top of page
In English

Palautuminen hoikistaa ja kiinteyttää

Kun palaudut, aineenvaihdunta tehostuu, keho kiinteytyy, stressin sietokyky paranee ja vireystaso nousee.


Miten siis pitää vartalomme kiinteänä ja miten se liittyy palautumiseen?


Stressin ja painonnousun välinen yhteys on todistettu


Kun stressin taso kipuaa korkealle, lisämunuaiset vapauttavat adrenaliinia ja kortisolia. Se mitä emme aina huomaa on, että kortisolitasot voivat nousta, vaikka noudattaisi terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota ja välttäisi rasvaa, sokeria tai runsaasti hiilihydraatteja sisältävien elintarvikkeiden syömistä. Nukkuminenkaan ei aina takaa palautumista.


Stressi voi johtaa kroonisesti korkeaan kortisolitasoon, jolloin hormonaaliset rauhaset hidastavat aineenvaihduntaasi. Kaikki tämä väsyttää ja johtaa usein liialliseen nälän tunteeseen, jota eivät välipalat vähennä - vaan päinvastoin vain ​​​​lisäävät ruokahalua.


Ei ole helppoa hallita stressiä, kun siitä on tullut osa normaalia elämäämme.


Kun lukee pitkäaikaisen stressin oireita, alkaa pyörryttää. Näitä ovat mm. selkäkipu, nivelkivut, nestekertymä, laadukkaan unen puute, kasvojen punoitus, ihon oheneminen ja lihasheikkous. Kehon palautumiskyvyn heikentyminen edistää masennusta ja väsymyksen tunnetta sekä lisää uupumusta. Mielialan muutokset, ärtyneisyys, päättämättömyys, unohtaminen, aloitteellisuuden puute, keskittymisvaikeudet ja alituinen tunne siitä , että "minulla ei ole aikaa" ovat usein merkki käsittelemättömästä stressistä ja kertovat, että kaikki ei ole hyvin. Myös unihäiriöt, krooniset tai akuutit, voivat edistää kortisolitason epäterveellistä nousua. Omien tunteiden tunnistamattomuus alkaa rajoittaa elämää ja vaikuttaa pitkällä aikavälillä elämäniloon.


Uupumus on seurausta monimutkaisen elämämme monista eri puolista, johon tunteemme kietoutuvat niin monella tasolla.


Parasympaattisen hermoston aktivoituessa aineenvaihdunta tehostuu, turvotus vähenee ja ihminen nukkuu paremmin.Tässä ensisijaisesti on kysymys aivoista ja niiden kyvystä erottaa signaaleja. Kun aivot lukevat signaaleja, ne lähettävät komentoja ilman, että palautumista, unen laatua tai syömistä tarvitsee tietoisesti seurata. Kehosi kertoo aktiivisesti, kun olet kylläinen ja milloin sinun tulee levätä tai nousta ylös ja venytellä. Me puhumme usein myös faskiapuvusta, jonka tulee liikkua tai Method Putkistossa ihopuvusta, jota tulee ravistella ja jonka kautta viestit kulkevat päästä varpaisiin ja toisinpäin. Olipa nimike mikä vain kehon soluaineenvaihdunta on merkityksellistä. Ajatella, että kehomme jokaisella solulla on hieno aineenvaihdunnallinen systeemi.

Venyttely on yksinkertainen keino palautua, kiinteytyä ja virkistyä.

Venyttelyn tekniikkaa varioimalla kudokset saavat jumppaa monesta eri suunnasta, pintaverenkierto lisääntyy, ja kuona-aineet poistuva kehosta.

Kun kehoa oppii linjaamaan oikein, hengitystekniiikka tehostuu ja parasympaattinen hermosto aktivoituu oikean. Nyt lähestymme kiinalaista lääketiedettä ja siihen liittyviä ratojen välistä aktivointia mikä tasapainottaa kehoa kokonaisvaltaisesti.

”Ymmärsin kauan sitten, että ensimmäinen - ja yksinkertainen - askel pitää painoni kurissa on oppia hallitsemaan stressiä. Se muutti tapani harjoitella. Näin syntyi Method Putkiston Kevytohjelma ja elokuussa 2023 Palaudu 5 viikossa -kirja ja ohjelma, josta valmennan seuraavan verkkokurssin ensi syyskuussa 2024." Katso Palaudu 5 viikossa -verkkokurssi >

On tärkeää tietää, että kun kyky palautua paranee, niin myös elämänhallinnan tunne vahvistuu ja positiivisuus lisääntyy.

Venyttely on loistava tapa välttää päänsärkyä ja kipuja ja päästä tarvittaessa syvempään rentoutumiseen. Aloita sinä tästä. Oikein suoritettuna venyttely on tie solakoitumiseen

Siitähän Method Putkisto alkoi: syvävenytyksellä solakkaan ja kohotettuun vartaloon. Väitän, että nykyaikana tämä taito on todellakin hallinnan arvoinen taito!

Poista turvotus, kiinteytä vartalo ja energisoidu 6 viikossa!

Tule mukaan 👇


Asiakkaat iloitsevat tuloksista 🤩


”Aineenvaihduntani on parantunut ja pari kiloa pudonnut. Nukun paremmin kuin vuosiin.” Laura

"Minulla on ollut ongelmia nukkumisen kanssa ja nämä tuokiot ovat siinä auttaneet. Samoin turvotus on vähentynyt ja kehotietoisuus parantunut. Paljon positiivista!" Tiina


© Method Putkisto

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments