, saat siitä elinikäisen ystävän!


Liisa MäntynenAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page