Miksi kasvoja pitäisi jumpata? Naama mikä naama, ei kai se vääntelemällä muuksi muutu. Annettu tekijä, johon ei voi vaikuttaa muuten kuin vetämällä vähän pakkelia päälle. Näitä ajatuksia olen pyöritellyt mielessäni useamman kerran.
Hassua sinänsä, koska suurimman osan elämästäni olen harrastanut monenlaista liikuntaa ja jumppaa. Eli kehoa on kyllä työstetty ja treenattu, mutta ajatus kasvojen treenaamisesta on ollut täysin vieras.
Olen elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni sellaisena aikana sekä sellaisessa elinympäristössä, jossa ulkonäön korostamista pidettiin turhamaisena. Turha koreilu siis pois, eikä ulkonäköään ollut ainakaan syytä muokata. Sanonta vaatimattomuus kaunistaa on tullut erittäin tutuksi. Mutta miten tutustut itseesi, jos et ole kohdannut edes itseäsi kasvoista kasvoihin. Sanotaan myös, että kauneus on katsojan silmissä. Joten miten määritetään, mikä on kaunista ja mikä ei. Kulttuuri ja aika muokkaavat kauneusihanteita. Minun mielestäni kauneus on tasapainoa, itsenäisyyttä ja kykyä tehdä itsensä näkyväksi muita kunnioittaen ja huomioon ottaen. Kauneus on myös mielentila ja siksi enemmän kuin vain yksittäinen ulkoinen ominaisuus. Se ei ole kiinni nenän muodosta tai silmärypyistä.
‘’Tietty epätäydellisyys ja särmä muokkaavat kauneutta. Se, että ihminen on sinut itsensä kanssa ja osaa ilmaista itseään kiihkottomasti toiset huomioon ottaen. Ja myös toisista hyvää esille nostaen, ei falskisti vaan aidosti arvostaen.’’
Kasvojumppa - mitä hyötyä siitä on?
Mitä sitten tehdään, kun jumpataan kasvoja? Mihin se vaikuttaa? Voiko kasvoja jumppaamalla kaunistua? Mitä kauneus sitten taas on? Valtavasti kysymyksiä ja tuntuu, että yksi kysymys synnyttää helposti pari uutta jatkokysymystä. Löytyykö Face UP kasvoharjoittelusta näihin kysymyksiin vastauksia?
Kasvoharjoittelun perusajatus on asettaa pään paikoilleen. Kun pää asettuu paikoilleen rangan jatkeeksi, niin harjoittelu alkaa tuottaa tulosta. Opit tunnistamaan kasvojesi muotoja sekä lihaksistoa ja jopa “sukeltamaan” omien kasvojen taakse. Jo ajatus siitä, miten Method Putkisto harjoittelussa opitaan hahmottamaan asioita kolmiulotteisesti, luo harjoitteluun syvyyttä, jonka avulla tuntemus ja käsitys kasvoista sekä kasvojen muodosta vahvistuu. Kasvoharjoittelu ei todellakaan ole kasvojen vääntelyä eikä väkisin asettelua, vaan harjoittelussa kasvoja lähestytään kunnioittaen ja arvostaen. Kosketus ja otteet ovat keveitä, mutta kuitenkin määrätietoista. Kasvojen lihaksistoa vahvistetaan ja rentoutetaan käyttämällä erilaisia kosketusotteita, hyödyntämällä välimatkoja ja vastavoimia. Mitä enemmän teet harjoitteita, sitä enemmän kasvot herkistyvät kosketukselle ja huomaat, että entistä vähemmällä saat vaikutuksia aikaan. Kun kasvojen lihaksisto on tasapainossa ja lihakset voivat rentoutua, niin kasvoille asettuu luonteva levollisuus nostaen kantajan persoonallisuuden paremmin esiin.
Lisäksi Face UP harjoittelumuoto vahvistaa sellaisia taitoja, jotka asettavat kehonkielen ja sanallisen ilmaisun tasapainoon. Kun purentalihakset ja leuka rentoutuvat sekä ilmelihakset vahvistuvat, niin kasvot muuttuvat ilmeikkäämmiksi. On ehkä helpompi päästää irti opituista ilmeistä ja maneereista, jolloin ilmaisu tasapainottuu. Tällöin siis suu ei puhu yhtä ja kehonkieli toista viestiä, jolloin sitten ihmetellään, miksi kukaan ei ymmärrä toisiaan ja asiat eivät etene.
Suattapi myös olla, että harjoittelun myötä ajatuskin lähtöö laukkoomaan topakammin ja kaikki kaooniit aatokset luovat veikeetä tuiketta silimiin. Tulepa kokeilemaan.
Anu
Comments